Veldrijden > Limburg

 1. Julie Brouwers pakt haar eerste nationale titel bij beloften: “Enorme ontlading”
  Veldrijden BK beloften

  Julie Brouwers pakt haar eerste nationale titel bij beloften: “Enorme ontlading”

  Julie Brouwers (De Ceuster-Bonache CX Team) heeft haar eerste nationale titel bij de beloften te pakken. Na een tweede plaats in 2020 in Antwerpen, was het zaterdag wel raak in Lokeren. De zege van Brouwers zorgde voor een enorme ontlading. Niet alleen bij de renster zelf, ook bij haar entourage. “Het was al vaak net niet en deze keer lagen de kaarten goed. Ja, dan krijg je emotionele momenten”, vertelt de nieuwe kampioene.
 2. Fleur Moors ziet belangrijke concurrente afhaken voor het BK
  Veldrijden juniores vrouwen

  Fleur Moors ziet belangrij­ke concurren­te afhaken voor het BK

  Fleur Moors (Pauwels Sauzen-Bingoal) liet na de wereldbekercross in Zonhoven weten dat ze tijdens het BK een mooie strijd verwachtte. Onder meer met uittredend kampioen Xaydée Van Sinaey, maar die geeft forfait voor de titelstrijd. Daarmee stijgen de kansen van de Bocholtse die met Lore De Schepper wel een andere favoriet naar voor schuift. Die eindigde in Zonhoven voor haar, maar alleen omdat Moors met pech af te rekenen had.
 1. Quinten Hermans begint aan de voorbereiding op zijn wegseizoen: “Algarve wordt mijn eerste wedstrijd”
  Veldrijden profs

  Quinten Hermans begint aan de voorberei­ding op zijn wegseizoen: “Algarve wordt mijn eerste wedstrijd”

  Quinten Hermans (Alpecin-Deceuninck) heeft een punt gezet achter zijn veldritseizoen. De Looienaar kwam deze winter veertien keer in actie. Hij won één cross, in Adooie, en stond één keer op het podium, in Woerden. Hermans begint maandag aan de voorbereiding op zijn wegseizoen. Geen kampioenschappen dus voor de Limburger die midden februari met de Ronde van de Algarve zijn eerste rittenkoers rijdt.
 2. Timo Kielich pakte elfde plaats in Zonhoven en mag dromen van een WK-selectie: “Nog eens bevestigen tijdens het BK”
  Veldrijden profs

  Timo Kielich pakte elfde plaats in Zonhoven en mag dromen van een WK-selectie: “Nog eens bevestigen tijdens het BK”

  Timo Kielich (Crelan-Fristads) heeft zijn tweede volledige crossweek afgesloten met een elfde plaats in de wereldbekercross in Zonhoven. De Kozenaar was lange tijd in strijd voor de tiende plaats, maar in de slotfase was het beste eraf. “Tiende was inderdaad mooi geweest, maar met dit resultaat kan ik leven. Volgende week is er nog het BK, meteen ook mijn laatste cross. Of het moet zijn dat ik geselecteerd word voor het WK”, lacht Kielich.
 3. Zieke Arne Baers niet tevreden over wereldbekercross in Zonhoven: “Nooit een goed gevoel gehad”
  Veldrijden beloften

  Zieke Arne Baers niet tevreden over wereldbe­ker­cross in Zonhoven: “Nooit een goed gevoel gehad”

  Arne Baers (Tormans CX) moest tevreden zijn met de veertiende plaats in de wereldbekercross in Zonhoven. Niet het resultaat dat de Palenaar verwacht had, maar hij pleitte verzachtende omstandigheden. “Ik ben na de cross in Zolder ziek geworden. Griep en niet de ideale voorbereiding op de eerste week van het nieuwe jaar. In Koksijde had ik een beter gevoel. Snel vergeten dus, deze cross zodat ik het BK goed kan voorbereiden”, vertelt Baers.
 4. Fleur Moors ziet podiumplaats verloren gaan na technisch probleem: “Toch blij dat ik cross uitgereden heb”
  Veldrijden juniores vrouwen

  Fleur Moors ziet podium­plaats verloren gaan na technisch probleem: “Toch blij dat ik cross uitgereden heb”

  Fleur Moors (Pauwels Sauzen-Bingoal) stond voor het eerst dit seizoen niet op het podium in een wereldbekercross voor juniores. De Bocholtse werd pas zevende nadat ze drie van de vier ronden in strijd was voor de tweede plaats. “Ik kwam in de voorlaatste ronde ten val in de kuil waarna mijn versnelling blokkeerde. Daarna moest ik ook nog van schoenen wisselen en toen kon ik het vergeten”, vertelt Moors.
 5. Anna Vanderaerden rijdt in Zonhoven haar eerste wereldbekercross: “Niet slecht voor een sprinter”
  Veldrijden juniores vrouwen

  Anna Vanderaer­den rijdt in Zonhoven haar eerste wereldbe­ker­cross: “Niet slecht voor een sprinter”

  Anna Vanderaerden (WAC-team) staat in Zonhoven voor het eerst aan de start van een wereldbekercross. De Lummense toonde zich deze winter al een paar keer in het veld en wordt nu beloond met een plaats tussen de beste junioren. “Niet slecht voor een sprinter, hé”, lacht Vanderaerden. “De cross blijft voor mij vooral een voorbereiding op de weg, maar ik wil me toch graag tonen in Zonhoven.”
 1. Arne Baers trekt met goesting naar Zonhoven: “Drie keer de kuil, dat is de moeite”
  Veldrijden beloften

  Arne Baers trekt met goesting naar Zonhoven: “Drie keer de kuil, dat is de moeite”

  Arne Baers (Tormans CX) rijdt in Zonhoven voor de tweede keer in twee weken zo goed als voor eigen volk. De belofte uit Paal is er aan zijn derde wereldbekercross van het seizoen toe. In Maasmechelen pakte hij een fraaie negende plaats, een resultaat waarvoor hij opnieuw graag tekent. “Absoluut. Ik sta op dit moment tiende in de wereldbeker en dat wil ik graag zou houden. Of me zelfs nog verbeteren”, vertelt Baers die zich in Zonhoven wil tonen om zo een kans te maken op een plaats in de WK-selectie.
 2. Acht Limburgers aan de start van de wereldbekercross in Zonhoven
  Veldrijden

  Acht Limburgers aan de start van de wereldbe­ker­cross in Zonhoven

  De Limburgse veldritfans mogen zich zondag in elke categorie opwarmen voor minstens een Limburgse deelnemer in de wereldbeker in Zonhoven. Bondscoach Sven Vanthourenhout selecteerde acht renners die voor eigen publiek aantreden. Bij de mannen zijn dat Quinten Hermans en Timo Kielich, Laura Verdonschot en Julie Brouwers starten bij de vrouwen, Arne Baers komt in actie bij de beloften terwijl Neo Tielens, Anna Vanderaerden en Fleur Moors de juniorencross rijden.
 3. Ryan Cortjens kijkt uit naar 2023: “Ik hoop mezelf te kunnen verrassen”
  Veldrijden beloften

  Ryan Cortjens kijkt uit naar 2023: “Ik hoop mezelf te kunnen verrassen”

  2022 was niet het jaar van Ryan Cortjens (Alpecin-Deceuninck). De sympathieke Maaslander stond als gevolg van een knieblessure en een onzachte aanraking met een boom lange tijd aan de kant. Afhaken zit echter niet in de genen van Cortjens, die bleef vechten en sinds eind november aan de weg terug aan het timmeren is. “Het is een lange weg, maar ik voel progressie en daar trek ik me aan op”, vertelt hij.
 4. Quinten Hermans rijdt nog twee crossen voor Tormans en wisselt dan van ploeg: “Eindelijk, maar eerst nog vlammen voor mijn huidige ploeg”
  Veldrijden profs

  Quinten Hermans rijdt nog twee crossen voor Tormans en wisselt dan van ploeg: “Eindelijk, maar eerst nog vlammen voor mijn huidige ploeg”

  Quinten Hermans (Tormans CX) wisselt op 1 januari van crossplunje. De Looienaar stapt na drie seizoenen bij Wanty-Gobert-Tormans over naar Alpecin-Deceuninck. Maar niet voor hij in de twee resterende crossen, Diegem en Loenhout, zijn huidige werkgever nog probeert te plezieren. In Zolder deed hij als zevende slechts even mee voor de prijzen. “Ik maakte te veel fouten waardoor de kloof te groot werd”, zegt Hermans.