Veldrijden > Brabant

 1. Arthur Van Den Boer pakt Belgische driekleur in Middelkerke: “Stiekem gehoopt en kijk, het gebeurt”
  Veldrijden BK

  Arthur Van Den Boer pakt Belgische driekleur in Middelker­ke: “Stiekem gehoopt en kijk, het gebeurt”

  Arthur Van Den Boer (AA Drink Young Lions) heeft zich in Middelkerke gekroond tot Belgisch kampioen bij de eerstejaarsnieuwelingen. De neofiet uit Elewijt haalde het voor Naud De Clercq en Mathias De Keesmaeker. De Belgische titel was de zeventiende overwinning voor Van Den Boer. Terechte kampioen dus. “Ik denk het wel, maar toch vond ik mezelf niet de grote favoriet. Bovendien moest ik op rij vijf starten, maar het is toch gelukt”, vertelt Van Den Boer.
 2. Kiona Crabbé pakt Belgische titel bij de beloften: “Mooi, maar jammer dat ik de trui niet zo vaak kan dragen”
  Veldrijden BK beloften

  Kiona Crabbé pakt Belgische titel bij de beloften: “Mooi, maar jammer dat ik de trui niet zo vaak kan dragen”

  Kiona Crabbé (Iko-Crelan) is de nieuwe Belgische kampioen veldrijden bij de beloften. Een verrassing is dat niet, want de Tiense stond hoog op het lijstje van de favorieten. “Ik heb mezelf alvast niet bovenaan gezet. Maar goed, ik heb de verwachtingen dan toch ingelost”, lacht Crabbé die na een minder goede start de achtervolging op Julie Brouwers en Sterre Vervloet moest inzetten. “Ik maakte nog wel een foutje in het zand, maar daarna kon ik makkelijk controleren.”
 1. Organisatoren van cross in Diegem strikken Van Aert en Van der Poel: “We doen er als bestuur alles aan om er opnieuw een echt volksfeest van te maken”
  Veldrijden

  Organisato­ren van cross in Diegem strikken Van Aert en Van der Poel: “We doen er als bestuur alles aan om er opnieuw een echt volksfeest van te maken”

  Op woensdag 29 december wordt de jaarlijkse cross in Diegem gereden. Ook dit jaar kiest men in de eindejaarsperiode voor een avondcross. De Diegemse veldrit is een van de oudste in ons land. Enkel vorig jaar gooide de coronacrisis roet in het eten. Het ziet er andermaal naar uit dat de absolute top van de crosswereld aan de start zal verschijnen.