Vakantietips voor de thuisblijvers

De regioredactie van HLN test zelf populaire vakantietips uit heel Vlaanderen uit.

 1. VAKANTIETIPS VOOR THUISBLIJVERS. Klimmen en culinair genieten in De Stordeur in Leuven: “Van volledige beginner tot gevorderde: iedereen kan hier terecht”
  PREMIUM

  VAKANTIE­TIPS VOOR THUISBLIJ­VERS. Klimmen en culinair genieten in De Stordeur in Leuven: “Van volledige beginner tot gevorderde: iedereen kan hier terecht”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: klimzaal en eetcafé De Stordeur in Leuven.
 2. VAKANTIETIPS VOOR THUISBLIJVERS. Op stap met de Teardrop: een stijlvolle caravan met slaapkamer, keuken en douche
  PREMIUM
  Gent

  VAKANTIE­TIPS VOOR THUISBLIJ­VERS. Op stap met de Teardrop: een stijlvolle caravan met slaapkamer, keuken en douche

  Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: op pad met de Teardrop - een stijlvolle caravan met een slaapkamer, keuken en buitendouche. Klein maar fijn.
 3. VAKANTIETIPS VOOR THUISBLIJVERS. Noodwoning Barak de Vinck in Zillebeke: “Leven op ritme van de natuur, net als 100 jaar geleden”
  PREMIUM

  VAKANTIE­TIPS VOOR THUISBLIJ­VERS. Noodwoning Barak de Vinck in Zillebeke: “Leven op ritme van de natuur, net als 100 jaar geleden”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: leven en wonen zoals 100 jaar geleden in Barak de Vinck in Zillebeke.
 4. VAKANTIETIPS VOOR THUISBLIJVERS. Met een peuter op trollenjacht in De Schorre: “Zou een trol boos worden als je aan zijn tenen kriebelt?”
  PREMIUM
  Boom

  VAKANTIE­TIPS VOOR THUISBLIJ­VERS. Met een peuter op trollen­jacht in De Schorre: “Zou een trol boos worden als je aan zijn tenen kriebelt?”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: op trollenjacht in het provinciaal recreatiedomein De Schorre in Boom.
 1. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. VR-racen in de Gentse binnenstad: “Hier komen professionele racers trainen”
  PREMIUM
  Gent

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. VR-racen in de Gentse binnenstad: “Hier komen professio­ne­le racers trainen”

  Droom je ervan om met een snelheid van 300 kilometer per uur in de Gentse binnenstad te rijden? Dan hebben ze bij Chronos Racing in Gent dé perfecte oplossing voor jou. Eentje waar je je geen zorgen hoeft te maken over boetes. In hun bewegingssimulatoren, gecombineerd met een VR-bril, waan je je op een echt racecircuit. Perfect voor een korte, maar opwindende uitstap in eigen stad.
 2. VAKANTIETIPS VOOR THUISBLIJVERS. Op ontdekking bij voormalige elektriciteitscentrale Transfo: “Maak een ritje op de tandem of volg eens een duikinitiatie”
  PREMIUM

  VAKANTIE­TIPS VOOR THUISBLIJ­VERS. Op ontdekking bij voormalige elektrici­teits­cen­tra­le Transfo: “Maak een ritje op de tandem of volg eens een duikinitia­tie”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: Transfo, de voormalige elektriciteitscentrale in Zwevegem waar heel wat te beleven valt.
 3. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. ‘Vlotjes Genieten’ op de Stekense Vaart: “Drie uur dobberen op drijvend terras zonder je ook maar een seconde te vervelen”
  PREMIUM
  Stekene/Sint-Niklaas

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. ‘Vlotjes Genieten’ op de Stekense Vaart: “Drie uur dobberen op drijvend terras zonder je ook maar een seconde te vervelen”

  Toegegeven, toen het woord ‘vlottentocht’ voor het eerst viel in onze huiskamer was er op zijn zachtst gezegd enige terughoudendheid. Beelden van gesjorde balken op lege olievaten en schipbreuk lijdende matrozen flitsten door ons hoofd. Moedig zetten we toch door en gingen aan boord met onze kinderen, vrienden én een goeie fles. En die horrorbeelden? Die waren dan al vergeten.
 4. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Paintballen op forteiland: “Terwijl de kogels boven mijn hoofd uiteenspatten, giert de adrenaline door het lijf”
  PREMIUM
  Stabroek

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Paintbal­len op forteiland: “Terwijl de kogels boven mijn hoofd uiteenspat­ten, giert de adrenaline door het lijf”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: avontuurlijk paintballen op het fort van Stabroek.
 1. VAKANTIETIP VOOR DE THUISBLIJVERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Limburg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”
  PREMIUM
  Bree / Pelt

  VAKANTIE­TIP VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Heerlijk cruisen met de Vespa door Noord-Lim­burg: “Eerst even klungelen en dan... ‘La dolce vita’!”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: ‘met de Vespa’ eropuit tussen maïsvelden en landbouwakkers in Noord-Limburg.
 2. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Met de kajak peddelen door historisch Gent: “Zo’n pizza op het water smaakt des te beter”
  PREMIUM
  Gent

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Met de kajak peddelen door historisch Gent: “Zo’n pizza op het water smaakt des te beter”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: met de kajak door Gent-centrum.
 3. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Skiën tijdens een hittegolf in Antwerpen: “De piste helemaal voor jou alleen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Skiën tijdens een hittegolf in Antwerpen: “De piste helemaal voor jou alleen”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en dus niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ’s ochtends wakker loeien? Geen nood, ook in Vlaanderen kan je heerlijk op vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: skiën en snowboarden tijdens een hittegolf in het Wilrijkse Aspen.