Tomorrowland 2022

 1. Deejay wordt maandenlang verrast door kerstfiguren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrowland Mainstage wil spelen”
  PREMIUM
  TOMORROWLAND

  Deejay wordt maanden­lang verrast door kerstfigu­ren en bizarre situaties: “En dan vraagt de Kerstman plots of ik op Tomorrow­land Mainstage wil spelen”

  Een kerstman die langskomt op je werk of terwijl je op restaurant zit... midden in de lente. Een flashmob van vier dansende kerstfiguren of je huis dat plots verlicht is alsof het 25 december is... maar dan op 25 mei. Deejay Delafino wist niet wat hem overkwam de maanden voor Tomorrowland, tot hij plots een brief kreeg van de Kerstman met de vraag of hij het hoofdpodium van het festival wilde openen: “Ik ben in tranen uitgebarsten.”
 2. Kuisploeg begint aan grote schoonmaak op camping Dreamville: “Veel van wat hier ligt, kan nog hergebruikt worden”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Kuisploeg begint aan grote schoonmaak op camping Dreamville: “Veel van wat hier ligt, kan nog herge­bruikt worden”

  Na een alweer onvergetelijk festivalweekend zijn de 38.000 kampeerders van Tomorrowland maandag goed en wel begonnen aan hun terugtocht. Maar de kuisploegen van het festival hebben niet op hun vertrek gewacht om al aan de grote schoonmaak te beginnen. Terwijl de meeste ‘People of Tomorrow’ nog in hun tentje lagen, begonnen de ploegen van Camp2Camp en The Recycle Club al aan het inzamelen van het afval. “Soms vinden we het wel wat té gortig.”
 1. Lang niet alle lokale handelaars profiteren mee van Tomorrowland: “Mensen denken ten onrechte dat ze niet in Boom geraken”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Lang niet alle lokale handelaars profiteren mee van Tomorrow­land: “Mensen denken ten onrechte dat ze niet in Boom geraken”

  Nu het derde Tomorrowlandweekend volop bezig is, kunnen de plaatselijke handelaars stilaan de balans opmaken. In de buurt van de rotonde aan de Kerkhofstraat, vlakbij De Schorre, heeft men opnieuw meer dan zijn graantje mee kunnen pikken van het festival. Maar in het centrum van Boom moesten ze het de voorbije weekends met minder volk stellen. Minder vaste klanten, amper festivalgangers. “Omzetgewijs doet dat een beetje pijn, zo in een soldenmaand.”
 2. Buurtbewoonster Monique (64) leidt mee mobiliteit rond Tomorrowland in goede banen: “Ik zou dit spektakel voor geen geld willen missen”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Buurtbe­woon­ster Monique (64) leidt mee mobiliteit rond Tomorrow­land in goede banen: “Ik zou dit spektakel voor geen geld willen missen”

  In de rest van het jaar zijn ze vooral aan de slag op wielerwedstrijden en rommelmarkten. Maar nu, tijdens Tomorrowland, kom je de seingevers van de Rupelstreek ook tegen in de buurt van De Schorre, waar ze de mobiliteit mee in goede banen proberen leiden. “Ook voor ons is dit echt genieten geblazen”, zegt voorzitster Monique De Maeyer (64). Al geeft ze toe dat er soms weleens discussies ontstaan met ongeduldige chauffeurs. “Maar als er een wagen tóch doorrijdt terwijl het niet mag, ga ik er heus niet achter lopen.”
 3. Vrijwilligers van B Magical leiden camping Dreamville mee in goede banen: “Iedereen is blij om hier te mogen werken”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Vrijwilli­gers van B Magical leiden camping Dreamville mee in goede banen: “Iedereen is blij om hier te mogen werken”

  Als de bezoekers van Tomorrowland de komende nachten goed en wel in hun tentje kunnen uitblazen na alweer een pittige festivaldag, is dat mede te danken aan de vrijwilligers van B Magical. Van donderdag tot en met maandag staan zij aan de inkom van camping Dreamville om de bagage te controleren en de ‘People of Tomorrow’ de juiste richting uit te wijzen. Met shiften van meer dan 12 uur is het een stevige taak, maar een die zij steevast met de glimlach uitvoeren. Wij liepen een paar uur met hen mee. “Hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze hebben gewerkt op het beste festival ter wereld?”
 1. Nóg een weekend Tomorrowland? Bewoners van woonzorgcentrum Den Beuk zien dat helemaal zitten: “Net fijn om al die extra beleving en beweging te zien”
  PREMIUM
  Boom/Rumst

  Nóg een weekend Tomorrow­land? Bewoners van woonzorg­cen­trum Den Beuk zien dat helemaal zitten: “Net fijn om al die extra beleving en beweging te zien”

  Het derde - en laatste - weekend van Tomorrowland 2022 staat voor de deur. Al 400.000 festivalgangers hebben hun dosis ‘madness’ intussen goed en wel achter de kiezen. Maar hoe groot is bij de buurtbewoners de goesting in nóg eens drie dagen vol knallende beats en kleurrijk spektakel? We gingen op bezoek in het woonzorgcentrum Den Beuk, op amper een paar honderden meter van het festivalterrein, en stonden versteld van zoveel enthousiasme. “Nog eens 200.000 bezoekers? Laat maar komen.”
 2. Boomse dansers schitteren 54 keer (!) op hoofdpodium van Tomorrowland: “Groter dan dit wordt het niet”
  PREMIUM
  Boom

  Boomse dansers schitteren 54 keer (!) op hoofdpodi­um van Tomorrow­land: “Groter dan dit wordt het niet”

  Quizvraag: wie mag deze editie van Tomorrowland het vaakst optreden op de Mainstage? Het zijn niét Dimitri Vegas en Like Mike, evenmin Martin Garrix of Paul Kalkbrenner. Het zijn de ongeveer 100 dansers die zes keer per dag een choreografie opvoeren op het hoofdpodium als aankondiging van de dj’s. Onder hen: vier dansers van de Boomse dansstudio Flash voor wie elk optreden een absoluut hoogtepunt is. “Hoe dat voelt? In één woord: machtig.”