Sinksen 22

Ein-de-lijk! Na drie jaar weer Sinksenfeesten! Kortrijk is klaar om van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni 250.000 bezoekers te ontvangen. Volg er in ons dossier alles over

 1. SINKSEN 22. Aan Den Bras treden 26 bands op, het nieuwe Sandinistas! eert punkband The Clash: “We vrezen om gemold te worden”
  PREMIUM
  Kortrijk

  SINKSEN 22. Aan Den Bras treden 26 bands op, het nieuwe Sandinis­tas! eert punkband The Clash: “We vrezen om gemold te worden”

  Voor de meest diverse muziek, bakken sfeer en de meest frisse pintjes één adres tijdens de Sinksenfeesten: café Den Bras. Niet te missen uitschieter daar is Sandinistas!. Die nieuwe gelegenheidsband vol gastzangers, zoals Harry Descamps van de Kortrijkse noiserockband Whorses, brengt een eerbetoon aan The Clash, een van de belangrijkste punkbands aller tijden.
 2. SINKSEN 22. School Sint-Amand Noord wordt elektronische muziektempel STRAFSTUDIE: Aan topdj’s geen gebrek zoals Jaydee en Goose-drummer Bert
  Kortrijk

  SINKSEN 22. School Sint-Amand Noord wordt elektroni­sche muziektem­pel STRAFSTU­DIE: Aan topdj’s geen gebrek zoals Jaydee en Goo­se-drum­mer Bert

  Sint-Amandsbasisschool Noord op Overleie wordt tijdens de Sinksenfeesten omgevormd tot STRAFSTUDIE. Nadat de speelplaats er tijdens de laatste editie in 2019 twee dagen stampvol stond, sparen organisatoren Thomas Arickx en Dries Claeys ook nu kosten noch moeite om het allerbeste uit de house en techno scène aan te bieden. Of hoe een strafstudie ook eens positief kan zijn.
 1. SINKSEN 22. Van een burlesque show over internationaal straattheater tot de grootste rommelmarkt van België: 17 niet te missen hoogtepunten
  PREMIUM
  Kortrijk

  SINKSEN 22. Van een burlesque show over internatio­naal straatthea­ter tot de grootste rommel­markt van België: 17 niet te missen hoogtepun­ten

  De temperatuur stijgt, nu de eerste échte Sinksenfeesten in drie jaar eraan komen, met als thema de roaring twenties. Er worden tot 250.000 bezoekers verwacht van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni. Voor wie zijn weg moeilijk vindt in het bijzonder uitgebreide programma, stellen we 17 hoogtepunten van coördinator Merijn D’Hondt (41) en programmator Marnix Theys (58) voor. Eerst nog een supertip herhalen in deze budgettair uitdagende tijden: de toegang is overal gratis.
 1. Wilder èn langer feesten op Sinksen: “Kortrijk gaat ontploffen, er is 42.000 liter bier besteld en er komen 70 dj’s en 75 live bands”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Wilder èn langer feesten op Sinksen: “Kortrijk gaat ontploffen, er is 42.000 liter bier besteld en er komen 70 dj’s en 75 live bands”

  We krijgen voor het eerst in drie jaar eindelijk weer een normale Sinksen, na de coronacrisis. Al dekt ‘normaal’ de lading niet, want het beloven van vrijdag 3 tot en met maandag 6 juni de meest uitbundige Sinksenfeesten ooit te worden, met als thema de ‘roaring twenties’. Langer feesten mag, tot 4 uur ’s nachts. Leg de pluimen, hoeden, maatpakken, glitters en stropdassen maar klaar.