Signature look

 1. Ismahen draagt juwelen en kleding die iets vertellen over haar Tunesische roots. “Mode kan helpen om je identiteit uit te drukken”

  Ismahen draagt juwelen en kleding die iets vertellen over haar Tunesische roots. “Mode kan helpen om je identiteit uit te drukken”

  Met de vele trends die aan de lopende band passeren, zouden we bijna vergeten dat mode draait rond het uitdrukken van een persoonlijke identiteit. Iemand die dat heel belangrijk vindt: Ismahen Gazdallah. Met haar outfits brengt ze een ode aan haar Tunesische roots. Meer zelfs, ze richtte haar eigen juwelenmerk op om de wereld te laten kennismaken met de rijke cultuur van Tunesië. “De eeuwenoude juwelen vertellen een stukje geschiedenis: ooit werden ze met veel liefde gedragen door iemand anders. Nu loop ik ermee rond, met fierheid en trots.”
 2. Stylist Anaïs is graag de vreemde eend in de bijt. “Op straat heb ik veel bekijks”

  Stylist Anaïs is graag de vreemde eend in de bijt. “Op straat heb ik veel bekijks”

  Kleurrijk en opvallend, zo kan je de kleerkast van Anaïs Van Oekel het best omschrijven. “En een beetje kinderachtig”, zegt ze zelf. De jonge styliste draagt niet wat trends voorschrijven, maar waar ze zin in heeft. Of dat nu Crocs zijn of een knalgele coltrui van Balenciaga. Anaïs vertelt hoe ze een unieke kledingstijl ontwikkelde en de durf vond om die te dragen. “Minimalistische en neutrale outfits kunnen heel mooi zijn. Ik vind het gewoon leuker om mezelf te zijn en me te onderscheiden van de rest.”
 1. Floriste Loes houdt van bohemien levensstijl. “Met een hoed straal je meteen een andere vibe uit”

  Floriste Loes houdt van bohemien levens­stijl. “Met een hoed straal je meteen een andere vibe uit”

  Loes van Look — aka Wildflowers and Wodka — ken je misschien dankzij haar prachtige, rebelse boeketten. Ook haar kleerkast ademt dezelfde bohemien sfeer uit. “Ik ben zacht, maar ook een wildebras. Romantisch, maar edgy. Die tegenstrijdigheid vind je terug in alles: mijn levensstijl, mijn interieur, mijn kleding.” Aan de hand van haar signature look vertelt Loes hoe ze haar outfits samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. “Wijde kleding werkt sowieso.”
 2. Ontwerpster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kledingstijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

  Ontwerp­ster Marylène over het recept achter haar kleurrijke kleding­stijl. “Sommigen vinden mijn oufits net over het randje”

  “Een volledig zwarte outfit voelt al snel saai aan. Kleuren doen je er daarentegen beter uitzien en geven je gemoed een boost. Het maakt mij sowieso gelukkiger en zelfzekerder.” Als je een ding over Marylène Madou kan zeggen, is het wel dit: met haar persoonlijke stijl geeft ze de Belgische straten kleur. En ze hoopt dat ze anderen ook kan overtuigen om bonter door het leven te gaan. Ze verklapt haar ultieme tips, en aan de hand van haar signature look vertelt de textielontwerpster hoe ze haar outfits samenstelt.
 3. Finne Smets doorbreekt dubbele standaarden in de modewereld. “Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders”

  Finne Smets doorbreekt dubbele standaar­den in de modewereld. “Ik heb evenveel recht om mijn rondingen te laten zien als iemand anders”

  Als tiener zat ze niet zo goed in haar vel, nu is Finne Smets (25) een ‘body acceptance influencer’ met een duidelijke boodschap: mode moet toegankelijk zijn voor iedereen. “Mijn lichaam is niet mooi, het is niet lelijk, maar het is een deel van wie ik ben. Daarom is het o zo belangrijk dat ik me goed voel in mijn kleding. Pas dan sta ik sterk in mijn schoenen.” Hoe ze die tegeltjeswijsheid toepast in de praktijk? Ze toont het aan de hand van haar signature look.
 1. Onderneemster Mats combineert minimalisme met business chic en elegantie. “Ik koop enkel kwaliteitsitems die ik met elkaar kan combineren”

  Onderneem­ster Mats combineert minimalis­me met business chic en elegantie. “Ik koop enkel kwali­teitsi­tems die ik met elkaar kan combineren”

  Mats Meyer kan geen seconde stilzitten en gaat voluit voor haar carrière. Tijd verliezen voor haar kleerkast, daar doet ze niet aan mee, maar tegelijk wil ze niet inboeten aan elegantie. Hoe de onderneemster dat doet? Ze vertelt het aan de hand van haar signature look. “Ik wil hetzelfde kunnen dragen voor een vergadering als voor een date. Ik heb geen tijd om me om te kleden, hé.”
 2. Meer dan 1 miljoen volgers op TikTok, maar nog onbekend in ons land: Oulfa is een gigantisch stijlicoon binnen de modest modewereld

  Meer dan 1 miljoen volgers op TikTok, maar nog onbekend in ons land: Oulfa is een gigantisch stijlicoon binnen de modest modewereld

  Honderdduizenden volgers heeft ze, en toch is Oulfa Ahankour nog een onbekende naam in ons land. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Als je één ding over haar kan zeggen, is het wel dat ze stijlgevoel heeft. Haar sociale media zijn een deur naar extravagante prinsessenoutfits en elegante modest fashion. Aan de hand van haar signature look vertelt Oulfa hoe ze haar looks samenstelt en waar ze rekening mee houdt tijdens het shoppen. “Intussen sta ik bekend bij mijn volgers als ‘die ene die haar hoofddoek op verschillende manieren stylet’.”