Seksueel misbruik in 'The Voice Of Holland'

 1. Voormalig jurylid Waylon over ‘The Voice of Holland’-schandaal: “Geen veilige plek kunnen bieden”
  Muziek

  Voormalig jurylid Waylon over ‘The Voice of Hol­land’-schandaal: “Geen veilige plek kunnen bieden”

  ‘The Voice of Holland’- jurylid Waylon (41) heeft zich voor het eerst uitgesproken over de wanpraktijken die zijn gebeurd in de Nederlandse show. Nadat het schandaal naar buiten kwam, reageerde hij eerst enkel via zijn management, maar zaterdag was hij te gast in de talkshow ‘Beau’, en daar liet hij zijn tranen de vrije loop: “Ik ben niet schuldig, maar je voelt je wel schuldig dat je je eigen kandidaten geen veilige plek hebt kunnen bieden”.
 2. Linda De Mol reageert op ‘The Voice of Holland’-schandaal: “Ik heb besloten niets meer te zeggen”
  Showbizz

  Linda De Mol reageert op ‘The Voice of Hol­land’-schandaal: “Ik heb besloten niets meer te zeggen”

  De Nederlandse Linda De Mol (57) bevindt zich tegen wil en dank midden in het schandaal rond misbruik bij ‘The Voice of Holland’. Niet alleen werd haar ex-partner Jeroen Rietbergen (50) genoemd als dader, ook werd haar en haar broer, televisiemaker John De Mol (66), verweten dat ze van de feiten op de hoogte zouden zijn geweest. Toen het nieuws net uitbrak, verzekerde ze dat ze te gepasten tijde haar verhaal zou doen in haar eigen magazine LINDA. Maar daar komt ze nu op terug.
 1. Magazine Linda de Mol kreeg in 2020 al signalen over wangedrag Ali B in ‘The Voice of Holland’
  Showbizz
  11

  Magazine Linda de Mol kreeg in 2020 al signalen over wangedrag Ali B in ‘The Voice of Holland’

  Het Nederlandse maandblad Linda, onderdeel van mediabedrijf Talpa en eigendom van John de Mol, heeft in juni 2020 concrete signalen gekregen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door ‘The Voice of Holland’-coach Ali B. Het blad sprak twee vrouwen die zeiden slachtoffer te zijn van de artiest, onder wie een voormalige deelneemster die door hem zou zijn verkracht. Er werd echter niets gepubliceerd over de getuigenissen.
 2. Nederlandse staatssecretaris na gesprek met John de Mol: “Meer meldingen, ook over andere programma’s”
  Showbizz
  5

  Nederland­se staatsse­cre­ta­ris na gesprek met John de Mol: “Meer meldingen, ook over andere programma’s”

  Naast meldingen van misstanden bij ‘The Voice’ zijn er bij omroepen ook over andere programma’s meldingen gedaan van grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de Nederlandse staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) gezegd na een gesprek met Talpa-baas John de Mol. Ze pleit voor een ‘gezamenlijke’ aanpak van seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag.
 1. Advocaat van ‘The Voice’-kandidaat Nienke krijgt nóg twee meldingen over grensoverschrijdend gedrag: “Onafhankelijke commissie nodig”
  Showbizz

  Advocaat van ‘The Voi­ce’-kandidaat Nienke krijgt nóg twee meldingen over grensover­schrij­dend gedrag: “Onafhanke­lij­ke commissie nodig”

  Steeds meer vrouwen staan op om melding te doen van seksueel overschrijdend gedrag binnen ‘The Voice of Holland’. Bij advocaat Sébas Diekstra, die ook ‘The Voice’-kandidaat Nienke Wijnhoven bijstaat, zijn gisteren opnieuw twee nieuwe meldingen van oud-kandidaten binnengekomen. “Het gaat hier niet zozeer om strafbare feiten, maar wel om ernstig grensoverschrijdend gedrag dat echt niet thuishoort binnen zo’n productie”, zegt de raadsman tegen het ‘Algemeen Dagblad’.