Ros Beiaardommegang

 1. Welkom in Dendermonde, daags na Ros Beiaard: Pijnders zijn alweer op pad en 250 ton zand moet weg van Grote Markt
  PREMIUM
  Dendermonde

  Welkom in Dendermon­de, daags na Ros Beiaard: Pijnders zijn alweer op pad en 250 ton zand moet weg van Grote Markt

  Zo groot het feest zondag was, zo stil is het in Dendermonde op maandag. Maar wie dacht dat de Pijnders van de Ros Beiaardommegang zouden uitslapen, komt bedrogen uit. Zoals de traditie het wil, trokken ze al vroeg op pad met hun collectebus. “We worden overal aangeklampt. Maar dat geeft niks. We zijn vooral aan het nagenieten.” Intussen is ook de grote opruimactie opgestart. Op stap door Dendermonde, ‘the day after’.
 1. HERBELEEF. Dit was de Ros Beiaardommegang, die voor het eerst in twaalf jaar weer door Dendermonde trok: “Ik denk dat ik tranen in mijn ogen had”
  Play
  PREMIUM
  Dendermonde

  HERBELEEF. Dit was de Ros Beiaardom­me­gang, die voor het eerst in twaalf jaar weer door Dendermon­de trok: “Ik denk dat ik tranen in mijn ogen had”

  “Ein-de-lijk!” Wellicht was dat zondag het meest gehoorde woord in Dendermonde. Niet tien, maar liefst twaalf jaar moesten de inwoners wachten op hun Ros, hun trots. En of dat Ros Beiaard hen trots gemaakt heeft. Met 80.000 stonden ze paraat — beeld u in hoe groot die ontlading was, zelfs met een regenbui tussendoor. Herbeleef het hieronder nog een keer.
 2. Ros Beiaard lokt ook bezoekers uit Thailand, Zuid-Afrika en... zelfs hele familie uit Amerika: “Als echte Dendermondse kan je dit niet zomaar laten passeren”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Ros Beiaard lokt ook bezoekers uit Thailand, Zuid-Afri­ka en... zelfs hele familie uit Amerika: “Als echte Dendermond­se kan je dit niet zomaar laten passeren”

  Het Ros Beiaard, dat zondag na 12 jaar eindelijk zijn doortocht door Dendermonde maakt, weet niet alleen inwoners in de stad te bekoren. Het evenement lokt ook bezoekers uit het buitenland. Dendermondenaren uit onder andere Thaïland, Zuid-Afrika en Los Angeles komen naar de stad afgezakt. En zelfs vijftien Amerikaanse familieleden uit de buurt van New York komen speciaal voor het feest naar Dendermonde afgezakt voor een reünie.
 3. Ros Beiaardharmonie speelt onafgebroken zelfde lied tijdens Ommegang: “Meer eer kan je als muzikant niet krijgen”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Ros Beiaardhar­mo­nie speelt onafgebro­ken zelfde lied tijdens Ommegang: “Meer eer kan je als muzikant niet krijgen”

  Zes kilometer lang spelen ze onafgebroken het Ros Beiaard-lied tijdens de Ommegang, maar dat worden de muzikanten van de Ros Beiaardharmonie niet beu. “Daarvoor is de eer om het Ros te mogen begeleiden te groot”, klinkt het unaniem. Van dirigent over koperblazer tot trommelaar, elke muzikant heeft zijn rol. Wij stellen enkele van deze bijzonder artiesten aan u voor.
 4. Achter vier Heemskinderen van het Ros Beiaard staat een heel team: “De broers moeten er piekfijn uitzien en fit zijn”
  PREMIUM
  Dendermonde

  Achter vier Heemskinde­ren van het Ros Beiaard staat een heel team: “De broers moeten er piekfijn uitzien en fit zijn”

  Aanstaande zondag zitten ze fier in hun blinkende harnassen op het Ros: de broers Cassiman als Vier Heemskinderen. Achter de jongens schuilt een heel team om hen er piekfijn te laten uitzien en klaar te stomen voor hun urenlange taak op de brede rug van ’t Peirt. Ouders, kinesist en stadspersoneel laten niets aan het toeval over. Klaar voor een kennismaking met de entourage van de Heemskinderen?