Rijvers Festival 2022

 1. REEKS RIJVERS. Hoe Rijvers Festival zich in vijf edities ontpopte tot het snelst groeiende festival van Vlaanderen: “Urenlang naar Disney Channel gekeken om inspiratie op te doen”
  PREMIUM
  Zomergem

  REEKS RIJVERS. Hoe Rijvers Festival zich in vijf edities ontpopte tot het snelst groeiende festival van Vlaanderen: “Urenlang naar Disney Channel gekeken om inspiratie op te doen”

  Wat ooit begon met een gesprek op café, groeide uit tot een indrukwekkend vierdaags festival waar muziekliefhebbers op af komen. In slechts vijf edities groeide Rijvers Festival uit tot het grootste festival van het Meetjesland en overbrugde het de coronapauze door te blijven innoveren. “Hoewel de evenementensector op dat moment stillag, zijn wij nooit gestopt met werken en brainstormen.” Lees alles over Rijvers Festival in onze reeks.
 2. REEKS RIJVERS. Exclusief kijkje achter de schermen bij Rijvers Festival: “Wie hier binnenkomt moet meteen een magisch gevoel krijgen”
  PREMIUM
  Zomergem

  REEKS RIJVERS. Exclusief kijkje achter de schermen bij Rijvers Festival: “Wie hier binnenkomt moet meteen een magisch gevoel krijgen”

  Twee dagen voor de start van Rijvers Festival krijgt de weide stilaan vorm. De tenten staan recht, de decoratie hangt op, werkmannen leggen de laatste hand aan enkele verrassingen. Wat die precies allemaal inhouden, blijft voorlopig nog grotendeels geheim. Al mochten wij wél al een kijkje nemen achter de achter de schermen van het snelst groeiende festival van Vlaanderen. Lees alles over Rijvers Festival in onze reeks.
 1. REEKS RIJVERS. Rijvers Festival kondigt ‘schaduwplan’ aan om hitte te trotseren: “Extra tent, vernevelingsstraat en gratis zonnecrème”
  PREMIUM
  Zomergem

  REEKS RIJVERS. Rijvers Festival kondigt ‘schaduw­plan’ aan om hitte te trotseren: “Extra tent, verneve­lings­straat en gratis zonnecrème”

  Rijvers Festival belooft een tropische vierdaagse te worden met temperaturen die flirten met 35 graden Celcius. Verkoeling en bescherming zal dus meer dan nodig zijn. De organisatie werkte daarom een zogezegd ‘schaduwplan’ uit met onder meer vernevelaars, extra bomen en een speciale schaduwshelter. Lees alles over Rijvers Festival in ons dossier.
 2. REEKS RIJVERS. Wie treedt op en waar parkeer ik de wagen? Alles wat je moet weten over de Rijvers Festival in 20 duidelijke vragen en antwoorden
  PREMIUM
  Zomergem

  REEKS RIJVERS. Wie treedt op en waar parkeer ik de wagen? Alles wat je moet weten over de Rijvers Festival in 20 duidelijke vragen en antwoorden

  Na meer dan 1.000 dagen zonder Rijvers Festival moet het geheugen worden opgefrist. Ondanks de feestpauze, groeit het festival sneller dan ooit tevoren. Veel nieuwe feestvierders dus, met wellicht een karrenvracht aan vragen. Waar is de wc en wie staat op het podium, wat zijn de openingsuren en waar parkeer ik mijn auto? Wat moet ik aandoen en mag ik nog met cash betalen? Geen vraag te simpel, het antwoord staat hier.
 3. Hendrik (42) is een van de 800 vrijwilligers op Rijvers Festival: “Een grote familie die even wegvlucht van dagdagelijkse bezigheden”
  PREMIUM
  Zomergem

  Hendrik (42) is een van de 800 vrijwilli­gers op Rijvers Festival: “Een grote familie die even wegvlucht van dagdage­lijk­se bezigheden”

  Rijvers Festival pakte de afgelopen weken uit met de introductie van Vlaanderens eerste TikTok-stage en bezoekers krijgen er de kans om op de foto te gaan met de cast van het immens populaire Play4-serie ‘Nonkels’. Die uitzonderlijke initiatieven lijken aan te slaan, want het snelst groeiende festival van Vlaanderen gaat nog eens op zoek naar 200 extra vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Dat brengt het leger medewerkers op 1.000.