Restotips Zuid-West-Vlaanderen
-
PREMIUMWielsbeke
RESTOTIP. Lamskroontje met voorjaarsgroentjes in Bistro Miel
Tim De Zutter en Kathy Deceuninck openden een paar maanden geleden Bistro Miel in Wielsbeke. Ze leerden elkaar kennen in de horeca en besloten samen een zaak te openen. Of je hun liefde voor elkaar en de horeca ook merkt in de gerechten gingen wij eens proeven. -
PREMIUMIngelmunster
RESTOTIP: Heerlijk eenvoudig lunchen bij Taste of Melo
Waar tot voor kort broodjes- en koffiehuis Annelies zat, vindt Taste of Melo nu onderdak. Loïc De Backere en Melanie Cloet gingen ooit van start met een cateringdienst, Dat aanbod blijft, maar ze hebben het aangevuld met een mooie mix van dagschotels, pasta’s, slaatjes en takeaway-maaltijden. -
PREMIUMPoperinge
RESTOTIP. Brunchen bij Mazarine
De Poperingse Els Lycke opende begin april haar ontbijtzaak Mazarine. Zelf omschrijft ze haar aanbod als ‘een zoete onderdompeling’. Wij schreven ons in voor de paasbrunch, om de proef op de som te nemen. -
PREMIUMSint-Eloois-Vijve
RESTOTIP: asperges op zijn Vlaams in Bistro Lys
Sandra Derudder en dochter Lysanne De Bruyne startten midden in de lockdown met Bistro Lys in Sint-Eloois-Vijve. Met de kleinschalige bar à manger willen ze La Douce France naar Waregem brengen. Wij gingen eens à l’improviste langs om te zien of er wat joie de vivre te rapen viel.
-
PREMIUMRumbeke
Restotip. Brasserie Sublime: beste frituristen maken meer dan geslaagde overstap naar brasserie
Meermaals sleepten Luc Hallaert en Gwendoline Gunst met hun vroegere horecazaken Koe-Koe en enRoute de titel van Beste frituur van België in de wacht. Maar onlangs namen ze afscheid van de frituurwereld en openden ze in Rumbeke Brasserie Sublime. Slagen ze erin om zich ook daar te onderscheiden? Wij gingen proeven. Voor meer restotips uit zuiden van West-Vlaanderen kan je trouwens hier terecht. -
PREMIUMHarelbeke
Restotip: klassiekers met een twist in Vividu
Laurent Messine en Nicky Grymonprez hebben enkele maanden geleden nieuw leven geblazen in de horecazaak in de Eikenstraat, vlakbij de parking van de Gavers. In Vividu wil het koppel klassieke gerechten brengen, met een zuiderse/Italiaanse en hedendaagse twist. Om te weten of ze daarin slagen, gingen wij eens proeven. -
WERVIK
RESTOTIP. Snackhuis ‘t Leiezicht: genieten aan de boorden van de Leie en langs de grens
Snackhuis-tearoom ’t Leiezicht op het einde van de Akademiestraat in Wervik krijgt door de ligging aan het jaagpad langs de Leie in de lente en zomer op het ruim terras ongetwijfeld weer veel bezoekers. De groene omgeving straalt rust uit. Uitbaters. Chantal De Meester en Jean-Paul Ledegen bieden er een ruime kaart van eten en drinken aan. -
Meulebeke
RESTOTIP: In hogere sferen bij Sur Le Toit
Eerder dit jaar doopten Nadine Ngalula en Filip Verbeke hun restaurant om van Melanzane tot Sur Le Toit. Die naamswijziging heeft ook gevolgen voor de kaart. De Italiaanse gerechten zijn wat naar de achtergrond verdwenen, terwijl de zaak nu voluit gaat voor enkele Frans-Belgische klassiekers. Of die, net zoals de naam, in hogere sferen verkeren, wilden wij wel eens gaan uittesten. -
RESTOTIP: een trip naar Italië via Pizzeria Sofia
Sofie Delbeke bakt Napolitaanse pizza’s in Pizzeria Sofia op het Sint-Maartenskerkhofplein, samen met twee échte Italiaanse koks in een échte Napolitaanse oven. Of je daar wel degelijk een stukje Italië op je bord krijgt, gingen wij eens proeven. Spoiler: wij gingen er tussen dit bezoek en deze recensie al een tweede keer eten.
-
PREMIUMRuiselede
Restotip. Brasserie Ruislé: “Gamba’s om vingers en duimen bij af te likken”
In het hart van molendorp Ruiselede openden Elise De Waele (23) en haar pluspapa Glenn (51) vorige zomer Brasserie Ruislé. Glenn staat in de keuken, Elise doet de zaal. Ze is sommelier en butler van opleiding en werkte in een vorig leven in De Karmeliet en The Savoy, maar in Brasserie Ruislé koos het duo heel bewust voor een toegankelijke keuken. Wij gingen proeven. -
PREMIUMIeper
Restotip. Restaurant Klei in Ieper: “Een meerwaarde voor de stad”
“Fine dining in het hart van de Westhoek” staat op de website van het restaurant Klei in Ieper te lezen. Het eethuis opende pas recent de deuren en gaat al onmiddellijk goed over de tongen in de Kattenstad. Wij konden onze nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en schoven er onze voeten onder tafel. Het blijkt dat de slogan op de site niet uit de lucht is gegrepen. Meer restotips hier. -
waregem
RESTOTIP: Italiaans en Aziatisch in Parkhotel Waregem
Na het jarenlange succes van Parkhotel in Kortrijk, opende zaakvoerder Bob Van Mol vorig najaar ook een Parkhotel in Waregem. De koks voor in het restaurant Zaborov, die ging hij zelf halen in Italië. Of je die Italiaanse invloed op je bord smaakt, gingen wij even voor je proeven. -
Roeselare
RESTOTIP. Waan je in Parijs bij Bistro Chez Jacques
De Roeselaarse Bistro Chez Jacques heropende vorige week na quasi anderhalf jaar de deuren. Het concept, authentieke gerechten in een klassevolle omgeving, bleef bewaard. Maar achter het fornuis staat met chef Joost Vanaudenaerde een nieuw gezicht. Reden genoeg voor ons om er eens de voeten onder tafel te steken. Meer restotips uit Zuid-West-Vlaanderen vind je in dit dossier.