Restotips Pajottenland

  1. Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’?
  2. RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
    PREMIUM
    Asse

    RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”

    Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het.
  1. Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  2. RESTOTIP. Van Mijn Restaurant via foodtruck naar pizzeria: “Soms moet je durven springen”
    PREMIUM
    Wambeek

    RESTOTIP. Van Mijn Restaurant via foodtruck naar pizzeria: “Soms moet je durven springen”

    Hij was de eerste winnaar van Mijn Restaurant en na enkele omzwervingen heeft hij nu opnieuw een eigen zaak. In Wambeek vind je voortaan Kwizien Brut, de pizzeria van Jelle Temmerman (41), waar je vier dagen per week ‘s avonds terecht kunt voor een drie- of viergangen menu. “Het was niet de bedoeling dat de foodtruck een overgang moest inluiden, maar het leven komt zoals het komt”, zegt hij.
  1. RESTOTIP. Eaudilon by Tasteful Dining in Roosdaal: “Uren genieten we met een cocktail en eindeloze keuzes aan tapas”
    PREMIUM
    Roosdaal

    RESTOTIP. Eaudilon by Tasteful Dining in Roosdaal: “Uren genieten we met een cocktail en eindeloze keuzes aan tapas”

    Twee lokale ondernemers sloegen de handen in elkaar om een populaire zomerbar voor het komende half jaar om te vormen tot hippe winterse tapasbar. Eaudilon by Tasteful Dining is sinds maandag 3 oktober geopend, en wij waren er als de kippen bij om het nieuwe concept uit te testen. Enkele trefwoorden als tipje van de sluier? Trendy, Instagram-waardig en lekkers, héél véél lekkers.