Restotips Pajottenland
-
PREMIUMBrussel/Rand
Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’? -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Onno: “Zonder reservaties, zo hoeven we mensen niet teleur te stellen”
Mieke Bekaert (30) opende in Halle ontbijt- en lunchbar Onno. Daar serveert ze elke week andere gerechten. “Ik heb nood aan afwisseling en dus maak ik elke week andere gerechtjes”, vertelt ze. -
PREMIUMAsse
RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het. -
PREMIUMDilbeek
RESTOTIP. Be Burger, verfijnde burgers met nét dat tikkeltje extra: “Fastfood? Nee, dit is kwaliteit”
Begin deze maand zijn in Dilbeek de deuren van de negende Be Burger-vestiging geopend langs de Itterbeeksebaan. Na Lille, Zaventem en Wemmel heeft de keten er nu dus opnieuw een adres bij, het derde al in Vlaanderen. “Een echte must voor liefhebbers van kwaliteitsburgers in de streek”, klink het. Onze eigen smaakpapillen velden een oordeel.
-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Olio & più is de Italiaan met dat tikkeltje meer: “Ik wil de Italiaanse keuken in de schijnwerper zetten”
Met Olio & più is Halle een Italiaans restaurant rijker. Altin Muca wil wel meer bieden dan enkel een goede pasta en een lekkere pizza. Zijn dochter Alicia is gastvrouw in de zaal terwijl hij de klanten vooral het beste wil aanbieden uit de Italiaanse keuken. -
PREMIUMItterbeek
RESTOTIP. Krok & Ko, het inclusieve croquerestaurant van De Poel
Voor onze wekelijkse Restotip-reeks stellen we u deze week niet traditiegetrouw een klassieke horecazaak voor die onlangs de deuren opende. Maak kennis met Krok & Ko in Itterbeek. Een initiatief van De Poel waar mensen van het woon- en dagcentrum jou serveren en croques bereiden. “Bedoeling is dat iedereen zich hier thuisvoelt, van de gasten die meehelpen tot de klanten”, klinkt het. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Op reis door Europa in Villa Servais: “Alles dagvers en met kwaliteitsproducten geserveerd”
Een vervallen negentiende eeuwse villa in Halle kreeg in 2021 de grandeur van weleer terug dankzij de inspanningen van de familie De Poorter. De Villa Servais is na een verbluffende restauratie een thuis waar opnieuw muziek weerklinkt maar waar je ook kan genieten van lekkers. Wij schoven aan voor het ontbijt en maakten een reis door Europa. -
PREMIUMWambeek
RESTOTIP. Van Mijn Restaurant via foodtruck naar pizzeria: “Soms moet je durven springen”
Hij was de eerste winnaar van Mijn Restaurant en na enkele omzwervingen heeft hij nu opnieuw een eigen zaak. In Wambeek vind je voortaan Kwizien Brut, de pizzeria van Jelle Temmerman (41), waar je vier dagen per week ‘s avonds terecht kunt voor een drie- of viergangen menu. “Het was niet de bedoeling dat de foodtruck een overgang moest inluiden, maar het leven komt zoals het komt”, zegt hij.
-
PREMIUMRoosdaal
RESTOTIP. Eaudilon by Tasteful Dining in Roosdaal: “Uren genieten we met een cocktail en eindeloze keuzes aan tapas”
Twee lokale ondernemers sloegen de handen in elkaar om een populaire zomerbar voor het komende half jaar om te vormen tot hippe winterse tapasbar. Eaudilon by Tasteful Dining is sinds maandag 3 oktober geopend, en wij waren er als de kippen bij om het nieuwe concept uit te testen. Enkele trefwoorden als tipje van de sluier? Trendy, Instagram-waardig en lekkers, héél véél lekkers. -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Int Plezierke in Halle: “Smeuïg en vol van smaak... Zo maak je het verschil met andere brasserieën”
“Er mag hier best wat leven in de brouwerij zijn”, zegt Brendy Dassen. Int Plezierke in Halle is een droom die uitkomt voor haar. In de brasserie kan je lekker eten, maar er is meer. De zaak moet een plek zijn die mensen bij elkaar brengt voor een toffe babbel, of dat nu bij een heerlijke portie stoofvlees of op een dansnamiddag is. -
PREMIUMMerchtem
RESTOTIP. Sabaï in het centrum van Merchtem: “Elke dag volgeboekt sinds opening”
Het gaat Phenh Souralaysak (48) voor de wind. Ze zette dit jaar de stap naar een eigen zaak nadat ze al twintig jaar mede-eigenaar was van een andere zaak, maar die overgang heeft ze zich nog niet beklaagd. Sabaï staat voor een uitgebreide Aziatische kaart met 99 gerechten uit vier verschillende landen. “En alleen cocktails komen drinken is ook toegestaan”, zegt ze. -
PREMIUMGooik
TERRASTIP. Baar28: “Cocktails drinken in een gezellige, volkse setting”
Baar28 opent in de zomermaanden hun ruim zomerterras. Uitbater Geert De Slachmuylder (49) verwent er je bijna elke dag met heerlijke cocktails, leuke muziek en speciale sportevenementen kan je er op het groot scherm volgen. Kortom: alle elementen zijn aanwezig om er tijdens een warme, zonnige dag te genieten van een hapje en drankje.