Restotips Meetjesland
-
PREMIUMAalter/Gent
RESTOTIP. Brunchzaak Koren in Aalter: “Voor wie iets anders wil dan pistolet met kaas”
Leentje Oosterlinck (31) en Frederique Lesseine (28) uit Gent hebben in Aalter de nieuwe brunchzaak Koren geopend. Ze beloven brunch met een twist. Wij gingen proeven. Meer restotips uit het Meetjesland lees je hier. -
PREMIUMEvergem
RESTOPTIP. Nouvellune: “De lente op je bord”
Sinds 2018 serveren Steve Van Gyseghem en Aurélie Bracke tal van Frans-Belgische gerechten met de seizoenen in de hoofdrol in het Evergemse restaurant Nouvellune. Met de lente in het land keken wij benieuwd uit naar hoe dit zou weerspiegelen op ons bord. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier. -
PREMIUMAalter
RESTOTIP. ’t Biezemhof in Aalter: “Aspergefestival ideaal voor wie niet kan kiezen”
Wat past er beter bij een paasweekend dan verse asperges? Restaurant ’t Biezemhof in Aalter heeft het startschot gegeven van hun aspergefestival. Dat gingen wij maar al te graag voorproeven. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP: Pitta Izmir in Eeklo: echt het beste kebabrestaurant van het land? “En of het gesmaakt heeft”
Pitta & Pizza Izmir uit Eeklo werd onlangs door Takeaway.com uitgeroepen tot beste kebabrestaurant van het land. Maar is het daar echt zo lekker? Wij gingen het graag testen voor onze wekelijkse restotip. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier.
-
PREMIUMWaarschoot
RESTOPTIP. Lijn 58 in Waarschoot: “Heerlijk tafelen in 100 jaar oud stationsgebouw”
In 2018 toverden Lisa Andries (27) en Ludovic De Ridder (34) het meer dan 100 jaar oude stationsgebouw van Waarschoot om tot de gezellige brasserie Lijn 58. De renovatie hield de sfeer van vroeger in ere en ook het wachthuisje werd onlangs gerenoveerd. Wij hopten op de trein richting Waarschoot om ons te laten verwennen in dit historische kader. Ontdek hier meer restotips uit het Meetjesland. -
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. Barustiek: “Eenzelfde valentijnsmenu voor alle tortelduifjes”
In de week van Valentijn pakken heel wat restaurants uit met leuke acties. Zo verzorgde Barustiek uit Evergem een speciaal valentijnsmenu. Zonder lief, maar met de steun van een goede vriendin onderzocht ik of de liefde van de man echt door de maag gaat. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier. -
PREMIUMAalter
RESTOTIP. Dédé’s Après-skichalet in Aalter: “Raclette zoals je op skivakantie zou zijn”
Geen tijd om deze krokusvakantie naar de witte skioorden te trekken? Dan kan je die sfeer toch proeven in Dédé’s Après-skichalet in Aalter. Helemaal met schnapps, raclette en een toog die letterlijk in brand gestoken wordt. Wij gaan proeven. -
Eeklo
RESTOTIP. Bistro Disolo in Eeklo: “Vriendelijke ontvangst en eerlijke keuken”
Eeklo heeft er met Bistro Disolo een nieuw adresje bij. Je kan er enkel op zondag, maandag en dinsdag terecht. Andere dagen is voor groepen, na reservatie. Splinternieuw, en dus willen wij dat graag testen. Meer restotips uit het Meetjesland, vind je hier. -
PREMIUMKnesselare
RESTOTIP. Gastropub Carl’s in Knesselare: “Amerikaans gevoel op je bord”
Het voormalige Kleitenhof in Knesselare (Aalter) is nu een nieuw restaurant: Gastropub Carl’s. Chef Dan Snyder komt uit Californië, en belooft een brokje Amerika op je bord. Dat moeten wij gaan testen. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier.
-
PREMIUMLovendegem
RESTOTIP. L’amitié: “Tafelen in huiselijke sfeer”
Nadat ze eerst 17 jaar in de Akkerhoeve in Waarschoot werkte, toverde Karine De Kesel in mei ’t Lanterfanterken in de Kasteeldreef in Lovendegem om tot L’Amitié. Daar wil ze samen met haar partner Willy gaan voor vers én vriendschap. Hoog tijd om dat eens uit testen. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier. -
PREMIUMAalter
RESTOTIP: Restaurant Bacchus in Aalter: “Peper en zout op tafel overbodig. Alles is een smaakbom”
Restaurant Bacchus in Aalter was bij de laatste uitgave van Gault&Millau de enige stijger in het Meetjesland. Hoogtijd om die 13,5 op 20 tijdens de lunch eens te gaan testen. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. ‘T Stokbruudje: uitgebreid ontbijt in hartje Deinze
In de Gentstraat in Deinze nam Kelly De Raet de voormalige broodjeszaak Croissy over en zij herdoopte de zaak ‘T Stokbruudje. Naast belegde broodjes, warme snacks, salades, verse soep en wafels en pannenkoeken kan je er ook een ontbijt met alles erop en eraan komen eten. Voor deze restotip schuiven we de voeten eens bij het krieken van de dag onder tafel. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP: Laan 7 in Eeklo: “Gezelliger interieur, even (h)eerlijke keuken”
Restaurant Boelare 14 in Eeklo is verhuisd, en start een nieuw leven in de Leopoldlaan 7. Voortaan met Laan 7 als goedbekkende naam. Hoogtijd om de nieuwe stek te gaan testen. Meer restotips uit het Meetjesland, lees je hier.