Restotips Mechelen-Lier
-
PREMIUMMechelen
Barramundo shaket laatste cocktails: “Na Maanrock keer ik terug naar oude liefde”
De Mechelaars verliezen een favoriete datingplek, televisiemakers een geliefde cafésetting. Barramundo serveert tijdens het weekend van Maanrock de laatste cocktails. Uitbater Dirk Labordery (57) keert terug naar zijn oude liefde. “Als ik nog iets anders wil doen, dan is het nu.” Het pand werd verkocht. -
PREMIUMMechelen
Vanderbeek maakt plaats voor ijsssalon Julietta: “We zoeken mensen met beperking voor bediening”
Banketbakkerij en patisserie Vanderbeek sloot afgelopen zomer na meer dan 250 jaar de deuren, maar Steenweg 36 blijft een lekker en ambachtelijk adres. Het aangrenzende restaurant Julia baart er op 9 april een kindje: Julietta. Personen met een beperking zullen onder meer instaan voor de bediening in het ijssalon. -
PREMIUMNijlen
RESTOTIP. Bistro Glym: gezellig tafelen in gerenoveerde hoeve
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Glym, de gerenoveerde hoeve op de Bevelsesteenweg in Nijlen die sinds november plaats biedt aan een gezellige brasserie. -
PREMIUMMechelen
Lady Nelson luidt heropwaardering horecaplein Wollemarkt in: “Sommige dingen moet je gewoon doen”
Er wordt weer getafeld op het horecapleintje aan de Wollemarkt. De legendarische brasserie Lord Nelson maakte plaats voor Lady Nelson en daar blijft het de komende maanden niet bij, want ook links en recht staan nieuwe projecten in de steigers.
-
PREMIUMMechelen
Maroon neemt dit weekend afscheid: “Het stationsplein is dood, maar ik geloof in een toekomst”
Restaurant Maroon aan het station in Mechelen houdt op te bestaan. Uitbater Koert Foubert zal zijn klanten komend weekend tijdens een ‘closing’ een laatste keer culinair verwennen, daarna is het onherroepelijk gedaan. De sluiting heeft niets te maken met zijn nieuwe zaak in het voormalige Baron van Zon in Hombeek. -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken. -
PREMIUMMechelen
Tangthai opende in groter pand: “Acht maanden lang vaak tot 4 uur ’s ochtends gewerkt”
Het populaire Thaise restaurant Tangthai is voor de derde keer in zijn nog jonge geschiedenis verhuisd, ditmaal naar de Steenweg. Maar het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. “Ik ben vaak tot 4 uur ’s ochtends aan het verbouwen geweest”, vertelt de oprichter. Heel hard werken is zowat de rode draad van Tangthai, maar het resultaat mag worden gezien. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg.
-
Mechelen
CNTRL PRK opent haute dogkiosk aan Kruidtuin: “Locatie doet ons denken aan New York in het klein”
Stad Mechelen heeft een huurder gevonden voor de rechtse aubette. CNTRL PRK – een deli kiosk geschoeid op Amerikaanse leest – zal er hotdogs serveren. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Wabi Sabi Sushi Bar: een stukje Azië in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Wabi Sabi Sushi Bar, de Aziatische keuken langs de Rijmenamseweg in Bonheiden. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd. -
PREMIUMMechelen
Andrea zoekt overnemer voor LIEF: “Mijn droom werd werkelijkheid, dus ben ik toe aan een nieuwe uitdaging”
Andrea De Smedt (30) is op zoek naar een overnemer voor LIEF, de ontbijt- en lunchbar die ze vier jaar geleden uit de grond stampte. Dat is opvallend, want ze overleefde corona en runt het hippe eethuis met hart en ziel. “Het was een mooi avontuur, ik ben benieuwd naar wat nu komt”, verklaart ze de verrassende keuze.