Restotips Gent
-
PREMIUM
NET OPEN. Dimitri (38) en Reinout (33) openen met veel ambitie Peruviaans-Japans restaurant: “We willen binnen het jaar in Gault&Millau staan”
-
RESTOTIP. Iraans-Aziatische gerechten, een zwoel kader en een fantastische gastvrouw, dit is The Mistress in Gent
Als er een restaurant is dat je echt eens moet proberen, dan is het wel The Mistress. Omwille van de opvallende kaart – nergens anders in Gent eet je een mix van Iraanse en Aziatische gerechten, omwille van het zwoele kader en omwille van de betoverende gastvrouw Sami. Wij gingen op bezoek en keerden meer dan tevreden terug naar huis. -
PREMIUM
RESTOTIP. Eethuis De Fobie pakt uit met smaak in een reuzegezellig decor
De Brusselsepoortstraat herbergt vooral snackbars en grijze gevels, maar aan de deur van De Fobie slaat de geur van gezelligheid (en heerlijk eten) je meteen in het gezicht. ‘Geen schuimpjes of zalfjes maar een goed stuk vlees en frietjes’ belooft de website, maar wij nemen onze vegetarische vrienden zonder vrezen mee naar dit verborgen pareltje. -
PREMIUM
RESTOTIP. In Aroy Aroy serveren Belgische broers overheerlijke Thaise gerechten met een twist
-
PREMIUM
RESTOTIP: La Bohème, een nieuwe zaak met een mediterraanse twist en een gouden toekomst
-
PREMIUM
RESTOTIP. Jarig restaurant Geuzenhof brengt klassieke keuken met verrassende touch
Sylvie Van Hootegem en Michael De Koninck staan vijftien jaar aan het roer van het culinaire restaurant Geuzenhof in de schaduw van Het Geuzenkasteel in Massemen. In die tijd zagen ze in hun feestzaal ruim 400 trouwkoppels passeren, waren er ontelbare feesten. Ook de zondagsbrunchen en de ‘Eat & Dance’-feestjes zijn razend populair. Het is een fantastische locatie, maar is het eten dat ook? Wij schoven onze voeten onder tafel op het verjaardagsfeestje van het populaire restaurant met feestzaal. -
PREMIUM
RESTOTIP. Faim fatale: een onweerstaanbaar smakelijke lunch voor een zacht prijsje
Faim Fatale is al 20 jaar een vaste waarde in het Gentse culinaire wereldje, maar kwam vreemd genoeg nog nooit voor in onze restotips. Hoog tijd om daar verandering in te brengen en de democratisch geprijsde lunch van 25 euro eens te proberen. -
PREMIUM
RESTOTIP. De Acht Zaligheden: een vaste waarde in het centrum van Gent, waar je zelfs kan blijven slapen
Elke week openen er wel een paar nieuwe zaken in het Gentse, maar er zijn ook vaste waarden die de tand des tijds moeiteloos doorstaan. De Acht Zaligheden in Oudburg is er daar één van. Stap er gelijk wanneer binnen, en je weet dat je kwaliteit op je bord krijgt. -
PREMIUM
RESTOTIP. Bavet Latem: etentje voor het hele gezin
Spaghettifans hoeven niet meer naar de stad om te proeven van Bavet. De restaurantketen opende onlangs een filiaal langs de Kortrijksesteenweg (N43) in Sint-Martens-Latem, tussen Gent en Deinze. De focus ligt er op gezinnen en dus nemen we een spaghettifan van 2 jaar mee om eens te gaan proeven.
-
PREMIUM
RESTOTIP. De Bavohoeve brengt heerlijke brasseriekeuken bij een idylle aan het water
-
PREMIUMGent
RESTOTIP. Voor Mediterraanse smaakbommetjes moet je in Fuga zijn: “De lege bordjes zeggen voldoende”
In de meest pittoreske wijk van Gent, Patershol, ging enkele maanden geleden een gloednieuw restaurant open: Fuga. Na 25 jaar als ingenieur te hebben gewerkt, besloot Geert Vande Keer om zijn liefde voor koken de vrije loop te laten. Tot grote vreugde van liefhebbers van de betere Mediterraanse keuken en verrassende rekeningen. -
PREMIUM
RESTOTIP. Eetcafé De Kleine Kunst: géén menukaart nodig voor ongedwongen lunch
Pas midden oktober geopend, maar de buurtbewoners sloten De Kleine Kunst al in de armen. ’s Avonds moet je er vroeg bij zijn. Elk tafeltje is in een wip bezet. Als lunchplek blijft het buurtcafé voorlopig wat onderbelicht. En dat is niet bepaald terecht. -
PREMIUM
RESTOTIP. Bistro Illyrian zet met glans de Albanese keuken op de Gentse culinaire kaart