Restotips Brugge-Kust
-
PREMIUM
RESTOTIP. Mac Moules in Oostende: “Originele seafoodburgers en mosselen met net dat tikje extra”
-
PREMIUM
RESTOTIP. Guillaume in Brugge: “Klaar voor nog vele jaren topgastronomie”
Anderhalf jaar geleden was de Brugse horecawereld in rouw na het onverwachte overlijden van chef Wim Vansteelant. Hij stierf op 55-jarige leeftijd. Zijn levenswerk, dat hij op 2 februari 2000 startte, werd voorgezet door zijn levensgezel Chris Mestdagh. Wij gingen proeven in restaurant Guillaume en stelden vast dat het restaurant klaar is voor nog enkele decennia topgastronomie. -
PREMIUM
RESTOTIP. De Vrede in Ichtegem: “De bekende feestzaal kan ons ook volop bekoren als restaurant”
Sinds jaar en dag verzorgt Salons De Vrede huwelijksfeesten tot in het kleinste detail. Naast de diverse feestzalen beschikt deze bekende horecazaak in Ichtegem ook over negen hotelkamers. En van woensdag tot en met zondag opent het restaurant er zijn deuren. Wij keerden alvast bijzonder voldaan terug. -
PREMIUM
RESTOTIP. De Republiek Grand Café in Brugge: “Favoriet bij cultuurliefhebbers en hipsters, met heerlijk terras in het groen”
-
PREMIUM
RESTOTIP. Commerce 82 in Diksmuide: “Kleurrijke gerechtjes in het midden van de tafel en proeven maar”
-
PREMIUM
RESTOTIP. MÁS in Brugge, voor lekkere streetfood en cocktails van de tap: “Op korte tijd een hotspot... en da’s helemaal hun eigen verdienste”
Wie binnenkomt, waant zich in het kleurrijke Latijns-Amerika. En achter de bar? Daar staan Ran en Janah Van Ongevalle met hun team. Sinds de zaak vorige zomer opende, is MÁS een van dé adresjes geworden in de Brugse binnenstad. Wij gingen proeven. -
PREMIUM
RESTOTIP. Lio’s in Brugge: “Ons advies? Kom hier minstens eens op het terras genieten op een zonnige dag”
Het zomerterras was er al even, nu is ook het hele interieur van één van de meest iconische plaatsen in het oud-hospitaal Sint-Jan in Brugge klaar om naam te maken. Restaurant, feestzaal én zonneterras in één: dat is Lio’s, de zaak van Pieter Buysse en Jan Vancanneyt. Hoog tijd om de zaak eens helemaal te ontdekken. -
PREMIUM
RESTOTIP. Barbaar in Middelkerke. “Grote keuze aan glutenvrije opties”
Bijna vijf jaar baten Bart Hooghe (38) en zijn vriendin Steffie Vandenabeele (36) Barbaar uit in de Parijsstraat bij het Epernayplein. Door de werken aan het casino is het voorlopig wat moeilijker om er te geraken, maar het is toch de moeite om binnen te gaan. Zeker als je weet dat ze heel wat glutenvrije opties hebben. We gingen eens langs om één van hun glutenvrije recepten te proeven. -
PREMIUM
Pasen staat voor de deur: hier kan je genieten van een brunch of ontbijt in Brugge en aan de kust
Het is bijna Pasen en daarbij hoort natuurlijk een uitgebreide paasbrunch met je familie, vrienden of lief bij. Pistolets, koffiekoeken en versgeperst fruitsap zijn een must. Wij zochten zaken in Brugge en aan de kust voor een heerlijk(e) ontbijt of brunch ter plekke of aan huis geleverd.
-
PREMIUM
RESTOTIP. Padrone in Ichtegem: “De chef wil een eigentijdse twist geven aan klassiekers... Hij slaagt er nog in ook”
-
OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenrestaurants in West-Vlaanderen
Vandaag verzamelden de beste chefs van ons land voor de bekendmaking van de nieuwe Michelingids. Ook in West-Vlaanderen vind je dit jaar volgens de jury van de culinaire gids weer heel wat sterrenzaken. Wij lijsten ze allemaal voor je op. Zowel de gevestigde waarden als de nieuwkomers. -
PREMIUM
RESTOTIP. Bistro&Bier 't Oud Gemeentehuis: "Voor dit stoofvlees gaan we nog eens terug”
Gevulde tafeltjes liegen meestal niet. Zowel tijdens de week als in het weekend heerst er in Bistro&Bier ‘t Oud Gemeentehuis in Ruddervoorde een gezellige drukte. De Oostkampse deelgemeente heeft er eindelijk opnieuw een leuk eetadresje bij. Met bieren als rode draad, maar ook zoveel meer. Een blijver, als de uitbaters hetzelfde niveau kunnen aanhouden. -
PREMIUM
RESTOTIP. Brasserie Akoté: “Good food, good mood, daar slagen Olivier en Bart in”