Restotips Brugge-Kust
-
PREMIUMKoekelare
RESTOTIP. De Roste Kluze: “Eerlijke keuken in gezellig kader met zicht op de kluis”
De Roste Kluze is een nieuw culinair adresje in het hart van Koekelare. De uitbaters zijn geen onbekenden want ze baatten voordien bowling De Goe Smete uit in dezelfde gemeente. Het was tijd voor een carrièreswitch en dat werd een restaurant op een bijzondere locatie. De naam van de zaak verwijst ernaar. Wij schoven onze voeten onder tafel. -
PREMIUMMiddelkerke
RESTOTIP. Tearoom Riviera: smullen van de klassiekers en vlotte bediening door... twee robots
Bediend worden door twee robots, het kan sinds een goeie maand bij Tearoom Riviera in Middelkerke. Daar helpen ‘Pauline en Paulette’ het personeel met het bedienen van drank en eten. “Het was even wennen voor onze klanten, maar nu worden ze het wel stilaan gewoon”, zegt uitbater Nathaniël Devey. Wij gingen zelf eens een kijkje nemen en stilden er met plezier onze honger. -
PREMIUMBrugge
RESTOTIP. De Stoepa in Brugge: “Een streepje zonneschijn? Dan zit het windstille terras hier helemaal vol”
Als de temperaturen tijdens de tweede week van de paasvakantie hopelijk omhoog schieten en de zon weer van de partij is, dan wordt het genieten bij restaurant De Stoepa in Brugge. Gekend door Bruggelingen en regiogenoten voor de eerlijke no-nonsense keuken en de gezellige sfeer. Na meer dan 20 jaar is dat gevoel er niet veranderd. -
PREMIUMOostduinkerke
RESTOTIP. Cucina Antica: “Pizzadeeg met natuurlijke eigen gist gemaakt, dat proef je”
Cucina Antica is een gloednieuw Italiaans, eetadresje op de Zeedijk in Oostduinkerke. Chef-kok van dienst is Belinda Mac Donald met roots in Australië. De liefde bracht haar naar België maar haar culinaire hart klopt ook luid voor het land van de laars. Wij gingen proeven van de pizza en pasta.
-
PREMIUMOostende
RESTOTIP. Brasserie Alfons: met portie echte garnaalkroketten ontsnappen aan de drukte van de Stad aan Zee
Vorig jaar nog hebben Steve Declerck en Cindy Buyl hun Brasserie Alfons, op de hoek van de Vindictivelaan en Louis Colensstraat in Oostende, helemaal vernieuwd. Vier jaar geleden namen ze de zaak, gelegen tegenover het stadhuis, over. Wij schoven aan om te proeven van waar ze tot ver buiten Oostende zo trots op zijn: de garnaalkroketten. -
PREMIUMBrugge
RESTOTIP. In The Mood in Brugge: “Exclusieve setting, waar je zelfs kan overnachten”
Wie zich Hotel Egmond nog herinnert, kan de make-over nauwelijks geloven. Vandaag herbergt het gebouw boutiquehotel 't Fraeyhuis én restaurant In The Mood. Dat laatste was voorheen gevestigd op ‘t Zand, maar kende een stevige upgrade. Het lekker tafelen is gebleven, maar de setting is exclusiever. Een impressie. -
PREMIUMBredene
RESTOTIP. ‘t Fietskotje in Bredene. De lekkerste pannenkoeken ... per meter
Met de lente in aantocht en de lentezon van de voorbije dagen in ons achterhoofd geven we jullie deze week graag een ideale tip om te genieten van die eerste zonnestralen. Verdoken tussen de woonwijken van Bredene Dorp, ligt ‘t Fietskotje. Ooit begonnen als het walhalla voor de wielertoeristen, is dit een leuke tip voor iedereen die wil genieten van originele pannenkoeken. Je kan zowel zoete als hartige pannenkoeken kiezen en dat aan de meter. -
PREMIUMBrugge
RESTOTIP. Cantine Copine in Brugge: “Een wat vergeten topadres, met de kneepjes van een sterrenchef aan betaalbare prijzen”
Ooit benoemden we het nog een ‘geheim adresje’ in Brugge, toen chef Karen Keygnaert haar ster bij restaurant A’Qi inruilde voor een nieuw avontuur in Cantine Copine. De vroegere borstelfabriek ligt goed verscholen achter de huizen langs de Steenkaai. Een adres waar je qua originaliteit mee scoort bij je tafelgasten. Maar wat staat er op het menu? -
PREMIUMDe Panne
RESTOTIP. Fozzie’s in De Panne: “Kraakverse toppers in een vriendelijk kader”
De naam ‘Fozzie’s’ trok onze aandacht. Zou daar ook een grappige chef of ober zijn zoals in The Muppet Show? We maakten dus een afspraak. Het werd een bijzondere ervaring waarbij de ober de menukaart op een bord presenteerde en de gerechten een wereldse smaak hadden. En Fozzie Bear, die hebben we uiteraard ook gespot.
-
Brugge
RESTOTIP. Een boot bestellen in Brugge? Het kan op meer plaatsen dan ooit. Al hebben wij één favoriet
De tijd dat je in Brugge moest zoeken naar een adresje om sushi te eten, ligt definitief achter ons. In de binnenstad alleen al tel je een handvol zaken die zich specifiek richten op de Japanse specialiteit. Wij trokken op ronde, keken naar de verschillen, gezelligheid en reserveerden een tafeltje in onze favoriet: Irata Sushi. -
PREMIUMNieuwpoort
RESTOTIP. Partizaan: Culinair genieten met zicht op vismijn
Partizaan is sinds vorig jaar een nieuw smakelijk adresje langs de Kaai in Nieuwpoort. Chef Dacian en zijn vrouw Corina, beiden met Roemeense roots, verwelkomen je hartelijk en laten je meteen thuis voelen in hun gezellig interieur. Met zicht op de open keuken én aan de andere kant uitkijkend op de vismijn. Op tafel verschijnen fijn afgewerkte gerechtjes voor het hele gezin. -
PREMIUMBrugge
RESTOTIP. Chagall in Brugge: “Terwijl we van de ruime porties genieten, houdt Louis De Funès ons in de gaten”
Gegarandeerd hebben al veel Bruggelingen en toeristen achteloos voorbij restaurant Chagall in de centrale Sint-Amandsstraat gewandeld, zonder oog voor de verrassende keuken van Kim en Hein. Achter de nochtans mooi versierde gevel schuilt een fijn brasserieadres, waar de Vlaamse keuken in het middelpunt staat. -
PREMIUMOostende
RESTOTIP. No Nonsense, Oostende: culinaire beleving in de huiskamerbistro
De huiskamerbistro. Alsof je in je woonkamer bediend wordt door je privéchef. Met slechts 16 zitplaatsen en één servies is No Nonsense bovendien een van de kleinste restaurants van Oostende. “Omdat de kwaliteit en culinaire beleving centraal staan. Belangrijk is dat klanten precies weten wat ze eten en waar het vandaan komt”, legt uitbater en chef-kok Koen Jooris uit. Op de kaart: eigen creaties geïnspireerd op de wereldkeuken, steeds met seizoensgebonden en lokale producten. Lees al onze restotips voor de regio Brugge-Kust in ons dossier.