Restotips Antwerpen
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lina's bakkerij: onze nieuwe favoriete lunchspot
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lina’s bakkerij, een bakkerij waar je ook lekker kunt lunchen vlak bij het De Coninckplein. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUMAntwerpen
Van vegan fine dining tot een terugkeer naar de brasserie van weleer met Vlaamse oerklassiekers: deze acht Antwerpse restaurants zagen in 2022 het levenslicht
Natuurwijn, gerechten geïnspireerd op wereldberoemde schilderijen, een traditionele steak-friet ... Antwerpen lééft op culinair vlak en dat bewijst ook het aantal restaurants dat het afgelopen jaar de deuren opende. De meest bijzondere exemplaren vind je hieronder. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lunet: bistro aan het Stadspark
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lunet, een bistro aan het Stadspark in het Mercure Antwerp City Centre-hotel.
-
PREMIUMAntwerpen
Van Aziatische toets tot legendarische steak tartaar: in deze zes Antwerpse restaurants zie je culinaire sterren
Zilte (***), The Jane (**) en Hertog Jan (**). Met drie en twee Michelinsterren vormen ze de absolute culinaire top van Antwerpen, en bij uitbreiding heel België. Maar Antwerpen heeft nog heel wat uitmuntende adresjes te bieden. We serveren je zes restaurants met één Michelinster, en hoeveel euro je er na de exquise maaltijd neertelt. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Glass: een wijnbar waar je zeker ook iets te eten wilt bestellen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Glass, de nieuwe wijnbistro van sommelier Jurgen Lijcops met chef Wouter Van Tichelen achter het fornuis. -
Antwerpen
Amsterdamse 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek
Gefrituurde bloemkool, thai green curry of bao buns? Nog tot 6 mei dit jaar neemt Veganees elke vrijdag en zaterdag de keuken van Plein Publiek Food Club over. Twee jonge Amsterdammers brengen voor de allereerste keer hun originele, Aziatische en 100% veganistische streetfood naar België. Dat doen ze in het ‘diner&dance’-concept van Plein Publiek, waarbij na het eten de tafels opzij gaan en een dj het feestje verderzet tot in de vroege uurtjes. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMAntwerpen
Lekker eten rond De Roma: deze zes adresjes maken je bezoek aan de concertzaal af
Davina Michelle, Stef Bos, Jef Neve, Wouter Deprez ... Concertzaal De Roma in Borgerhout heeft weer heel wat in petto voor de cultuurliefhebber in 2023. Die moeten niet op hun honger blijven zitten: rond De Roma vind je ontelbare adresjes voor een lekkere lunch of diner na een dagje cultuur. Wij kozen er zes uit waar je graag een tafeltje zal boeken.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Repasse: klassieke gerechten en tweede porties
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Repasse, het nieuwe restaurant in de Boomgaardstraat waar je desondanks toch heimwee krijgt naar ‘the good old days’. -
PREMIUMANTWERPEN
RESTOTIP. Oats Day Long: “Wie zegt dat havermout enkel voor zoetebekken is?”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welke horecazaak écht het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week het recent geopende Oats Day Long op het Antwerpse Zuid, waar echt álles in het teken staat van ‘oatmeal’ of haver. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk. -
PREMIUMAntwerpen
Onze recensent selecteert de vijf beste restotips van 2022: “Minder dan drie gangen wil je hier niet eten”
Na een jaar van Antwerpse restaurantrecensies, blikken we terug naar een culinair 2022 met de vijf adresjes die door onze recensent het beste gesmaakt werden. Pure ingrediënten, verrassende smaken en topbediening: deze restaurants zijn zeker een bezoekje waard. Een volledig overzicht van onze restaurantrecensies vind je hier.