Proces Bart De Pauw

 1. Advocaat van De Pauw ontgoocheld over vonnis: “Bijzonder strenge straf. Bart is slachtoffer van veranderende tijdsgeest”
  Play
  6

  Advocaat van De Pauw ontgoo­cheld over vonnis: “Bijzonder strenge straf. Bart is slachtof­fer van veranderen­de tijdsgeest”

  Michaël Verhaeghe, de advocaat van Bart De Pauw, heeft ontgoocheld gereageerd op het vonnis dat vandaag viel in de rechtszaak rond zijn cliënt. “Bart heeft een inschattingsfout gemaakt en hij heeft zich daarvoor op de zitting uitgebreid en overtuigend verontschuldigd”, klonk het. “De excuses zijn al zeker door de rechtbank aanvaard en in rekening genomen in de strafmaat. Het is desondanks een bijzonder strenge straf, zeker als we weten van waar we komen.”
 2. COLUMN. In beroep gaan? Dat zou van De Pauw een slechte verliezer maken
  PREMIUM
  23

  COLUMN. In beroep gaan? Dat zou van De Pauw een slechte verliezer maken

  Is alles nu ten einde? Daar lijkt het niet op. Ondanks het vonnis blijft De Pauw strijdvaardig. Hij gaat het allemaal eens goed lezen. Dat mag, natuurlijk. “U hoeft hier niet in te berusten”, zei zelfs de rechter. Juridisch kan De Pauw inderdaad nog verder, maar wat heeft hij daarmee te winnen? Voor het publiek is hij veroordeeld, of hij er straks nog een paar maanden kan afpeuteren of niet. Wat hij met een beroepsprocedure vooral zou bereiken, is dat hij niet alleen een slechte verstaander lijkt, maar ook een slechte verliezer.