Proces aanslagen Parijs

In de nacht van vrijdag 13 november 2015 pleegt een terroristische cel verschillende aanslagen in Parijs. Er worden aanslagen gepleegd aan het Stade de France, in een Parijse uitgaansbuurt en in de concertzaal Bataclan. In totaal vallen er 130 doden. De aanslag wordt opgeëist door Islamitische Staat. Een van de aanslagplegers, Salah Abdeslam, vlucht weg en wordt pas maanden later opgepakt in Molenbeek.

 1. Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

  Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

  Vijf beschuldigdenop het proces in Parijs rond de aanslagen van 13 november 2015, waaronder Salah Abdeslam, hebben vrijdag geweigerd de zitting bij te wonen. Daar werd vrijdag de “puinhoop” benadrukt van de Belgische politie die Brahim Abdeslam, een toekomstige zelfmoordterrorist had vrijgelaten. “We hadden alles op een presenteerblaadje, maar we wisten niet hoe we het moesten gebruiken.”
 2. Hamza Attou op proces aanslagen Parijs: “Vaak doe ik eerst en denk ik dan pas na, dat heeft me ook hier gebracht”

  Hamza Attou op proces aanslagen Parijs: “Vaak doe ik eerst en denk ik dan pas na, dat heeft me ook hier gebracht”

  Voor het speciale hof van assisen in Parijs over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs is vandaag Hamza Attou (27) verhoord. Attou bracht Salah Abdeslam, de enige overlevende van het terreurcommando, met de auto mee naar Brussel op 14 november. Attou vertelde onder meer over hoe hij drugs dealde in het café van Brahim Abdeslam, de broer van Salah die zichzelf opblies in Parijs. Ook Mohamed Bakkali (34) is vandaag verhoord. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij meehielp aan de logistieke voorbereidingen van de aanslagen en moest onder meer uitleg geven over een reis die hij maakte in 2012 naar Egypte.
 1. Raadkamer verlengt voorlopige hechtenis Abrini, Krayem, Ayari en Atar
  Aanslagen Parijs
  5

  Raadkamer verlengt voorlopige hechtenis Abrini, Krayem, Ayari en Atar

  De Brusselse raadkamer heeft vandaag de voorlopige hechtenis van vier verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs verlengd met twee maanden. Het gaat om Mohamed Abrini, Ossama Krayem, Sofien Ayari en Yassine Atar. Dat meldt het federaal parket. De vier kunnen wel nog in beroep gaan bij de kamer van inbeschuldigingstelling, die dan binnen de 15 dagen moet oordelen over hun voorlopige hechtenis. Zowel Abrini als Krayem zijn ook verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Brussel.