Populair in regio sport

 1. KM Torhout promoveert na lange eindronde alsnog naar tweede nationale: “Ook volgend seizoen zullen we een kleurrijke rol spelen”
  voetbal eindronde

  KM Torhout promoveert na lange eindronde alsnog naar tweede nationale: “Ook volgend seizoen zullen we een kleurrijke rol spelen”

  KM Torhout nam de lange weg in de nacompetitie, maar de Velodroomformatie promoveert na drie eindrondematchen toch nog naar tweede nationale. In de finalewedstrijd klopte het Tempo Overijse op eigen bodem met het kleinste verschil. De verlosser was het jonge jeugdproduct Damon Timmerman, die een kwartier voor tijd raak prikte en met dat doelpunt een lange feestnacht inluidde in Torhout.
 2. FCV Dender vat de eindrondetopper op Club Luik aan met het maximum van de punten
  voetbal eerste nationale

  FCV Dender vat de eindronde­top­per op Club Luik aan met het maximum van de punten

  Ook na de verplaatsing op Knokke FC behoudt FCV Dender het maximum van de punten in de eindronde voor promotie naar 1B. Ngongo, met een vroeg doelpunt, en Van Oudenhove, een kwartier voor tijd, legden de vierde zege op rij vast. Club Luik volgt evenwel op één punt na een 4-0-zege tegen Dessel Sport. Nu zondag staat het cruciaal duel tussen Club Luik en FCV Dender op het programma.
 3. Aalst-voorzitter Patrick Le Juste: “Alleen met nieuw stadion is club rendabel”
  voetbal tweede nationale

  Aalst-voorzitter Patrick Le Juste: “Alleen met nieuw stadion is club rendabel”

  Eindrondes verlopen voor Eendracht Aalst doorgaans sensationeel. Wie herinnert zich de memorabele nacompetities in een ver verleden in tweede klasse niet? En vijf jaar geleden stuntten de Ajuinen in de tweede amateurafdeling met winst in de finale op Club Luik onder de huidige voorzitter Patrick Le Juste. Er volgde evenwel twee jaar later een degradatie en nu timmert de Dilbekenaar aan de weg terug, die allerminst over rozen loopt.
 1. Tarik Tissoudali (AA Gent) bezorgt ploegmaats half hartinfarct bij winning goal: “Iets in me zei: leg toch maar breed”
  voetbal PO2 1A

  Tarik Tissoudali (AA Gent) bezorgt ploegmaats half hartin­farct bij winning goal: “Iets in me zei: leg toch maar breed”

  We schrijven minuut 94, bij een gelijke stand tussen KV Mechelen en AA Gent. Je krijgt de bal perfect van Julien De Sart en kijkt doelman Coucke recht in de ogen. Wat doe je dan? We geloven graag dat 99% van wie dit leest, de netten viseert en afdrukt. Niet zo bij Tarik Tissoudali. Die legde in KV Mechelen het balletje nog breed en kon pas in de rebound op de inzet van de verraste De Sart toch scoren. Typisch Tarik.
 2. Trofee Maarten Wynants belooft wielerfeest te worden: “Limburgers Capiot, Menten en Bonneu als uithangbord”
  Wielrennen profs

  Trofee Maarten Wynants belooft wieler­feest te worden: “Limburgers Capiot, Menten en Bonneu als uithang­bord”

  De vijftiende editie van de Trofee Maarten Wynants belooft een wielerfeest te worden. Zowel de jeugdwedstrijden op zaterdag als de profkoersen op zondag kunnen rekenen op heel wat belangstelling. “Bij de mannen komt een 165-tal profs aan de start, terwijl er 150 vrouwen in koers zijn”, vertelt Tim Wynants. “De Limburgse wielerfans mogen zich opwarmen voor een strijd met onder meer Amaury Capiot, Milan Menten en Kamiel Bonneu.”
 3. Avanti Stekene grijpt naast eindronde, onbegrip bij coach Rieno Van Oost: “Als drie ploegen iets te winnen hebben, moeten die matchen op hetzelfde moment gespeeld worden”
  voetbal derde nationale A

  Avanti Stekene grijpt naast eindronde, onbegrip bij coach Rieno Van Oost: “Als drie ploegen iets te winnen hebben, moeten die matchen op hetzelfde moment gespeeld worden”

  “De grootste teleurstelling uit mijn trainerscarrière.” Rieno Van Oost vloekte toen Avanti Stekene op de slotspeeldag naast een ticket voor de eindronde greep. Dat het als enige kandidaat op zaterdag al aan de bak moest, maakte de appel alleen maar zuurder. “Ik kan dat niet snappen. Ik heb het daar moeilijk mee.”
 1. Afscheidnemende Mathieu Wellens (41) kopt VC Rijmenam naar titel op slotspeeldag: “Gerechtigheid!”
  VOETBAL VIERDE PROVINCIALE D

  Afscheidne­men­de Mathieu Wellens (41) kopt VC Rijmenam naar titel op slotspeel­dag: “Gerechtig­heid!”

  Na de nederlaag van Hombeek tegen Leest United sprong Rijmenam vorige week opnieuw naar de leiding. Zo kregen de troepen van trainer Didier Malandrini de kans om op eigen veld kampioen te worden, maar dan was winnen van ploeg in vorm Wavria B wel een must. Beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht, maar 10 minuten voor tijd kopte Mathieu Wellens (41) de thuisploeg in zijn laatste wedstrijd naar het delirium.
 2. Mariekerke-Branst mag na winst tegen Mortsel titel vieren: “We hebben er altijd in geloofd”
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE A

  Mariekerke-Branst mag na winst tegen Mortsel titel vieren: “We hebben er altijd in geloofd”

  Enkele weken geleden leek Mariekerke-Branst goed op weg om ontspannen naar de titel te kunnen toeleven, maar een 1 op 6 veranderde de zaak. Winnen op de slotspeeldag van Mortsel werd plots een must, want ’s Gravenwezel-Schilde hijgde in de nek van Raf Joosten en de zijnen. Een nerveuze topper leek op een gelijkspel af te stevenen, maar 10 minuten voor tijd verloste de 18-jarige invaller Rachan Van Haegenberg de thuisploeg. Zo mag Mariekerke-Branst zich als kampioen opmaken voor eerste provinciale.