Populair in HLN+ REGIO

 1. Corrupte douanier is schoonbroer van bekende drugsbaron ‘Black’: “Als je collega’s mee aan boord kunt krijgen, kan er goed verdiend worden”
  PREMIUM
  Antwerpen/Brecht

  Corrupte douanier is schoon­broer van bekende drugsbaron ‘Black’: “Als je collega’s mee aan boord kunt krijgen, kan er goed verdiend worden”

  Douanier Maarten V.O. (38) uit Brecht - met bijnaam ‘Exodus’ - is veroordeeld tot vijf jaar cel waarvan de helft met uitstel. De man keek na of pas aangekomen containers door de douane zouden worden gecontroleerd op verborgen cocaïne en stuurde die info via Sky ECC door aan een onbekende opdrachtgever. Maarten V.O. is de schoonbroer van drugscrimineel ‘Black’.
 2. “Er lagen goudstaven begraven onder het kippenhok”: Axel Daeseleire zoekt erfgenamen van Hilda Verlaenen, laatste telg van een rijke familie
  PREMIUM
  Herent
  17

  “Er lagen goudstaven begraven onder het kippenhok”: Axel Daeseleire zoekt erfgenamen van Hilda Verlaenen, laatste telg van een rijke familie

  637.000 euro. Zo veel geld liet de Herentse Hilda Verlaenen (82) na toen ze overleed in 2004. Maar erfgenamen waren er op het eerste gezicht niet. Op zoek naar onbekende nazaten doorkruiste Axel Daeseleire het hele land voor het tweede seizoen van ‘Erfgenaam Gezocht’. Ontdek hier het verhaal van zijn jaar lange zoektocht naar bloedverwanten van Hilda Verlaenen.
 3. Dorothy kocht haar droomhuis van naamgenote en beleeft nu de hel: “Bpost stuurt ons gewoon van het kastje naar de muur”
  PREMIUM
  Landen

  Dorothy kocht haar droomhuis van naamgenote en beleeft nu de hel: “Bpost stuurt ons gewoon van het kastje naar de muur”

  Het zal je maar overkomen. Je koopt een nieuwe stek van iemand die toevallig dezelfde achternaam heeft en plots krijg je geen brieven en pakketjes meer aan. Dorothy Vandeweyer (45) maakte het mee. En het probleem is nog altijd niet van de baan. “We zijn al een aantal keer naar het postkantoor gegaan, maar daar kregen we de meest uiteenlopende excuses te horen.” De lijdensweg van Dorothy en wat bpost daaraan probeert te doen.
 4. Beloftevolle voetballer Jochen (23) vecht tegen lymfeklierkanker, papa begint steunactie: “Ik twijfelde om zijn verhaal naar buiten te brengen, maar de respons is énorm”
  PREMIUM
  OUDENAARDE/MAARKEDAL/GAVERE/HOREBEKE

  Beloftevol­le voetballer Jochen (23) vecht tegen lymfeklier­kan­ker, papa begint steunactie: “Ik twijfelde om zijn verhaal naar buiten te brengen, maar de respons is énorm”

  Hij keek uit naar een job, droomde van een vast stekje voor hem en zijn vriendin én zijn voetbalcarrière zat stevig in de lift. Net op het moment dat zijn volwassen leven een vlucht zou nemen, krijgt de beloftevolle voetballer Jochen Van Wambeke (23) van dokters een hard verdict: hij staat voor een zware strijd tegen de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Maar hij staat er niet alleen voor.
 1. Nieuw drama voor ouders van Jannes (30), zeven jaar na zwaar ongeval van hun zoon: “Waar moeten we nu met Jannes naartoe?”
  PREMIUM
  Varsenare

  Nieuw drama voor ouders van Jannes (30), zeven jaar na zwaar ongeval van hun zoon: “Waar moeten we nu met Jannes naartoe?”

  Na hun mooie oproep afgelopen zomer om hun zoon Jannes (30) van een reisbuddy te voorzien, heeft het noodlot opnieuw toegeslagen bij Yannick Bousson en Marleen Leefhooghe uit Varsenare. Bijna zeven jaar nadat Jannes levensgevaarlijk gewond raakte bij een ongeval, maakte een brand donderdagmiddag hun woning onbewoonbaar. “Het vuur ontstond op de kamer van Jannes, maar wat er misliep weten we niet”, zegt Yannick. Een onderkomen zoeken dat aangepast is aan de beperking van hun zoon blijkt evenmin evident te zijn. De noodkreet van twee radeloze ouders.
 2. Eden (20) en Clarissa (19) werden aangevallen door twee drugsverslaafden in Brusselse metro: “Ze waren zo high dat ze niet meer beseften wat ze deden”
  PREMIUM
  Brussel

  Eden (20) en Clarissa (19) werden aangeval­len door twee drugsver­slaaf­den in Brusselse metro: “Ze waren zo high dat ze niet meer beseften wat ze deden”

  Afgelopen zaterdag werd Eden (20) slachtoffer van fysieke agressie in het metrostation van Brussel-Noord. Twee druggebruikers wilden er de handtas van zijn vriendin Clarissa (19) stelen, maar toen ze zich wilden verweren werd het duo aangevallen. Met een gebroken neus en gezwollen oog als gevolg. “Na een slag op mijn gezicht viel ik flauw, en vanaf toen weet ik niets meer.”
 3. Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”
  PREMIUM
  Gent

  Familie Hakim verslagen na vrijlating tweede verdachte: “Hij bleef nog 47 seconden boven water, ze hadden hem kunnen redden”

  54 zou hij woensdag geworden zijn, Hakim Mutyaba. Maar een ‘domme grap’ kostte hem half juli, tijdens de Gentse Feesten, het leven, toen hij in het water werd gegooid aan de Visserij. Eerder deze maand kwam ook de tweede verdachte vrij na het betalen van een borgsom. “Een slag in ons gezicht”, zegt de familie, “Is Hakims leven maar de prijs van een iPhone waard?” Zijn ex-vrouw Mieke doet in tranen haar verhaal.
 4. KIJK.Werkstraf voor wegpiraat (22) die straten van Mol maandenlang onveilig maakt: “Hij probeerde zich nog in te dekken”
  PREMIUM
  Mol/Meerhout

  KIJK.Werkstraf voor wegpiraat (22) die straten van Mol maanden­lang onveilig maakt: “Hij probeerde zich nog in te dekken”

  Met je BMW M4 de straten in Mol en omgeving onveilig maken en betrapt worden omdat je je eigen rijgedrag op sociale media zet. Het overkwam Indy V.H., die op het moment van de feiten 22 jaar was. “Het is de laatste persoon van wie je zou denken dat hij in de auto zit. Harry Potter is er niks tegen”, klinkt het bij een kennis. Zo liep de wegpiraat toch tegen de lamp.
 1. REPORTAGE. Buurtbewoners hekelen overlast aan kraakpand in Paleizenstraat: “Tijdens kerst zijn er al doden gevallen”
  PREMIUM
  Schaarbeek

  REPORTAGE. Buurtbewo­ners hekelen overlast aan kraakpand in Paleizen­straat: “Tijdens kerst zijn er al doden gevallen”

  Zwerfvuil, vechtpartijen en nachtelijk getier: het is dagelijkse kost voor de buurtbewoners rond het beruchte kraakpand in de Paleizenstraat. Die overlast zijn ze meer dan beu. Meermaals schreven ze de gemeente aan, voorlopig zonder respons. “We voelen ons als buurtbewoners in de steek gelaten”, zegt een van hen. “Er moet dringend een oplossing komen voor die mensen. Anders vrees ik het ergste.”
 2. Oud-politiewoordvoerder voor 15.000 euro opgelicht met valse factuur: “Zelfs alle opgesomde onderdelen van m’n nieuwe keuken klopten”
  PREMIUM
  Gent

  Oud-politie­woord­voer­der voor 15.000 euro opgelicht met valse factuur: “Zelfs alle opgesomde onderdelen van m’n nieuwe keuken klopten”

  Manuel Mùgica Gonzalez is tijdens zijn verbouwingen voor goed 15.000 euro opgelicht, al is de kans groot dat dat geld gerecupereerd wordt. Hij ontving geen valse e-mail of een verdacht Whatsapp-bericht, wel een factuur voor zijn nieuwe keuken die er doodnormaal uitzag. Hij betaalde, alleen bleek die factuur vervalst. “Alle gegevens klopten, alleen het rekeningnummer niet", begint hij zijn verhaal.