Motoren

 1. 11 prachtige conceptbikes die nooit op de markt zijn gekomen: “De beloftes worden vaak niet waargemaakt”

  11 prachtige conceptbi­kes die nooit op de markt zijn gekomen: “De beloftes worden vaak niet waarge­maakt”

  In september onthullen de motormerken vaak hun eerste nieuwigheden voor het komende jaar. Het gaat dan puur om nieuwe kleurtjes of kleine facelifts, terwijl het grote nieuws bewaard blijft voor het salon van Milaan in november. Maar regelmatig blijkt dat sommige merken ook beloftes doen die ze niet kunnen waarmaken. Onze motorexpert Arno Jaspers toont de mooiste concepten die nooit de productie haalden.
 2. 16 elektrische motoren onder de loep: “Bij dit merk blijven laadtijden en prijskaartjes wel een achilleshiel”
  PREMIUM

  16 elektri­sche motoren onder de loep: “Bij dit merk blijven laadtijden en prijskaart­jes wel een achilles­hiel”

  Elektrische mobiliteit zit in de lift en dat geldt ook voor motoren en scooters. Terwijl er in 2021 amper 333 elektrische motoren verkocht werden, doen we dit jaar al beter. Onze motorexpert Arno Jaspers maakt het overzicht van de beschikbare modellen en licht de belangrijkste er voor je uit. “Het aantal merken en modellen stijgt voorlopig sneller dan de effectieve verkoop.”
 3. “Niet iedere helm is geschikt voor elk hoofd”: hoe kies je een goede motorhelm en wat verklaart het prijsverschil?
  PREMIUM

  “Niet iedere helm is geschikt voor elk hoofd”: hoe kies je een goede motorhelm en wat verklaart het prijsver­schil?

  Een helm dragen op de motor is niet alleen verstandig, het is ook verplicht. De helm is tenslotte het belangrijkste onderdeel van de veiligheidsuitrusting van de rijder en passagier. Toch bestaat er soms nog onduidelijkheid over de vereisten. Onze motorexpert Arno Jaspers legt uit waarop je moet letten bij de aankoop. “Er zijn verschillende soorten keurnummers, afhankelijk van de manier van testen.”
 1. MOTORTEST. Ducati Multistrada V4S: “De old boys die vroeger op supersports rondreden willen nu wat extra comfort en luxe”
  PREMIUM

  MOTORTEST. Ducati Multistra­da V4S: “De old boys die vroeger op super­sports rondreden willen nu wat extra comfort en luxe”

  De Ducati Multistrada is al jarenlang een topper in het Ducati gamma. Wat ooit begon als een vreemd buitenbeentje, groeide uit tot het ultieme vlaggenschip. De vorige 1260 generatie stond al bekend als een kanon op wielen en met de overstap naar het 1.158cc V4 motorblok werd de Duc er niet tammer op. Ook onze motorexpert Arno Jaspers was onder de indruk: “Met zo’n krachtige en comfortabele toermotoren vraag je je af waarom merken überhaupt nog supersports bouwen?”
 2. MOTORTEST: “Een Gasgas SM 700 kopen is ook een beetje afscheid nemen van je rijbewijs”
  PREMIUM

  MOTORTEST: “Een Gasgas SM 700 kopen is ook een beetje afscheid nemen van je rijbewijs”

  Gasgas is een Spaans motormerk dat in 2019 opgekocht werd door de Pierer AG. Die industriereus is de drijvende kracht achter de merken KTM en Husqvarna en de eerste nieuwe Gasgas is dan ook weinig meer dan een kopie van een ouder KTM model. Nota bene eentje dat we ook al zagen opduiken met Husqvarna kleuren. Onze motorexpert Arno Jaspers trok er op uit met de Gasgas 700SM en zocht uit waar nu net de subtiele verschillen zitten: “De adrenaline druipt er vanaf: op deze motor is je rijbewijs altijd in gevaar.”