Moord op Julie Van Espen

 1. Steve Bakelmans veroordeeld tot levenslang voor de verkrachting van en de moord op Julie Van Espen
  Play
  Antwerpen

  Steve Bakelmans veroor­deeld tot levenslang voor de verkrach­ting van en de moord op Julie Van Espen

  Het assisenhof in Antwerpen heeft Steve Bakelmans veroordeeld tot een levenslange celstraf, een terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank van 15 jaar en een beveiligingsperiode van 20 jaar. Bij de straftoemeting werd geen enkele verzachtende omstandigheid aanvaard, ook niet de moeilijke jeugd van Bakelmans die zijn verdediging in de weegschaal had gelegd. Het hof en de jury hebben met deze strafbepaling de strafmaat gevolgd die door het openbaar ministerie was gevorderd.
 2. Steve Bakelmans schuldig aan verkrachting van en moord op Julie Van Espen
  Play
  Antwerpen

  Steve Bakelmans schuldig aan verkrach­ting van en moord op Julie Van Espen

  Op het assisenproces over de moord op en de verkrachting van Julie Van Espen (23), is beschuldigde Steve Bakelmans (41) over de hele lijn schuldig bevonden. De jury had ruim 4 uur nodig om de schuld te bepalen. De jury verklaarde Bakelmans schuldig aan doodslag op studente Julie Van Espen op 4 mei 2019, meent dat er ook sprake is van voorbedachtheid waardoor er sprake is van moord en dat hij de studente ook verkracht heeft alvorens haar te doden. Dimitri de Béco, de advocaat van Bakelmans, betwist de voorbedachtheid. Het luik over de strafmaat, dat volledig openbaar zal zijn, is voor morgen. Bakelmans riskeert levenslang.
 1. Vindt proces Julie Van Espen achter gesloten deuren plaats? Openbaar Ministerie en verdediging verzetten zich niet
  Play

  Vindt proces Julie Van Espen achter gesloten deuren plaats? Openbaar Ministerie en verdedi­ging verzetten zich niet

  Ruim twee jaar nadat Julie Van Espen vermoord werd aan het Albertkanaal start haar proces in Antwerpen. De 22-jarige was toen met haar fiets onderweg naar haar vriendinnen. Onderweg werd ze echter verkracht en om het leven gebracht. De eerste knoop die nu doorgehakt moet worden, is of het proces achter gesloten deuren zal plaatsvinden. Het openbaar ministerie en de verdediging van beschuldigde Steve Bakelmans (41) hebben alvast geen bezwaar.