Moord op David Polfliet in Beveren

 1. Jaar na moord op David Polfliet is strijd tegen homofoob geweld nog volop bezig: “Mensen die al 40 jaar homo zijn, ervaren de laatste tien jaar als de moeilijkste”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas/Beveren

  Jaar na moord op David Polfliet is strijd tegen homofoob geweld nog volop bezig: “Mensen die al 40 jaar homo zijn, ervaren de laatste tien jaar als de moeilijk­ste”

  Ruim een jaar na de homofobe moord op David Polfliet is er voor de LGBTQ+-gemeenschap in Sint-Niklaas en het Waasland een en ander ten goede veranderd, maar er is nog een lange weg te gaan. “Het taboe is doorbroken, maar fysiek en verbaal geweld tegen holebi’s is er helaas nog steeds. Ik kan het niet genoeg benadrukken: meld elk geval van homofobe agressie.”
 1. Socialisten vervangen rode vlag door regenboogkleuren aan hun Volkshuis: “District wacht te lang met blijvend inclusief symbool”
  Wilrijk

  Socialis­ten vervangen rode vlag door regenboog­kleu­ren aan hun Volkshuis: “District wacht te lang met blijvend inclusief symbool”

  Tot 30 april wappert aan het socialistische Volkshuis in de Heistraat in Wilrijk géén rode vlag meer, maar wel een regenboogvlag. Oppositiepartij Vooruit wilde al langer een blijvend inclusief symbool op het openbaar domein. “De regenboogbank die het districtsbestuur in juni beloofde, laat te lang op zich wachten”, zegt Johan Peeters (Vooruit).
 2. Minderjarige moordverdachte die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenberge: “Hij zat verstopt in kast”

  Minderjari­ge moordver­dach­te die ontsnapte uit instelling in Wingene weer opgepakt in hotel in Blankenber­ge: “Hij zat verstopt in kast”

  De 16-jarige jongen die afgelopen weekend ontsnapte uit de gesloten inrichting in Wingene is terecht. De politie pakte hem op in een hotelkamer in Blankenberge waar hij zich samen met een tweede gevluchte jongere schuil hield. De voortvluchtige L.N. wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de 42-jarige David Polfliet, een homoseksuele man uit Sint-Niklaas.
 1. Verdachte van spraakmakende moord op homoseksuele David (42) weggelopen uit instelling in Wingene
  Play
  Wingene/Beveren

  Verdachte van spraakma­ken­de moord op homoseksue­le David (42) weggelopen uit instelling in Wingene

  Eén van de drie minderjarigen die in maart werden opgepakt nadat ze in een park in Beveren de 42-jarige David Polfliet uit Sint-Niklaas in de val lokten en vermoordden, is spoorloos. Hij liep weg uit de instelling in Wingene waar hij door de jeugdrechter was geplaatst. Ook een tweede jongere, die er verblijft in het kader van een ander dossier, nam de vlucht.
 2. Gemeenteraad schaart zich achter ‘regenboogcharter’: “Van lessen rond verdraagzaamheid tot genderneutrale toiletten in openbare gebouwen”
  PREMIUM
  Beveren

  Gemeente­raad schaart zich achter ‘regenboog­char­ter’: “Van lessen rond verdraag­zaam­heid tot genderneu­tra­le toiletten in openbare gebouwen”

  De brutale moord op de homoseksuele David Polfliet door drie minderjarigen zette enkele maanden geleden het hele land in rep en roer. Beveren wil nu het voortouw nemen om discriminatie van holebi’s uit de wereld te bannen. Hiervoor werd een regenboogcharter opgemaakt dat dinsdag aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.
 3. Kapper is het gezicht van nieuwe campagne ‘Neen tegen haat’, stad verspreidt affiches en zorgt voor regenboogbanken: “We willen meer en meer stilstaan bij het thema”
  WERVIK

  Kapper is het gezicht van nieuwe campagne ‘Neen tegen haat’, stad verspreidt affiches en zorgt voor regenboog­ban­ken: “We willen meer en meer stilstaan bij het thema”

  Op de ‘Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie’ lanceerde de stad Wervik de campagne ‘Neen tegen haat’. Op diverse plaatsen en ook op speelplaatsen van scholen komt er permanent een regenboogbank. De regenboog is het symbool van verdraagzaamheid en diversiteit. “Overal in Wervik zullen affiches van de campagne opduiken”, zegt schepen Sonny Ghesquière (Vooruit). “Kapper Thierry Toebat uit Geluwe prijkt op die affiche en is het gezicht van de campagne.”