MijnGids

 1. “Als je op het terras zit kan je de vliegtuigen niet negeren”: is de flat van Francois en Annie minder waard door ligging dicht bij luchthaven?
  PREMIUM
  Huis geschat

  “Als je op het terras zit kan je de vliegtui­gen niet negeren”: is de flat van Francois en Annie minder waard door ligging dicht bij luchthaven?

  In het instapklare appartement van Francois en Annie in Diegem, met een nieuwe keuken en badkamer, hoef je zelfs niet eens te schilderen en kun je meteen de verhuisdozen uitpakken. Maar de luchthaven ligt vlakbij en dat hoor je op het terras. Onze woonexpert Björn Cocquyt onderzocht met Wouter De Hertog van Hertog Makelaars de impact ervan op de prijs: “Kandidaat-kopers worden er toch door afgeschrikt.”
 2. Snus is niet meer weg te denken uit de voetbalwereld en bij jongeren: “Lijkt gezonder dan roken, maar nicotine wordt even goed geabsorbeerd”
  PREMIUM

  Snus is niet meer weg te denken uit de voetbalwe­reld en bij jongeren: “Lijkt gezonder dan roken, maar nicotine wordt even goed geabsor­beerd”

  Aan Vlaamse schoolpoorten en op TikTok-feeds is snus een echte hype. Het nicotineproduct dient niet om te roken, maar steek je gewoon achter je bovenlip. In de voetbalwereld is snus al langer populair, maar steeds meer mensen stellen zich daar nu vragen bij. Waarom valt snus zo in de smaak? Wat zijn de gevolgen als je het langere tijd gebruikt? En wat zegt de wet erover? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) wijst op de gevaren: “Het is even verslavend als de gewone sigaret.”
 3. Heupproblemen zijn van alle leeftijden: met deze oefeningen van topkinesist Lieven Maesschalck hou je jouw heupen sterk en gezond
  PREMIUM

  Heupproble­men zijn van alle leeftijden: met deze oefeningen van topkine­sist Lieven Maesschal­ck hou je jouw heupen sterk en gezond

  Heupproblemen zijn van alle leeftijden. “Artrose is het meest voorkomende probleem aan de heup”, legt topkinesist Lieven Maesschalck uit. Hij bespreekt de behandelingen, maar vertelt ook hoe je problemen voorkomt en toont de beste oefeningen om je heupen in topvorm te houden. “De pijn kan vanzelf overgaan, maar je kan ook jarenlang klachten hebben. In dat geval gaan we altijd op zoek naar de oorzaak.”