Mijn winkelkar

Onze winkelkar werd afgelopen maanden een pak duurder. Hoe kan je besparen op je boodschappen in de supermarkt?

 1. GETEST. Online bestellen bij een grote supermarkt of kleinere boodschappendienst? Wij vergelijken 7 aanbieders (en één ervan is gloednieuw)
  PREMIUM

  GETEST. Online bestellen bij een grote supermarkt of kleinere boodschap­pen­dienst? Wij vergelij­ken 7 aanbieders (en één ervan is gloednieuw)

  Steeds meer mensen doen hun boodschappen online. Niet alleen in de non-foodsector, maar ook voor voeding zijn onlinebestellingen en leveringen aan huis in opmars. In Europa wordt 6,9 procent van de dagelijkse inkopen ondertussen online besteld en aan huis geleverd, zo blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Makkelijk is het zeker, maar doe je er ook je voordeel mee? Wij zochten het uit bij zeven populaire aanbieders, waarvan er eentje – Crisp – gloednieuw is in ons land.
 1. Budgetshoppen: de Belg houdt vast aan de klassieke A-merken, maar koopt vaker dan ooit het huismerk
  Albert Heijn

  Budgetshop­pen: de Belg houdt vast aan de klassieke A-merken, maar koopt vaker dan ooit het huismerk

  Om boodschappen betaalbaar te houden, grijpen steeds meer Belgen naar huismerken, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau iVOX in samenwerking met Albert Heijn. Zo’n 74% van de ondervraagden kiest nu al vaker voor het huismerk. Toch blijft ook de liefde voor A-merken overeind: bij 75% van de Belgen liggen ze nog steeds in de winkelkar. Waar én wanneer je A-merken koopt, scheelt wel enorm in de portemonnee. Kijken en vergelijken: dat is de boodschap.
 2. “Pindakaas kost evenveel als choco, maar het is voedzamer”: zo maak je een voedzame brooddoos voor een klein budget
  PREMIUM

  “Pindakaas kost evenveel als choco, maar het is voedzamer”: zo maak je een voedzame brooddoos voor een klein budget

  In het beste geval koude pizza, frieten of een hamburger, maar soms ook een handvol chips of zelfs beschimmeld brood. Armoede wordt vaak concreet in schrijnend lege brooddozen. Scholen en leerkrachten doen wat ze kunnen, en daarbij krijgen ze steun van het initiatief Brood(doos)nodig. Daar kan iedereen een steentje toe bijdragen, zegt projectmedewerker Evelien Pissens. Hoe je ook zelf voor minder geld een voedzame lunch kunt maken, vertelt voedingsexperte Karolien Olaerts: “Ga gerust voor voorverpakt brood, dat blijft langer goed.”