Mijn Gids: Gezondheid

 1. Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Een pijnlijke druk in je oren tijdens het opstijgen of landen. Veel mensen klagen erover tijdens hun vliegreis. Slikken en kauwen zijn de meest gekende middeltjes om de pijn te verzachten, maar hoe zit het met oordopjes of neusspray? En wat doe je als de pijn echt onhoudbaar is? Wij vroegen het aan neus-keel-oorarts Christian Desloovere (UZ Leuven). “Als je verkouden bent, ondervind je meer last.”
 2. Een lichter borstimplantaat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst
  PREMIUM

  Een lichter borstim­plan­taat, een interne bh en veel eigen vet: dit is de plastische chirurgie van de toekomst

  Mooiere borsten, een Braziliaans achterwerk of slankere taille: daarvoor staan almaar meer nieuwe technieken en materialen ter beschikking. Om die te ontdekken verzamelden plastisch chirurgen van over de hele wereld in Brussel op een conferentie* over esthetische chirurgie van borst- en lichaamcontouren. We waren erbij, keken ernaar én vroegen gastheer prof. Moustapha Hamdi, specialist reconstructieve en esthetische borstchirurgie van het UZ Brussel, het hemd van het lijf over alle nieuwigheden.
 1. Godfrey Koppen (43) verzamelde al 500 festivalbandjes: hoe hygiënisch is het om ze lang aan te houden?

  Godfrey Koppen (43) verzamelde al 500 festival­band­jes: hoe hygiënisch is het om ze lang aan te houden?

  Het festivalseizoen is gestart en voor veel feestbeesten is het na jaren corona-ellende meer dan tijd om er verschillende na elkaar te trotseren. Hun armen komen zo vol festivalbandjes te hangen. Kan het kwaad om die bij wijze van souvenir, sentiment en trots maandenlang – of zelfs langer – aan te houden, met oog op de lichaamshygiëne? Professor Jeroen Raes fileert de polsbandjes, festivalfanaat Godfrey Koppen tipt hoe hij zijn 500 stofjes kraaknet houdt.
 2. Kust kampt met kwallenplaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?
  PREMIUM

  Kust kampt met kwallen­plaag: wat moet je doen als je gebeten bent? En wat helpt tegen de pijn?

  Wie de voorbije weken ging zonnen en zwemmen aan het Noordzeestrand, zal het niet zijn ontgaan: onze kust kampt met een heuse kwallenplaag. Hoe komt dat? Zijn ‘onze’ kwallen gevaarlijk? En wat moet je doen bij een kwallenbeet? Natuurpuntexpert Hans De Blauwe en dermatoloog Thomas Maselis vertellen je er alles over. “Het gebeurt zelden, maar een beet kan in principe verlamming veroorzaken en zelfs dodelijk zijn.”