Luc Van der Kelen

De columns van Luc Van der Kelen op een rijtje.

 1. Luc Van der Kelen over incidenten in kinderopvang: “Niet alles kan tegelijk, maar een regio met de ambities van Vlaanderen, moet veel beter kunnen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Luc Van der Kelen over incidenten in kinderop­vang: “Niet alles kan tegelijk, maar een regio met de ambities van Vlaanderen, moet veel beter kunnen”

  Geen maand gaat voorbij of er doet zich een incident voor in de kinderopvang. Hilde Crevits was een week minister van Welzijn en ze beval al een doorlichting van 54 crèches. Noem het gerust een voorbeeld van doortastend optreden. Crevits voelt problemen aan nog voor ze zich stellen, om een beroemde CVP’er te citeren. Ze is dan ook een raspolitica. Wouter Beke was meer ambtenaar. Een pietje juist. Hij voelde het niet aan.
 2. Luc Van der Kelen over de supporters van Beerschot: “De straf voor Beerschot is hard, maar rechtvaardig”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de supporters van Beerschot: “De straf voor Beerschot is hard, maar rechtvaar­dig”

  “Ik ga niet meer naar de voetbal. Ik zal de match wel op de tv zien”, zei Gène, onze tuinier, toen we het over de play offs hadden – met Antwerp er opnieuw bij. Gène is nu tegen de vijfenzeventig. Vroeger was hij slachter in het slachthuis in Antwerpen, op een steenworp van de Bosuil. Gewoon niks zitten te doen, was hem niet gegeven. Hij is nog van die generatie die moest studeren of anders op 14 jaar gaan werken. Die jongeren van kort na de oorlog hadden gewoon geen keuze. Niet lanterfanten, de huizen moesten heropgebouwd worden.
 1. Luc Van der Kelen over de ‘Schotense schande’: “Een kleine symbolische geste is al te veel gevraagd”
  PREMIUM
  Column

  Luc Van der Kelen over de ‘Schotense schande’: “Een kleine symboli­sche geste is al te veel gevraagd”

  Er zijn in Vlaanderen twee plaatsen, voor zover mij bekend, waar de lokale bestuurders te beroerd zijn om een veelkleurig zebrapad aan te leggen, symbool voor gelijkheid van alle genders. De eerste plaats is de vrijgevochten stad Aalst, bekend omwille van haar fijnzinnige humor met carnaval, de tweede is de gemeente waar ik al 30 jaar woon, Schoten, voorstad van Antwerpen.