Levensverhaal

Journaliste Annick De Wit tekent bijzondere levensverhalen van gewone mensen op.

 1. LEVENSVERHAAL. Raoul d'Udekem d'Acoz (87), peter van koningin Mathilde, overleden: “Hij woonde amper in Herne of hij werd er al verkozen tot schepen”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Raoul d'Udekem d'Acoz (87), peter van koningin Mathilde, overleden: “Hij woonde amper in Herne of hij werd er al verkozen tot schepen”

  Afgelopen vrijdag is Raoul Paul Adelin François Xavier Marie Ghislain graaf d’Udekem d’Acoz, de oom en peter van koningin Mathilde, overleden op 87-jarige leeftijd. De geliefde man was jarenlang schepen in zijn thuisgemeente Herne, onder burgemeester Kris Poelaert (CD&V). Die laatste neemt ons mee in het verhaal van Raoul d’Udekem d’Acoz en wat hij al die jaren voor Herne heeft kunnen betekenen. “Hij was zéker niet iemand die aan beleid deed vanuit zijn ivoren toren.”
 2. LEVENSVERHAAL. Olivier (42) sterft na noodlottige val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandonatie”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Olivier (42) sterft na noodlotti­ge val van trap, maar beslissing ouders redt vier andere levens: “Iedereen zou moeten instemmen met orgaandona­tie”

  Hij was een levensgenieter pur sang. Maar een noodlottige val van een trap maakte vroegtijdig een einde aan het leven van Olivier Steurbaut (42) uit Lievegem. “Het is onwezenlijk. Toen we hoorden dat hij zes uur onderaan die trap had gelegen met een lichaamstemperatuur van 33 graden, wisten we dat we hem kwijt waren”, getuigen zijn ouders, die 13 jaar geleden richting kust verhuisden. Frank en Claudine beslisten om de organen van hun zoon af te staan en doen nu een oproep. “Iedereen zou die beslissing moeten nemen. Hoe moeilijk het ook is.”
 3. LEVENSVERHAAL. Journalist en S.P.Q.R.-stichter Eric Claes (62) was amper vijf dagen met pensioen: “Je kon onmogelijk ruzie maken met Eric, en wie er ooit toch in geslaagd is, moet écht een slecht karakter hebben”
  PREMIUM
  1

  LEVENSVER­HAAL. Journalist en S.P.Q.R.-stich­ter Eric Claes (62) was amper vijf dagen met pensioen: “Je kon onmogelijk ruzie maken met Eric, en wie er ooit toch in geslaagd is, moet écht een slecht karakter hebben”

  Amper vijf dagen met pensioen, maar op 15 maart werd Eric Claes op 62-jarige leeftijd veel te jong weggerukt uit het leven dat hij zo graag en mysterieus leefde… Zijn plotse dood maakt veel emoties los want Eric was bijzonder graag gezien. Niet verwonderlijk als je weet dat hij wonderen kon doen met woorden, uiteraard als journalist, maar zeker ook als voorzitter van S.P.Q.R., de vereniging voor Rome-liefhebbers. En dat alles hebben we blijkbaar te danken aan Chiro Beverlo…
 4. LEVENSVERHAAL. Jenny Smets (74), derde generatie achter Het Witte Paard, plots overleden: “Dankzij mama bestaat de showtempel nog”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Jenny Smets (74), derde generatie achter Het Witte Paard, plots overleden: “Dankzij mama bestaat de showtempel nog”

  “Jij, mama, was niet alleen sterk, maar ook moedig en vooral veerkrachtig. Na iedere tegenslag stond je recht zonder klagen.” Zoon Ben Van Den Keybus (50), zaakvoerder van de bekende showtempel Het Witte Paard in Blankenberge, moet plots afscheid nemen van zijn moeder. “Toen ik Het Witte Paard in 2008 van de ondergang redde, speelde mama daarbij een cruciale rol”, vertelt hij ons. Het levensverhaal van ‘Tante Jenny’.
 1. LEVENSVERHAAL. Yves Stevens (59), de toptennisser die Sabena trouw bleef tot het eind: “De mensen geloofden eerst niet eens dat hij ziek was”
  PREMIUM

  LEVENSVER­HAAL. Yves Stevens (59), de toptennis­ser die Sabena trouw bleef tot het eind: “De mensen geloofden eerst niet eens dat hij ziek was”

  “Je moet de buren toch vragen?” Die woorden sprak Yves Stevens (59) in de laatste weken voor zijn overlijden op 14 februari tegen ‘zijn Leentje’. Zijn afscheid werd zijn laatste event en zo typisch voor Yves: hij hield de regie strak in handen. Meer zelfs: hij ging de uitnodigingen zelf in de brievenbussen steken… Het levensverhaal van een kleurrijk man die naar Amerika trok als beloftevol toptennisser, maar uiteindelijk bij Sabena terechtkwam.
 2. LEVENSVERHAAL. Autowereld rouwt om Willy Jorssen (88): “Hoe druk hij het ook had, voor klanten had hij altijd tijd”
  PREMIUM
  Aartselaar/Hove/Wilrijk

  LEVENSVER­HAAL. Autowereld rouwt om Willy Jorssen (88): “Hoe druk hij het ook had, voor klanten had hij altijd tijd”

  Naar alle waarschijnlijkheid zal de basiliek van Edegem woensdag tot de nok gevuld zijn voor de uitvaart van Willy Jorssen. De oprichter van BMW Jorssen overleed vorige week onverwachts tijdens een operatie in het ziekenhuis. 88 was hij, en eigenlijk al dertig jaar met pensioen, maar nog altijd bleef hij nauw betrokken bij zijn levenswerk. Een portret van een bijzonder man, die ook een tragisch verlies met zich meedroeg.
 3. LEVENSVERHAAL. Jeugdauteur Frank Geleyn (62) overleden: “Zijn boeken werden vertaald in het Chinees en het Koreaans”
  PREMIUM
  Torhout

  LEVENSVER­HAAL. Jeugdau­teur Frank Geleyn (62) overleden: “Zijn boeken werden vertaald in het Chinees en het Koreaans”

  In Torhout is jeugdauteur en leerkracht Frank Geleyn na een ziekte op amper 62-jarige leeftijd overleden. Twintig jaar geleden begon de minzame man met schrijven en sindsdien lazen duizenden jongeren zijn boeken. Nooit waren heikele thema’s als pesten of ziek zijn ver weg. Levensverhaal van een man met vele talenten, die zijn schrijftalent ontdekte na een trip naar Ierland.
 4. LEVENSVERHAAL. Henri Van de Putte, stichter van het Wit-Gele Kruis: “De verpleegsters mochten niet te mooi zijn, om mannelijke patiënten niet in verleiding te brengen”
  PREMIUM
  Gent

  LEVENSVER­HAAL. Henri Van de Putte, stichter van het Wit-Gele Kruis: “De verpleeg­sters mochten niet te mooi zijn, om mannelijke patiënten niet in verleiding te brengen”

  7.000 verplegers, 65.000 patiënten en afdelingen over heel België: iedereen komt in zijn leven ooit wel eens met het Wit-Gele Kruis in contact. Overal te velde stoppen de bekende wagentjes aan huis om zieken te verzorgen. En dat hebben we voor een groot stuk te danken aan één Gentenaar: Henri Van de Putte. Of hoe zijn strijd tegen ‘goddeloze socialisten’ grote gevolgen had.
 5. LEVENSVERHAAL. Paul De Keersmaeker (93): ereburgemeester, gevierd staatssecretaris, dossiervreter en meester der fusies, maar ook “een spreekbuis voor de Pajotse landbouw die we nu vaak moeten missen”
  PREMIUM
  Asse

  LEVENSVER­HAAL. Paul De Keersmae­ker (93): ereburge­mees­ter, gevierd staatsse­cre­ta­ris, dossiervre­ter en meester der fusies, maar ook “een spreekbuis voor de Pajotse landbouw die we nu vaak moeten missen”

  Vrijdag raakte bekend dat Paul De Keersmaeker op 93-jarige leeftijd is overleden. Hij was in Vlaanderen onder meer gekend als staatssecretaris, Kamerlid en Europarlementslid voor de CVP. In Asse kende zowat iédereen hem als de voormalige burgemeester en ‘man van Kobbegem’.