kroongetuigen

 1. "Waarom doet een mens zoiets?” Luister naar De Kroongetuigen over de brutale moord op twee agenten

  "Waarom doet een mens zoiets?” Luister naar De Kroongetui­gen over de brutale moord op twee agenten

  In november 1992 wordt Aalst brutaal opgeschrikt door de moord op twee politieagenten. De dubbele moord slaat diepe wonden, niet alleen bij de nabestaanden van de slachtoffers maar ook bij het politiekorps. En bij uitbreiding in heel Aalst want voor het eerst in de gerechtelijke geschiedenis van ons land stelt een stad zich burgerlijke partij in een Assisenzaak. In de voorlopig laatste aflevering van De Kroongetuigen komen onder meer collega’s en nabestaanden van de slachtoffers aan het woord, en worden de letterlijke verhoren van de dader gereconstrueerd.
 2. “Hij is een pathologische leugenaar”: beluister onze podcast over de campingmoord
  Play

  “Hij is een pathologi­sche leugenaar”: beluister onze podcast over de camping­moord

  In de lente van 2003 verdwijnt Frank Decremer. Volgens zijn beste vriend, Chris Wens, is hij als matroos ingescheept op de lange omvaart. Maar de familie van Frank Decremer gelooft dat niet en doet aangifte bij de lokale politie in Antwerpen. De Kroongetuigen reconstrueert deze intrigerende zaak, die begint als een verdwijning maar al snel evolueert in een moorddossier. De letterlijke verhoren van de dader worden gereconstrueerd. De commissaris die zich vastbeet in het dossier komt aan het woord, samen met gerechtsexperten en nabestaanden van het slachtoffer.
 3. “Hij voelde zich God”: luister naar De Kroongetuigen over de Kindermoord in Merksem

  “Hij voelde zich God”: luister naar De Kroongetui­gen over de Kinder­moord in Merksem

  Op woensdagavond 7 november 2001 vindt de politie drie levenloze lichamen in de woning van het gezin Pieters in Merksem. De slachtoffers zijn mama Nicole en haar twee kindjes, Brenda en Glenn. Ze zijn alle drie de keel overgesneden. De sporen wijzen naar Paul Pieters, de vader van gezin, maar hij houdt zijn onschuld vol. Ook tijdens het assisenproces blijft hij ontkennen, maar de jury veroordeelt hem tot een levenslange opsluiting. In deze aflevering van De Kroongetuigen worden de verhoren aan de hand van het gerechtelijk onderzoek gereconstrueerd.
 4. “Hij had een lijst met 80 mensen die het niet waard waren om te leven”: luister naar De Kroongetuigen over ‘Het monster van Elverdinge’

  “Hij had een lijst met 80 mensen die het niet waard waren om te leven”: luister naar De Kroongetui­gen over ‘Het monster van Elverdinge’

  Veertig jaar geleden wordt Elverdinge, een gehucht van Ieper, opgeschrikt door een vijfvoudige familiemoord. In een afgelegen tweewoonst vermoordt een 17-jarige jongen zijn beide ouders, zijn grootmoeder, zijn oom en tante. In De Kroongetuigen vertellen onder meer de onderzoeksrechter en de gerechtspsychiater die de vijfvoudige moord onderzochten wat er in het hoofd van de dader omging toen hij zijn wreedaardige plan ten uitvoer bracht.
 1. “Hoeveel kinderen zou hij nog vermoord hebben?” Luister naar De Kroongetuigen over de moord bij het Sportpaleis

  “Hoeveel kinderen zou hij nog vermoord hebben?” Luister naar De Kroongetui­gen over de moord bij het Sportpa­leis

  Op 24 juni 1999 gaan Steve Vissers (12) en zijn jongere broer Sven fietsen op het fietspad naast de Ring, in de buurt van het Antwerpse Sportpaleis. Steve wordt er aangereden door Danny Immens, een 29-jarige schilder uit Deurne, op zijn bromfiets op zoek naar een jong slachtoffer. In De Kroongetuigen wordt de fatale dag van Steve gereconstrueerd, aan de hand van de getuigenissen van de ouders van Steve en van speurders en het gerecht. Ook een kennis van de dader komt aan het woord. Zij heeft een cruciale rol gespeeld in de ontmaskering van de dader. Beluister hierboven het volledige verhaal, verteld door de kroongetuigen.
 2. “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetuigen: De Cafémoorden

  “Dat zijn geen mensen, dat zijn beesten” Luister naar de Kroongetui­gen: De Cafémoor­den

  29 september 2003 is een datum die bij veel Geraardsbergenaars voor altijd in het geheugen gegrift staat. Die nacht vond, op de Markt van Geraardsbergen, een gruwelijke roofmoord plaats in café Het Vraagteken. Drie jonge mensen werden er, voor nauwelijks 3600 euro, door twee broers in geldnood vermoord. In De Kroongetuigen vertellen de speurders die het onderzoek voerden en de nabestaanden van de slachtoffers het verhaal van de dramatische gebeurtenissen van die nacht. Ze proberen vooral een antwoord te vinden op de vraag waarom de daders zo koelbloedig en genadeloos te werk gingen.