Kijkgids

 1. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  4

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 1. RECENSIE. ‘Thai Cave Rescue’: “We blijken een sucker te zijn voor een melodramatisch vriendenverhaal”
  PREMIUM
  TV
  1

  RECENSIE. ‘Thai Cave Rescue’: “We blijken een sucker te zijn voor een melodrama­tisch vrienden­ver­haal”

  Vorig jaar kwam Disney+ met de docu ‘The Rescue’ op de proppen over de wereldberoemde reddingsactie van de twaalf voetballertjes (en hun trainer) uit de ondergelopen grot in Thailand. Het was daarbij tevergeefs zoeken naar interviews met de bewuste jonkies en hun families. Reden? Concurrent Netflix had de rechten op hun overlevingsverhaal afgekocht om er zelf een miniserie uit te puren. Eén die u vanaf nu zonder limieten op het desbetreffende platform kunt bingen. Of u dat ook moet doen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘Dahmer’: “Na twintig minuten wilden we vooral iets vrolijkers opzetten”
  PREMIUM
  TV
  5

  RECENSIE. ‘Dahmer’: “Na twintig minuten wilden we vooral iets vrolijkers opzetten”

  Als ‘American Horror Story’-koning Ryan Murphy z’n creatieve duivels loslaat op ‘Milwaukee Cannibal’ Jeffrey Dahmer, dan zetten wij onze out of office op. En u best ook. Want met tien afleveringen van iets minder dan een uur belooft deze sinistere vertelling van de man die 17 lustmoorden op z’n geweten heeft -en er niet vies van was delen van z’n slachtoffers op te peuzelen of bij te houden op sterk water- binnen als een misselijkmakende mokerslag. Maar of deze Netflix-reeks enkel uw duistere dorst voor true crime wil lessen, of ook echt iets zegt over de falende volwassenen die een monster lieten gedijen? Dat zoekt Evelien Delgouffe in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. 
RECENSIE. ‘Andor’: “Geen Jedi, geen lichtzwaarden en toch onmiskenbaar ‘Star Wars’”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Andor’: “Geen Jedi, geen lichtzwaar­den en toch onmisken­baar ‘Star Wars’”

  Als u het verloop van de prequelfilm ‘Rogue One: A Star Wars Story’ kent, dan weet u dat een weerzien met Cassian Andor niet echt mogelijk is. De man gaat namelijk de pijp uit in de film. Maar door de klok vijf jaar terug te draaien, kunt u nu met terugwerkende kracht in het hoofd en de emotionele rugzak van deze toekomstige rebellenheld kruipen met dank aan de nieuwe Disney+-serie ‘Andor’. Een prequel van een prequel, dus. Het toppunt van melkerijtje spelen met de melkweg? Of is de Force toch onnoemelijk sterk in deze show? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘Killing Eve 4’: “Teleurstellende finale van ‘Game of Thrones’ was niets in vergelijking met dit”
  PREMIUM
  TV
  2

  RECENSIE. ‘Killing Eve 4’: “Teleur­stel­len­de finale van ‘Game of Thrones’ was niets in vergelij­king met dit”

  Een flink jaar geleden danste het vierde seizoen van ‘Killing Eve’ in Amerikaanse en Britse huiskamers over de buis. Op heden kunt u dat langverwachte hoofdstuk (en tevens ook sluitstuk) ook zelf bewonderen op VRT MAX. Maar voor u een gat in de lucht springt, moeten we u toch behoeden. Als u iet of wat van deze reeks houdt, kijk dan niet, want het is niet om aan te zien. Waarom? Evelien Delgouffe legt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 3. Nu ‘Cobra Kai’ deze week terugkeert voor een vijfde seizoen: dit zijn de meest rake sportreeksen
  TV

  Nu ‘Cobra Kai’ deze week terugkeert voor een vijfde seizoen: dit zijn de meest rake sportreek­sen

  Deze week is themaweek in streamingland. Vrijdag lost Netflix het langverwachte vijfde seizoen van ‘Cobra Kai’, maar daags voordien deelt Disney+ al een stevige muilpeer uit in de vorm van ‘Mike’, een achtdelige reeks over het leven van bokslegende Mike Tyson. Voor de sport hebben we dan maar een lijstje gemaakt met streamingtitels waarin niet wordt gekeken op een zweetdruppeltje meer of minder. Van ‘Heels’ op STARZPLAY tot ‘Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty’ op Streamz: dit zijn de meest rake sportreeksen.