Kijkgids

 1. RECENSIE. ‘The Santa Clauses’: “De terugkeer van Tim Allens kerstman geeft u veel om uit te pakken”
  PREMIUM
  TV
  1

  RECENSIE. ‘The Santa Clauses’: “De terugkeer van Tim Allens kerstman geeft u veel om uit te pakken”

  De goedheiligman heeft de Spaanse haven nog niet verlaten of het loopt al storm voor de Kerstman op Disney+. Zestien jaar na de laatste ‘The Santa Clause’-film keert Tim Allen terug als de gulle gever om te ontdekken dat er veel is veranderd daarbuiten en de populariteit van de Kerstman aan het slinken is. Het stort de pensioenrijpe man in een zoektocht naar de echte kerstgeest en een waardige opvolger die deze veranderende tijden beter kan navigeren. Of deze zesdelige reeks het moderne sprookje kan worden dat de wereld van vandaag nodig heeft? Of de kerstgemoederen alleen nog maar meer zal doen oplaaien? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘1899’: “Deze meertalige ‘Dark’-opvolger is een LSD-trip die knipoogt naar ‘The Matrix’”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘1899’: “Deze meertalige ‘Dark’-opvolger is een LSD-trip die knipoogt naar ‘The Matrix’”

  ‘Dark’ was vijf jaar geleden één van de eerste internationale voltreffers van Europese makelij voor Netflix en nu zijn de makers van deze donkere breinbreker terug met een reeks die de verwachtingen nog hoger spant. ‘1899’, over de opvarenden van een migrantenschip die vast komen te zitten op zee en daar allerlei onverklaarbare dingen beleven- belooft kostuumdrama, scifi-mysterie en horror van de bovenste plank. Maar of deze reeks ook z’n ambitieus vaarwater kan navigeren zonder zelf af en toe het noorden kwijt te raken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 3. RECENSIE. ‘Mammals’: “Als James Corden iets kan, dan is het een echtgenoot met een opvliegend humeur spelen”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Mammals’: “Als James Corden iets kan, dan is het een echtgenoot met een opvliegend humeur spelen”

  Als komiek en talkshowhost James Corden had gehoopt dat de wereld intussen zou vergeten zijn dat hij recent wegens wangedrag uit een restaurant in New York werd verbannen, dan zal z’n nieuwste rol in ‘Mammals’ op Prime Video die herinnering weer aanwakkeren. Corden speelt namelijk een topchef met een opvliegend humeur die in een neerwaartse spiraal belandt nadat blijkt dat zijn echtgenote hem bedriegt. Of deze tragikomische reeks uw appetijt voor huwelijksdrama kan stillen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. RECENSIE. ‘Save Our Squad’: “David Beckham zijn en toch geen charisma hebben om een programma te dragen? Het kan”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Save Our Squad’: “David Beckham zijn en toch geen charisma hebben om een programma te dragen? Het kan”

  In ‘Save Our Squad’ daalt voetbalgod David Beckham (47) neder op een team terneergeslagen jonge voetballertjes om hen van de bodem naar de top van hun klassement te loodsen. De ex-Manchester United-messias probeert daarmee het soort underdog-televisie te maken waarmee Apple TV+s ‘Ted Lasso’ een Emmy-grootheid is geworden. Maar of deze Disney+-reeks genoeg authentieke momenten heeft om uw huiskamer te verwarmen? Of u gewoon moet doen zoals Becks z’n hele carrière deed en netjes moet passen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘The Crown 5': “Een teleurstellende Queen, een akelig echte Diana en een toepasselijke zoektocht naar relevantie”
  PREMIUM
  TV
  1

  RECENSIE. ‘The Crown 5': “Een teleurstel­len­de Queen, een akelig echte Diana en een toepasse­lij­ke zoektocht naar relevantie”

  Charles die wil terugkomen als een doosje tampons, koninklijke kinderen die de scheiding aanvragen, de tenen van Fergie die een zabberbeurt krijgen en de wraakjurk van Diana. De gespecialiseerde pers had begin jaren 90 een vette kluif aan het Britse koningshuis en hetzelfde geldt nu ook voor de makers van ‘The Crown’. Is dit nieuwe vijfde seizoen van de Netflix-hit de letterlijke nagel aan de kist van de Queen? Of kan het in tegenstelling tot de monarchie wel nog z’n bestaansrecht rechtvaardigen? Vanaf morgen kan u zelf een oordeel vellen - dan verschijnen de tien afleveringen integraal op Netflix - maar onze recensente Evelien Delgouffe deelt nu al haar mening in onze ‘Kijkgids’.
 3. RECENSIE. ‘Selena Gomez: My Mind & Me’: “Geen ‘tell all’-docu, maar wel één die de duisternis niet schuwt”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Selena Gomez: My Mind & Me’: “Geen ‘tell all’-do­cu, maar wel één die de duisternis niet schuwt”

  “Alles wat ik wenste, heb ik gehad en gedaan, maar het heeft me ook gedood”. In de nieuwste Apple TV+-film ‘Selena Gomez: My Mind & Me’ belooft de Amerikaanse popster dat ze enkel haar donkerste geheimen op tafel zal gooien en dat is niet gelogen. In deze anderhalf durende docufilm toont het voormalige Disneysterretje u een glimp achter de schermen van de voorbije zes jaar waarin de fysieke en mentale gevolgen van een auto-immuunziekte, een bipolaire stoornis en een leven in de spotlights haar bijna tot wanhoop dreven. Of deze openhartige docu meer is dan een jammerfeestje van een superster? Of ook echt aan de alarmbel trekt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 4. RECENSIE. ‘The White Lotus 2’: “Deze nieuwe bloedgeile cast doet zelfs Jennifer Coolidge verbleken”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘The White Lotus 2’: “Deze nieuwe bloedgeile cast doet zelfs Jennifer Coolidge verbleken”

  Haal die kamerbrede zomerhoed en die mocassins met kwastjes maar terug van zolder. Want vanaf vandaag kunt u alweer inchecken in ‘The White Lotus’. Het tweede seizoen van het immens populaire satirische moordmysterie op Streamz troont u dit keer mee naar Sicilië waar u op een heleboel nieuwe elitaire vakantiegangers zult botsen die het veel te bruin bakken onder de zuiderse vakantiezon. Zal deze excentrieke HBO-reeks, die recent nog de grote slokop was tijdens de Emmy’s, opnieuw z’n hype kunnen waarmaken? Of heeft Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge) niet genoeg toondoof zelfbeklag in petto voor een geslaagde tweede ronde? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. RECENSIE. ‘The Devil’s Hour’: “Peter Capaldi schittert in een finale die voller zit dan een kerstkalkoen”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘The Devil’s Hour’: “Peter Capaldi schittert in een finale die voller zit dan een kerstkal­koen”

  Als we een lekker ouderwetse griezeltitel als ‘The Devil’s Hour’ horen, dan begint het in ons hoofd spontaan beelden te regenen uit ‘The Omen’, ‘The Exorcist’ en ‘Rosemary’s Baby’. Edoch, deze zesdelige thriller in dat heilige rijtje aan horrorklassiekers plaatsen, zou te veel eer zijn. Maar dat wil niet zeggen dat deze reeks op Prime Video, geproduceerd door ‘Doctor Who’-showrunner Steven Moffat en met diens ‘Twaalfde Doctor’ Peter Capaldi in een hoofdrol, niet z’n bovennatuurlijke verrassingen heeft. Of die ook uw tijd en aandacht waard zijn? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 2. RECENSIE. ‘Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosities’: “Een snackautomaat aan kortverhalen die uitstekend de horrorhonger stilt”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘Guillermo del Toro’s Cabinet of Curiosi­ties’: “Een snackauto­maat aan kortverha­len die uitstekend de horrorhon­ger stilt”

  Griezelverhaaltjestijd op Netflix. Met een gloednieuwe horroranthologieserie opent Oscarwinnaar en filmmaker Guillermo del Toro de deuren van z’n rariteitenkabinet om u geheel in halloweentraditie met kippenvel naar bed te sturen. Of deze parabels tentoongesteld, ingeleid en soms ook geschreven en geregisseerd door deze grootmeester van de fantasyhorror u iets kunnen voorschotelen dat boven de dagelijkse stroom aan true-crimegruwel kan uitstijgen? Of heeft tv-producent Ryan Murphy intussen al uw zekeringen opgeblazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.