Kerkstraat 5

 1. “Op het kerkhof begon het allemaal. Op het kerkhof gaf ik hem ook weer af”
  PREMIUM

  “Op het kerkhof begon het allemaal. Op het kerkhof gaf ik hem ook weer af”

  Als 'leven onder de kerktoren' letterlijk wordt. Herbert was negentien en woonde aan de ene kant van de kerk. Christiane, dertien, aan de andere. Hun liefde was verboden, maar overwon dankzij briefjes onder een grafsteen op het kerkhof. Toen ze trouwden, gingen ze wonen in de Kerkweg. Op hetzelfde kerkhof waar ze vochten voor elkaar vond Herbert intussen z'n laatste rustplaats. In de tuin die eraan grenst, vertelt Christiane over hun wonderlijke liefde.
 2. Oliver stond van de ene op de andere dag voor de klas: “Die eerste klas was een bende schobbejakken. Maar ze lagen me”
  PREMIUM

  Oliver stond van de ene op de andere dag voor de klas: “Die eerste klas was een bende schobbejak­ken. Maar ze lagen me”

  Oliver brandde van ambitie: hij wou carrière maken, ging marketeer worden. Tot het hem daagde. Als hij echt iets wilde betekenen, dan moest hij switchen naar het onderwijs. Ook in de liefde bleek de eerste keuze niet de juiste. Maar van falen leer je, weet Oliver intussen. En zodoende overvalt hem op z'n 36 de rust die hij lang heeft gemist. "Gewoon mijn zonen en ik. Ik ben weer echt gelukkig."
 3. Hoe ‘Prins Stef de Eerste’ zijn prinses vond: “Eerst de soep. Dan het meisje”
  PREMIUM

  Hoe ‘Prins Stef de Eerste’ zijn prinses vond: “Eerst de soep. Dan het meisje”

  Als het eruitziet als liefde en het smaakt naar liefde, dan ís het liefde. Stefan was net prins carnaval geworden en al lang single toen hij als een blok viel voor Claudia van de koffiebar. De zaak was snel beklonken. Al een half jaar later - compleet met toeters en bellen en een feest voor 300 gasten in een kasteel - stonden ze voor het altaar. Maar zo onconventioneel hun demarrage, zo klassiek is de rit van hun huwelijk. Hij kostwinner, zij thuis aan de haard.
 4. Elien en Janus vullen elkaar perfect aan: zij een vat vol buskruit, hij het vuur aan haar lont
  PREMIUM

  Elien en Janus vullen elkaar perfect aan: zij een vat vol buskruit, hij het vuur aan haar lont

  Elien was dertien toen ze ontdekte hoe broos het leven is. Eén ongelukkige val, en haar papa zou door permanent hersenletsel voorgoed in een revalidatiecentrum blijven wonen. Het maakte van Elien een vechter. Samen met Janus vormt ze nu zeven jaar een complementair duo. Zij: het vat vol buskruit. Hij: het vuur aan haar lont. Een combinatie waar niet alleen twee kinderen van kwamen, maar ook een optiek.
 1. “Probeer eens een wijntje, zei iemand. Nu proef ik 6.000 flessen per jaar”: cafébaas Bert werd wijnexpert
  PREMIUM

  “Probeer eens een wijntje, zei iemand. Nu proef ik 6.000 flessen per jaar”: cafébaas Bert werd wijnexpert

  Bert Embrechts had een café. Bert had ook een probleem: hij lustte geen bier. Twee toevallige ontmoetingen - de eerste aan z'n toog, de tweede op restaurant - gaven aan het leven van Bert een drastische koerswijziging. Het café ging weg, in de plaats kwam een passie voor wijn. Sinds een jaar deelt hij die met de beste toevallige ontmoeting uit z'n hele leven: mooie, blonde Ann. Eerst zeven jaar z'n trouwe werknemer. En toen de vonken niet meer te negeren waren z'n vriendin.
 2. Armand (88) verloor twee vrouwen en maakte scheiding mee, maar gelooft nog in de liefde: “Ik word snel verliefd, dat blijft mij overkomen”
  PREMIUM

  Armand (88) verloor twee vrouwen en maakte scheiding mee, maar gelooft nog in de liefde: “Ik word snel verliefd, dat blijft mij overkomen”

  Als je een beetje mee doodgaat wanneer je partner sterft, wat blijft er dan nog van je over als je dat twee keer meemaakt? Armand Berckmans (88) is dubbel weduwnaar: eerst verloor hij Annie, toen Lisa. Een derde, veel te impulsief huwelijk mislukte, maar zelfs op z’n 88 is Armand het geloof in de liefde niet verloren. “Ik word snel verliefd, dat blijft mij overkomen.”
 3. Chiara wist altijd al dat ze anders was: “Mijn moeder wou een dochter met een prinsessenjurk. Ze kreeg een jongensachtige lesbo”
  PREMIUM

  Chiara wist altijd al dat ze anders was: “Mijn moeder wou een dochter met een prinsessen­jurk. Ze kreeg een jongensach­ti­ge lesbo”

  Van de ene dag op de andere dag outte Chiara Devooght (26), dochter van een Marokkaanse vader, zich als lesbienne: ze knipte haar lange haren kort en kocht een baggy jeans. In twee uur tijd transformeerde ze tot de persoon die ze al jaren wilde zijn. Thuis lag de kwestie moeilijker. Tien jaar later is de relatie met moeder nog altijd verstoord en is met vader elk contact verbroken.
 4. Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”
  PREMIUM

  Glenn en Severine genieten van hun huis met zwembad, maar: “Het is niet omdat er centen in je zak zitten dat je meer bent dan een ander”

  Glenn (43) en Severine (40) leven de droom van een eigen huis met zwembad. Maar de beste dingen in de wereld zijn met geld niet te kopen, weten ze. Severine was veertien toen adoptiebroer Ricardo in haar leven kwam - toevallig, na een gezinsvakantie in de Dominicaanse Republiek. Sindsdien heeft ze er niet alleen een beste vriend bij, ook een nieuwe familie.
 5. Voorbestemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”
  PREMIUM

  Voorbe­stemd voor het café, maar Jan werd pater en vroedman: “Veel vrouwen gezien. Maar slechts één voor wie ik wilde uittreden”

  Hij had het volkscafé van z’n ouders kunnen overnemen en had vrouwen kunnen hebben, aan elke vinger tien. Maar geen ravissante deerne kon Jan Braspenning (75) vermurwen. Hij werd eerst pater, dan pastoor en ontdekte als vroedman in Kameroen alsnog de wonderen van de vrouwelijke anatomie. In de schaduw van z’n kerk die steeds minder volk trekt, blikt Jan terug op een rijk leven.