Jonge vrouw maakt dramatische val in de Zenne

 1. Eb en vloed bemoeilijken zoektocht naar jonge vrouw (25): “Zenne is geen evidente omgeving”
  PREMIUM

  Eb en vloed bemoeilij­ken zoektocht naar jonge vrouw (25): “Zenne is geen evidente omgeving”

  Het getij in het Rupelbekken bemoeilijkt de zoektocht naar de vermiste jonge vrouw (25) die afgelopen weekend in de Zenne sukkelde en meegesleurd werd door het water. “We moeten rekening houden met de getijden”, zegt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen. Eb en vloed, zo ver in het binnenland? “Het water beweegt 16 kilometer bij eb richting zee en 14 kilometer terug landinwaarts bij vloed.”
 2. Val van fietsster in de Zenne rijt oude wonden open bij vader van verdronken Frederik Vanclooster (21): “Zo duur kan een reling toch niet zijn?”
  PREMIUM
  Zemst/Vilvoorde

  Val van fietsster in de Zenne rijt oude wonden open bij vader van verdronken Frederik Vancloos­ter (21): “Zo duur kan een reling toch niet zijn?”

  Het nieuws over de 25-jarige I.K. die zaterdagnacht verdween na een val met haar fiets in het water, slaat in als een bom bij oud-journalist Lucas Vanclooster. Een jonge twintiger die op een koude nacht in januari in het water terechtkomt en geen schijn van kans maakt om te overleven. Het is niet alleen wat gisteren gebeurde toen I.K. (25) op weg was naar huis in Eppegem na haar werk. Ook Frederik Vanclooster (21) uit Vilvoorde verdween na een val in het kanaal in Vilvoorde. De gelijkenissen tussen beide ongevallen zijn zo frappant dat het bij vader Lucas Vanclooster oude wonden openrijt.
 3. “Reling langs hele jaagpad van de Zenne? Dat is niet haalbaar”: eventuele maatregelen hangen af van onderzoek naar val van vrouw (25) in rivier
  PREMIUM
  Zemst

  “Reling langs hele jaagpad van de Zenne? Dat is niet haalbaar”: eventuele maatrege­len hangen af van onderzoek naar val van vrouw (25) in rivier

  “Ze hadden jaren geleden al veilige relingen moeten plaatsen, dan was dit ongeval nooit gebeurd.” Dat zegt de broer van de 25-jarige I.K. die zaterdagnacht met haar fiets in de Zenne in Zemst belandde. Maar is dat wel haalbaar? “Als je dat doet, dan verliest het jaagpad één van haar belangrijke functies”, zegt Zemsts burgemeester Veerle Geerinckx, die het onderzoek wil afwachten om maatregelen te nemen.