Jan Segers

 1. COLUMN. Voor levende legenden is er in de Vlaamse Canon geen plaats. “Geachte heer Merckx, wij hopen u te mogen verwelkomen in onze volgende editie”
  PREMIUM
  21

  COLUMN. Voor levende legenden is er in de Vlaamse Canon geen plaats. “Geachte heer Merckx, wij hopen u te mogen verwelko­men in onze volgende editie”

  Columnist Jan Segers legt de paradox van de Vlaamse Canon bloot. “Kandidaten moeten dood zijn. Dat zorgt voor cynische toestanden. Waren Wielemie en Yasmine niet voortijdig gestorven, dan stonden ze nu niet in de Canon. Een levende legende als Eddy Merckx daarentegen heeft nood aan een infarctje wil hij in een volgende editie zijn rechtmatige plaats opeisen.”
 2. COLUMN. Wat doet een partijvoorzitter als het te laat is om nog in het pak van panda of konijn te kruipen? Hij stelt een wanhoopsdaad: hij schrijft een boekje
  PREMIUM
  35

  COLUMN. Wat doet een partijvoor­zit­ter als het te laat is om nog in het pak van panda of konijn te kruipen? Hij stelt een wanhoops­daad: hij schrijft een boekje

  Columnist Jan Segers zal het boekje van Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert lezen als hij in navolging van Louis Neefs ooit eens vijf minuten tijd heeft. “Het liberalisme is als warm water. Het bestaat. Het moet niet meer worden uitgevonden. Het moet alleen nog worden uitgevoerd. En dat valt tegen. Open Vld viert in 2024 zijn zilveren jubileum van vergeefse pogingen.”