Huizenjacht West

 1. Op huizenjacht in... Sint-Michiels: “Vlak bij Brugge-centrum, maar in de bossen vind je rust”
  PREMIUM
  Brugge

  Op huizen­jacht in... Sint-Mi­chiels: “Vlak bij Brug­ge-cen­trum, maar in de bossen vind je rust”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week in West-Vlaanderen: Sint-Michiels bij Brugge. Detlef Verhelst van ERA Vandille leidt ons rond. “Ik woon zelf in deze buurt en ken maar al te goed de troeven.”
 2. Op huizenjacht in... Rumbeke: “Een afgewerkt rijhuis kost je hier al snel 285.000 euro, maar voor een appartement moet je pak minder diep in de buidel tasten”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Op huizen­jacht in... Rumbeke: “Een afgewerkt rijhuis kost je hier al snel 285.000 euro, maar voor een apparte­ment moet je pak minder diep in de buidel tasten”

  Rumbeke is niet alleen de grootste, maar ook de snelst groeiende deelgemeente van Roeselare. Maar waarom wil iedereen in Rumbeke wonen? Wat zijn de troeven van de deelgemeente en hoeveel centen moet je er tegenwoordig neertellen voor een woning of appartement? Wij trokken samen met immomakelaar Gilles Tanghe van Era Domus op pad voor een nieuwe aflevering van onze reeks Huizenjacht.
 1. Op huizenjacht in... Sijsele: “Op en top bereikbaar, maar toch een landelijk karakter? Dat kost u gemiddeld 350.000 euro”
  PREMIUM
  Sijsele

  Op huizen­jacht in... Sijsele: “Op en top bereikbaar, maar toch een landelijk karakter? Dat kost u gemiddeld 350.000 euro”

  Op een twintigtal minuten van de kust, vlak bij de grens met Oost-Vlaanderen en op een boogscheut van Brugge ligt Sijsele. De Damse deelgemeente trekt de laatste jaren steeds meer jonge gezinnen aan. Maar wat maakt Sijsele zo populair? Wat zijn de troeven van het dorp en hoeveel geld moet je er tegenwoordig neertellen voor een woning of appartement? Wij gingen op pad met immomakelaar Heidi Lameire in een nieuwe aflevering van onze reeks Huizenjacht.
 1. Op huizenjacht in… De Panne: “Ja, je vindt er nog betaalbare optrekjes”
  De Panne

  Op huizen­jacht in… De Panne: “Ja, je vindt er nog betaalbare optrekjes”

  Wonen aan zee, dan denk je onmiddellijk aan ‘diep in de geldbeugel tasten’. Dat willen ze bij Immo Albatros in De Panne weerleggen. “Uiteraard zijn er woonbuurten waar het iets duurder is, maar je vindt zeker nog betaalbare panden”, zegt Bram Haerhout. Adinkerke bijvoorbeeld biedt mogelijkheden voor jonge gezinnen. De zee en het strand krijg je er gratis bij, maar de kustgemeente heeft veel meer te bieden.
 2. Op huizenjacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Op huizen­jacht in ... Heist-aan-Zee: “Hier wonen is puur genot”

  De bouw van een nieuw, hypermodern Community House is er net gestart, de Heldentorens worden steeds zichtbaarder en de volledige doortocht van de deelgemeente krijgt een make-over. Ja, Heist-aan-Zee ís hip en trendy. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Want de meest mondaine kustgemeente van ons land is meer dan Knokke of het Zoute alleen. Op huizenjacht in deelgemeente Heist met Sacha Vanrafelghem en Willem Cauwels van Willem Cauwels Real Estate.
 3. Op huizenjacht in... Wingene: “Aantrekkelijk voor jonge gezinnen én ouderen”
  PREMIUM
  Wingene

  Op huizen­jacht in... Wingene: “Aantrekke­lijk voor jonge gezinnen én ouderen”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week trekken we naar Wingene, samen met Steven Madou (44) en Annelies Declerck (35) van Madou Vastgoed uit Tielt. Vanuit hun kantoor in hartje Tielt werken ze als een tandem samen. “De combinatie van mijn 20 jaar ervaring met de vrouwelijke touch van Annelies blijkt een schot in de roos”, klinkt het bij Steven.