Goed Weekend

 1. Het weekend van ‘Safety First’-acteur Bruno Vanden Broucke (48): “De clichés, met volle overgave!”

  Het weekend van ‘Safety First’-ac­teur Bruno Vanden Broucke (48): “De clichés, met volle overgave!”

  “Ik voel me gezegend dat ik de job van mijn leven vond. Al valt die soms in het weekend.” Hierdoor heeft acteur en papa van drie, Bruno Vanden Broecke (48), wat minder tijd voor zijn gezin dan hij zou willen. Zijn weekends spendeert hij dus het liefst met hen in eenvoud: al wandelend, met een bezoekje aan de bakker. “De kerstvakantie is heilig. We doen dan een pyjama- of onesiedagje of zetten ‘When Harry Met Sally’ op repeat.”
 2. Dit is het ideale weekend van presentator Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

  Dit is het ideale weekend van presenta­tor Joris Brys: “Tot een kot in de nacht uitgaan heb ik nu wel gehad”

  Het ideale weekend van presentator Joris Brys (34)? Dat begint liefst al ‘s morgens vroeg. Mét koffie. In zijn bruisende stad vindt hij ‘rust in de onrust’, zoals hij dat zelf zo mooi zegt. Met veel vrienden, voldoende beweging en - uiteraard - muziek. “Een uurtje keihard sporten in de ochtend is zalig. Dan volgt de beloning: ik loop rechtstreeks naar de bakker voor pistolets.”
 1. Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. “Na de stoet dansten we tot 4 uur ’s ochtends”

  Actrice Marieke Dilles over haar liefde voor het nachtleven. “Na de stoet dansten we tot 4 uur ’s ochtends”

  Weekends zijn heilig. Dat is zeker het geval bij Marieke Dilles. De actrice uit ‘Thuis’ noemt zichzelf ‘nogal wispelturig en een slechte planner’. Gelukkig vindt ze routine door haar vrijdagavond vrij te houden, zodat ze een stapje in de wereld kan zetten. “Dan gaat mijn zoontje logeren bij de schoonouders, zodat mijn man en ik kunnen uitslapen.” En de andere dagen? Die mogen best chaotisch zijn: van wandelen in de Franse Ardennen tot naar de ‘ruilwinkel’ of naar de reuzenstoet.
 2. Zangeres Zap Mama ruilt New York in voor Brussel: “Die bakker in de Marollen heeft de beste limoencake”

  Zangeres Zap Mama ruilt New York in voor Brussel: “Die bakker in de Marollen heeft de beste limoencake”

  Zangeres Marie Daulne (58), die je waarschijnlijk kent als Zap Mama, woonde jarenlang in New York. Onlangs verhuisde ze terug naar Brussel, voor een nieuwe start. Soms mist ze de Big Apple - “als ik eraan denk, is het een diepe sneer door mijn hart” - maar dat gevoel probeert ze te counteren door haar weekends vol te plannen met wandelingen, galerijbezoeken en een brunch met haar loved ones.