GEZIEN?

 1. GEZIEN? ‘Dagen zonder broer’: “De eerlijkheid van Jeroen Meus zorgt nu al voor de meest pakkende tv van ‘t jaar”
  PREMIUM
  TV
  7

  GEZIEN? ‘Dagen zonder broer’: “De eerlijk­heid van Jeroen Meus zorgt nu al voor de meest pakkende tv van ‘t jaar”

  In de driedelige Eén-reeks ‘Dagen zonder broer’ onderzoekt Jeroen Meus (44) hoe hij moet omgaan met het verlies van z’n broer Wim, die eind 2021 stierf aan kanker. De tv-kok lucht z'n hart zonder gêne en gaat ook te rade bij rouwgenoten, die net als hem een zware mentale klap kregen. Aan emotie geen gebrek dus, maar kwam alles ook oprecht en integer over op tv? En was het eindresultaat niet te zwaarmoedig? De 91-jarige Maria zorgde in de eerste aflevering alvast voor een glimlach. “Ik zou graag nog eens een koe melken.”
 2. GEZIEN? ‘1985': “Een degelijk startschot dat doet uitkijken naar meer”
  PREMIUM
  TV
  14

  GEZIEN? ‘1985': “Een degelijk startschot dat doet uitkijken naar meer”

  Van een voortreffelijke timing gesproken. In dezelfde week dat de Bende van Nijvel het nieuws opnieuw domineerde, met dank aan de arrestatie van ex-rijkswachter Robert Beijer in Pattaya, lanceerde de openbare omroep prestigieuze zondagavondfictie over de moorddadige criminelen. Je zou er VRT-CEO Frederik Delaplace bijna van verdenken dat hij eigenhandig voor die doorbraak in Thailand gezorgd heeft. Maar is ‘1985' de titel prestigefictie ook waard? “De blonde pruik van Barbara Sarafian laat alvast een onuitwisbare indruk na.”
 1. GEZIEN? ‘Tiny House Battle’: “Je zou voor minder een inzinking krijgen”
  PREMIUM
  TV

  GEZIEN? ‘Tiny House Battle’: “Je zou voor minder een inzinking krijgen”

  Op de valreep van 2022 pakt VTM nog uit met een nieuw bouwprogramma. In ‘Tiny House Battle’ gaan twee teams van klussers de uitdaging aan om in amper negen dagen tijd een instapklare mini-woning uit de grond te stampen, naar de smaak van een koper. Nora Gharib leidt de werken in goede banen. Gaat de bouw van kleine huizen eveneens gepaard met grote stress? En kan de show zich voldoende onderscheiden van andere bouwprogramma’s? “Schotenaar Filip en z'n schoonvader zaten voortdurend op elkaars kap.”
 2. GEZIEN? ‘Mijn beste kerst ooit’: “Ook hier hou ik een indigestie aan over”
  PREMIUM
  TV
  6

  GEZIEN? ‘Mijn beste kerst ooit’: “Ook hier hou ik een indigestie aan over”

  “All I Want For Christmas is een kitscherig kerstprogramma, moeten ze bij VTM gedacht hebben. In ‘Mijn beste kerst ooit’ gaan vier duo’s ‘Komen Eten’-gewijs de meest gezellige feestdag van ‘t jaar bij elkaar vieren. Nadien geven ze punten op het diner, de decoratie en de randactiviteiten. Dat de show bijzonder veel inspiratie vond bij het voormalige VIER-programma staat als een paal boven water, maar wie weet geldt het motto ‘beter een goeie kopie dan een slecht origineel’? “Nog steeds durft niemand kritiek geven in ‘t gezicht van de gastvrouw.”
 3. GEZIEN? ‘Het huis': “Eender welke andere interviewer zou je een klap rond de oren geven”
  PREMIUM
  TV
  25

  GEZIEN? ‘Het huis': “Eender welke andere intervie­wer zou je een klap rond de oren geven”

  Voor het achtste jaar op rij ontvangt Eric Goens een resem BV’s in ‘Het huis’. Moestuinier en ‘Columbus’-chauffeur Wim Lybaert beet maandagavond de spits af, met onder andere heel wat ontboezemingen over z'n schooltijd en z’n woelige carrièrepad. Konden die wetenswaardigheden voldoende boeien of komt er stilaan sleet op de succesformule van Goens? “Een gezellige zwempartij zat er niet in.”
 4. GEZIEN? ‘Out of office’: “Authentieke en integere televisie, ik kan ervan meespreken”
  PREMIUM
  TV
  3

  GEZIEN? ‘Out of office’: “Authentie­ke en integere televisie, ik kan ervan meespreken”

  Na het succes van programma’s als ‘De Kemping’ en ‘Restaurant Misverstand’ op de openbare omroep, pakt nu ook VTM uit met human interest waarin kwetsbare mensen centraal staan. In ‘Out of office’ proberen vijf Vlamingen die kampen met een burn-out hun leven opnieuw in handen te nemen. Samen met zes bijzondere collega’s stampen ze op een zorgboerderij een biowinkel uit de grond, onder goedkeurend oog van acteur Bruno Vanden Broecke. Kan hij dit programma met een hoge maatschappelijke relevantie naar een hoger niveau tillen? Of is ‘Out of Office’ vooral een flauw doorslagje van die eerder genoemde VRT-shows?
 1. GEZIEN? ‘SOS Piet XL’: “De ballen van Jamie-Lee Six draaiden vierkant, maar de rest bolde wel”
  PREMIUM
  TV
  4

  GEZIEN? ‘SOS Piet XL’: “De ballen van Jamie-Lee Six draaiden vierkant, maar de rest bolde wel”

  Na de terugkeer van ‘Fear Factor’ verrijst ook ‘SOS Piet’ vanavond weer op uw tv-scherm. Negen jaar na de laatste uitzending op VTM mag Piet Huysentruyt opnieuw de hort op om Vlaanderen te leren koken. Mét z'n typerende muisgrijze koffertje, en de beruchte ‘wat hebben we geleerd?’-overhoring aan 't einde. Smaakt het programma na al die jaren nog steeds als een verfrissend gerecht of proeft ‘t eerder naar een ouwbakken taart? “Stoefen dat je de grootste hebt, getuigt zelden van veel intellect.”
 2. GEZIEN? ‘Alex Agnew’s Fear Factor’: “Zelfs de liefhebbers van de betere martelporno kwamen aan hun trekken”
  PREMIUM
  TV
  16

  GEZIEN? ‘Alex Agnew’s Fear Factor’: “Zelfs de liefheb­bers van de betere martelpor­no kwamen aan hun trekken”

  Meer dan een decennium na de passage op VTM is ‘Fear Factor’ terug van weggeweest. Op Play4 dit keer, en met Alex Agnew als presentator. In de eerste aflevering moesten de kandidaten verrassend genoeg geen wansmakelijke gerechten verorberen, maar kregen ze wel drie andere pittige uitdagingen op hun bord. Rest de vraag of deze reboot het origineel kan doen vergeten. En nog belangrijker: pakt Agnew - die z’n debuut als presentator maakt - het even stoer aan als Walter Grootaers destijds?