Francis (16) sterft na vluchtmisdrijf

 1. Crowdfunding voor ouders van Francis (16): “We willen hem een mooie uitvaart geven, met zo weinig mogelijk stress voor zijn mama en papa”
  Temse

  Crowdfun­ding voor ouders van Francis (16): “We willen hem een mooie uitvaart geven, met zo weinig mogelijk stress voor zijn mama en papa”

  Er is een steunactie op poten gezet voor de ouders van de verongelukte Francis Aerts (16). De tiener werd op 1 augustus van het fietspad gemaaid door een bestuurder onder invloed van drank en drugs. “We willen Francis graag een mooie uitvaart geven en zijn ouders ontlasten van alle stress en zorgen hieromtrent”, zegt Stephanie De Keirsmaeker (35). De actie zal ook gelinkt worden aan een goed doel rond verkeersslachtoffers.
 2. ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. Voor de ouders van Francis moet het ergste nog komen: de dader zal een te lichte straf krijgen en die zal nooit worden uitgevoerd

  Alleen wie hetzelfde is overkomen als de moeder van de doodgereden Francis kan voelen wat zij voelt, zo schreef hoofdredacteur Brecht Decaestecker deze week. Het aangrijpende verhaal van de mama van Ian dat we vandaag publiceren toont dat het ergste voor de ouders van Francis nog moet komen: de dader zal een te lichte straf krijgen, en die zal vervolgens nooit worden uitgevoerd. Als burger kan je alleen maar beschaamd en dieptriest zijn in een land te leven waarbij je amper 1 dag effectieve gevangenis en amper 8 jaar rijverbod riskeert als je iemands zoon of dochter van hun leven hebt beroofd en die voor dood achterlaat.
 1. Doodrijder die Francis (16) aanreed blijft aangehouden: “Herinnert zich enkel fragmenten van die avond”
  Play
  Temse

  Doodrijder die Francis (16) aanreed blijft aangehou­den: “Herinnert zich enkel fragmenten van die avond”

  De 33-jarige bestuurder die maandagavond een dodelijk ongeval veroorzaakte in Temse waarbij een 16-jarige jongeman om het leven kwam, blijft aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde beslist. Vrijdag verschijnt hij opnieuw voor de raadkamer. “Mijn cliënt heeft dit ongeval veroorzaakt met een gevaarlijke cocktail van alcohol en drugs, maar heeft bijzonder veel spijt van zijn daden", zegt advocaat Jan Van Landschoot.