Eurovisiesongfestival 2021

 1. Italiaanse zanger Songfestivalwinnaar Måneskin test negatief op drugs
  Muziek

  Italiaanse zanger Songfesti­val­win­naar Måneskin test negatief op drugs

  De Italiaanse zanger Damiano David van songfestivalwinnaar Måneskin heeft negatief getest op gebruik van drugs. Dat meldt de EBU, die het Eurovisiesongfestival organiseerde. David reageerde daarop op zijn Instagram met een screenshot van de verklaring van de EBU, met slechts één woord in het bijschrijft: “Voilà”. Hiermee verwijst hij naar de Franse inzending van Barbara Pravi voor het Songfestival, die tweede werd.
 1. Organisatie reageert op controverse rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfestival-winnaar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”
  Play
  Songfestival
  105

  Organisa­tie reageert op controver­se rond ‘snuivende’ Italiaanse Songfesti­val-win­naar: “Hij was een gebroken glas aan het opruimen”

  Op sociale media is enige controverse ontstaan rond de Italiaanse winnaar van het Songfestival. In een fragment dat veelvuldig wordt gedeeld is te zien hoe zanger Damiano David van de groep Måneskin met zijn hoofd naar de tafel gaat en een snuifbeweging maakt. Zelf ontkent hij het ten stelligste dat hij een lijntje gesnoven heeft en zegt bereid te zijn zich te laten testen. Ook de EBU, de koepel die de liedjeswedstrijd organiseert, heeft intussen gereageerd. “De zanger bukte zich om een gebroken glas op te ruimen”, klinkt het daar.