Drugsoorlog in Antwerpen

 1. Tot 4 jaar cel voor Nederlanders die aanslag pleegden op restaurant familie Ben Saddik in Borgerhout: “We wilden enkel lachgas gebruiken”
  PREMIUM

  Tot 4 jaar cel voor Nederlan­ders die aanslag pleegden op restaurant familie Ben Saddik in Borgerhout: “We wilden enkel lachgas gebruiken”

  De Nederlandse mannen die vorige zomer een aanslag pleegden op restaurant Pokébowl Place aan de Stenenbrug in Borgerhout hebben 4 jaar en 40 maanden celstraf gekregen. Dat besliste de Antwerpse rechtbank woensdagmorgen. Het duo loog dat ze al lang vrienden waren en gewoon naar de stad wilden komen om lachgas te gebruiken en vrienden te bezoeken. Camerabeelden, getuigen en hun telefoons vertelden een ander verhaal. Pokébowl Place was eigendom van familieleden van bekend kickbokser Jamal Ben Saddik.
 2. Oom van voorzitter Vlaamse jeugdraad wil alleen opdraaien voor 20 kilo cocaïne in de slaapkamer: “Mijn familie heeft hier niets mee te maken”
  PREMIUM

  Oom van voorzitter Vlaamse jeugdraad wil alleen opdraaien voor 20 kilo cocaïne in de slaapkamer: “Mijn familie heeft hier niets mee te maken”

  20 kilogram. Zoveel cocaïne vond de politie in de slaapkamer van de moeder van Amir Bachrouri, voorzitter van de Vlaamse jeugdraad. Mourad B. (45), de nonkel van Amir, verklaart dat dat allemaal van hem komt. “Alleen ik wist ervan", zegt hij. Vandaag komt hij te weten welke straf hij krijgt. Opvallend: de moeder van Amir riskeert 18 maanden cel.
 3. ‘Kameleon’ die cocaïne verstopte in vaatjes kalk, veroordeeld tot 8 jaar cel: ook 6 jaar cel voor zakenman
  PREMIUM

  ‘Kameleon’ die cocaïne verstopte in vaatjes kalk, veroor­deeld tot 8 jaar cel: ook 6 jaar cel voor zakenman

  De Borgerhoutse drugscrimineel Mohamed El H., bijgenaamd ‘Kameleon’ is veroordeeld tot 8 jaar cel voor de invoer van 685 kg cocaïne, verstopt in vaatjes kalkpasta. Hij deed dat via de firma ‘Fast Solutions Group’ van zakenman Patrick L. die werd veroordeeld tot 6 jaar celstraf. Voor de zakenman werd ook een crimineel vermogen van 1,2 miljoen euro verbeurd verklaard.
 4. Bij restaurant Antwerp Grill stond er ook hasj en coke op het menu: twee drugsbendes gearresteerd na dertig huiszoekingen

  Bij restaurant Antwerp Grill stond er ook hasj en coke op het menu: twee drugsben­des gearres­teerd na dertig huiszoekin­gen

  De politie heeft woensdagochtend in een actie tegen een Albanees drugsnetwerk dertig huiszoekingen uitgevoerd. Daarbij werden dertig verdachten gearresteerd. Het restaurant Antwerp Grill zou als hun dekmantel hebben gediend voor onder andere drugshandel. De politie stootte bij het onderzoek niet alleen op drugs, maar ontwaarde een resem aan illegale activiteiten en goederen.