Dood kleuter Dean

 1. Dave De Kock ontkent volgens advocaat dat hij Dean (4) heeft omgebracht en ontvoerd, hij wil in Nederland berecht worden
  Play

  Dave De Kock ontkent volgens advocaat dat hij Dean (4) heeft omgebracht en ontvoerd, hij wil in Nederland berecht worden

  De 34-jarige Dave De Kock, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en het overlijden van de 4-jarige jongen Dean, wil in Nederland worden berecht en niet aan België overgeleverd. Dat heeft zijn Nederlandse advocaat Michael Yap dinsdag gezegd voor de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de rechtbank in Amsterdam. De advocaat geeft ook aan dat De Kock ontkent dat hij Dean heeft omgebracht en ontvoerd, en dat hem alleen schuldig verzuim verweten kan worden. “Hij heeft een andere lezing dan op het arrestatiebevel is opgenomen”, aldus zijn raadsman.
 1. Sereen afscheid van Dean (4): “Kleine teddybeer, we zullen jou nooit vergeten”
  Play
  Verrebroek

  Sereen afscheid van Dean (4): “Kleine teddybeer, we zullen jou nooit vergeten”

  In en rond de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek (Beveren) hebben 400 mensen zaterdagnamiddag de uitvaart van Dean Verberckmoes (4) bijgewoond. De kleuter werd vorige week levenloos teruggevonden in Zeeland nadat twee vrienden van zijn moeder op hem zouden passen. Deans tante ‘Ananas’ las op de begrafenis een pakkende brief voor van zijn mama Elke. “Ik had je zo graag zien opgroeien tot de man die je zou worden, maar nu blijf je voor altijd mijn kleine Dean.”
 2. Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenootjes zullen sterretjes strooien in de kerk

  Vandaag wordt Dean (4) begraven: klasgenoot­jes zullen sterretjes strooien in de kerk

  Kleuters zullen vandaag in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek sterretjes strooien, ter nagedachtenis van hun klasgenootje en vriend Dean Verberckmoes (4). De jongen werd dood teruggevonden in Zeeland, nadat twee vrienden van zijn moeder hadden beloofd op hem te passen. De mama van het slachtoffer zal tijdens de plechtigheid een brief laten voorlezen. “Om dat zelf te doen, is ze te zwaar aangeslagen.”