De strafste misdaden van de afgelopen 50 jaar

 1. Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisanimator ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insulinespuit: “We dachten dat hij een verpleger was”
  PREMIUM
  BOUTERSEM/TIENEN

  Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisa­ni­ma­tor ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insuline­spuit: “We dachten dat hij een verpleger was”

  “Het had geen haar gescheeld of we hadden nooit geweten dat oma destijds vermoord werd, maar de dader maakte één cruciale fout.” De rusthuismoorden en de drie vermoorde bejaarden in West-Vlaanderen bezorgen Ronny (58) uit Tienen vandaag opnieuw zure oprispingen. Een rusthuisanimator in het Vondelhof in Boutersem speelde 17 jaar geleden ook al een spelletje op leven en dood met Ronny’s grootmoeder. De 84-jarige Aline ‘Yvonne’ Alaerts overleefde de overdosis insuline niet.
 2. VERMOORDE ONSCHULD. Eerst champagne, daarna vermoorden ze hun baby Melissa en zoontje Joachim (7): “Ze lachte naar me. Daarna duwde ik haar hoofd in de matras”
  PREMIUM
  Aalst

  VERMOORDE ONSCHULD. Eerst champagne, daarna vermoorden ze hun baby Melissa en zoontje Joachim (7): “Ze lachte naar me. Daarna duwde ik haar hoofd in de matras”

  Hoe diep kan je als ouders wegzinken, om je twee jonge kinderen zo gruwelijk om het leven te brengen? Begin januari 1999 verstikten Luc De Winne en Maggy Strobbe op een Aalsterse hotelkamer eerst hun drie maanden oude baby Melissa. Het lijkje hielden ze twee dagen verborgen voor haar broertje Joachim (7), in een kussensloop, op de kamer. Nadat ze zich — met champagne — moed hadden ingedronken, kwam hun zoontje aan de beurt... Het relaas van een dubbele kindermoord, die iedereen ruim twee decennia na de feiten nog altijd koude rillingen bezorgt.