De strafste misdaden van de afgelopen 50 jaar

 1. Luchtverfrisser, plakband en hondenpoep: hoe moordenaar Kris Groffen erin slaagde om nieuw gezin te starten met een rottend lijk in kelder: “Hij heeft zijn naam niet gestolen”
  PREMIUM
  Herenthout

  Luchtver­fris­ser, plakband en hondenpoep: hoe moordenaar Kris Groffen erin slaagde om nieuw gezin te starten met een rottend lijk in kelder: “Hij heeft zijn naam niet gestolen”

  Je kersverse bruid wurgen en haar lijk in de kelder dumpen. Vervolgens doodleuk een nieuwe vrouw en drie kinderen in huis halen, die ondanks de vliegenplaag maandenlang niets in de gaten hebben. Het lijkt op een onwaarschijnlijk scenario van een Hollywoodfilm, maar het is het waargebeurde verhaal van psychopaat Kris Groffen uit Herenthout, vanaf vandaag te zien in True Crime Belgium op Streamz. “Ik wilde haar wel begraven, maar viel achterover van de stank.”
 2. RECONSTRUCTIE. Het mysterie van de rusthuismoorden: “Gedood uit medelijden? Daar was onze oma nog véél te goed voor”
  PREMIUM
  Oostrozebeke

  RECONSTRUC­TIE. Het mysterie van de rusthuis­moor­den: “Gedood uit medelijden? Daar was onze oma nog véél te goed voor”

  Wat bezielde de dader om in het OCMW-rusthuis van een rustig dorpje in West-Vlaanderen - in volle coronacrisis - drie mensen te vermoorden met een overdosis insuline? Hoe kon die nog eens vier andere bewoners liefst zes keer proberen te vergiftigen? Onze onderzoeksredactie reconstrueerde het werk van de moordenaar(s). “Zag de dader zichzelf als een ‘engel des doods’ die doodde uit medelijden? Dat geloven we niet”, zegt de kleindochter van Madeleine Goemaere (93), een van de dodelijke slachtoffers van de rusthuismoordenaar. Ook het rusthuis reageert.