De Slimste Mens 2021

 1. Strijd tussen Vlaanderen en Nederland kent verrassende ontknoping: dit is de winnaar van ‘De slimste mens’
  Play
  TV
  17

  Strijd tussen Vlaanderen en Nederland kent verrassen­de ontknoping: dit is de winnaar van ‘De slimste mens’

  Fletse afleveringen? Flauwe kandidaten? Te jong en te onervaren? We vergeven het Erik Van Looy (59) allemaal, want de finale van de negentiende jaargang van ‘De slimste mens ter wereld’ maakte alles goed. In een strijd op het scherpst van de snede ging het hard tussen professor en intensivist Geert Meyfroidt (50), zangeres Merol (30) en presentator Arjen Lubach (41). Het wedstrijdje België - Nederland kende uiteindelijk een verrassende, maar zeer terechte winnaar. Een eerste interview met die winnaar lees je hier.
 2. De ravissante kerstjurk van Ella Leyers en een zenuwslopend finalespel: dit was ‘De slimste mens’
  Play
  TV
  9

  De ravissante kerstjurk van Ella Leyers en een zenuwslo­pend finalespel: dit was ‘De slimste mens’

  Twee seconden. Dat was de tijd die Gloria Monserez te weinig had na het allerlaatste filmfragment. Zo kon ze zich net niet rechtstreeks plaatsen voor de grote finale. Tot overmaat van ramp verspeelde ze in haar finale tegen Arjen Lubach de extra kans om toch die eindstrijd te halen. Ze vergat over Serena Williams namelijk te zeggen dat ze ‘de nummer één’ was in het tennis en een zus heeft met de voornaam Venus. Brute pech heet dat. De Nederlanders Merol en Lubach gaan dus voor de eindzege. Enkel intensivist Geert Meyfroidt kan daar een stokje voor steken.
 3. Volop kerstsfeer en een gevaarlijke outsider met een baaldag: dit was ‘De slimste mens’
  Play
  TV
  3

  Volop kerstsfeer en een gevaarlij­ke outsider met een baaldag: dit was ‘De slimste mens’

  Een presentator die de filmpjesronde met een kerstmuts op het hoofd presenteert, juryleden in kersttruien en sneeuwvlokken in de ‘bumpers’ om de spelcategorieën aan te kondigen. Willen of niet, ‘De slimste mens’ is voor z’n laatste finaleweek compleet in kerstmodus. Met donderdag wellicht een bezoek van de kerstman als ultiem geschenk voor de mogelijke winnaar. Dat zou wel eens intensivist Geert Meyfroidt kunnen zijn, want die blijft erg goed scoren. Al weet je met dit tv-spelletje uiteraard nooit...
 1. Filmpjesronde om van te snoepen en een streaker zet de studio op stelten: ‘De slimste mens’ schakelt een versnelling hoger
  Play
  TV
  20

  Filmpjes­ron­de om van te snoepen en een streaker zet de studio op stelten: ‘De slimste mens’ schakelt een versnel­ling hoger

  “Als je me weg wil, fluister je maar aan je redactie om een Franse vraag te bedenken. Dat wordt dan un moment triste”, zo maakte Nederlander Arjen Lubach, die het klappen van de ‘Slimste mens’-zweep heel goed kent, duidelijk aan presentator Erik Van Looy. Lubach won het tv-spelletje in 2012 namelijk al in eigen land. Een vraag in het Frans bleef uiteindelijk uit, maar de makers van de Vlaamse oerversie maakten het de drie finalisten absoluut niet gemakkelijk.
 2. Professor dolt met leerlingen en een gratis cursus vloeken door Youtube-fenomeen in ‘De slimste mens’
  Play
  TV
  6

  Professor dolt met leerlingen en een gratis cursus vloeken door Youtube-fenomeen in ‘De slimste mens’

  De finaleweken zijn na een valse start op maandag, helemaal in gang geschoten. Met dank aan nieuwkomer, professor en intensivist Geert Meyfroidt die het niveau van ‘De slimste mens’ moeiteloos naar een hoger niveau tilde. Deze aangename tweede finale-aflevering kreeg nog wat extra kleur met de frisse verschijningen van Margriet Hermans en Barbara Sarafian, als de Statler & Waldorf van de quiz. Meer van deze fijne afleveringen graag.
 3. Henegouwen een Waalse stad noemen en toch winnen: het kan in de finaleweken van 'De slimste mens’
  Play
  TV
  11

  Henegouwen een Waalse stad noemen en toch winnen: het kan in de finalewe­ken van 'De slimste mens’

  Eerlijk is eerlijk, het was pompen of verzuipen tijdens de eerste finale-aflevering van ‘De slimste mens’. Anne-Laure Vandeputte (28) sukkelde door omstandigheden met exact één deelname richting de finaleweken. Naast haar zat Alexander Hendrickx (28) die tijdens de reguliere afleveringen geen enkele rechtstreekse overwinning boekte, maar dankzij goede finales en strategisch inzicht overleefde. En dan was er nog Youtuber Acid (22), opgevist omdat sympathieke Jean-Marc Mwema moest passen.
 1. Mourinho en parmezaan nekken een gegarandeerde finalist en Philippe Geubels geeft een masterclass jureren: dit was ‘De Slimste Mens’
  tv
  4

  Mourinho en parmezaan nekken een gegaran­deer­de finalist en Philippe Geubels geeft een master­class jureren: dit was ‘De Slimste Mens’

  De reguliere afleveringen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zijn in schoonheid, maar met een schaduwvlek geëindigd. Tot ieders verbijstering mocht Jan Verheyen blijkbaar niet doorstoten naar de finaleweken. Hij kreeg van de makers een saai filmfragment met enkel José Mourinho in beeld. ‘Echt?!’, was de terechte opmerking van de regisseur, die in de finale tegen Lisbeth Imbo blokkeerde op het woord ‘parmezaan’ en dus door Van Looy huiswaarts werd gestuurd. Gelukkig bewees Philippe Geubels met de vingers in de neus outstanding te zijn als grappigste vakjurylid.
 2. Stefaan Degand steekt de boel lekker in de fik en zet Jan Jaap op zijn plaats: dit was ‘De Slimste Mens’
  TV
  8

  Stefaan Degand steekt de boel lekker in de fik en zet Jan Jaap op zijn plaats: dit was ‘De Slimste Mens’

  Acteur-brulboei en ongeleid vakjuryprojectiel Stefaan Degand heeft zijn revanche beet. Na een complete off-day vorige week, raasde hij dit keer als vanouds door ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Niks ontziend, inspelend op elk mogelijk akkefietje. Zelfs Jan Jaap Van der Wal moest eraan geloven toen hij iets te veel klemtonen op de foute lettergrepen plaatste. Zalige man, die Degand. Als hij goesting heeft, tenminste. In de quiz zelf kwam nieuwkomer Tom Vermeir ons en zichzelf goed amuseren. Hij was dan ook geen partij voor het duo Imbo-Verheyen. Kortom, een Slimste Mens zoals we het graag zien.
 3. Leren jas blijkt ‘modieus’ hemd en kandidaat geeft toe wel héél slecht te spelen: dit was ‘De Slimste Mens’
  TV
  7

  Leren jas blijkt ‘modieus’ hemd en kandidaat geeft toe wel héél slecht te spelen: dit was ‘De Slimste Mens’

  De ervaring heeft het in de 30ste aflevering gehaald van het jonge geweld. Bij haar debuut mocht en kon Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou nog scoren en blinken, één aflevering later was het sprookje al over en uit. Ze kwam op geen enkel moment in het spel voor, kreeg een filmpje waar ze helemaal niks over wist en was in de finale tegen Lisbeth Imbo geen waardige tegenpartij. “Dit was heel slecht gespeeld. Heel spijtig”, concludeerde sympathieke Sarah overigens zelf.
 4. Een verliezer die alleen maar héél dankbaar is in ‘De Slimste Mens’ en Brusselmans gooit met dikke pluimen
  Play
  TV
  13

  Een verliezer die alleen maar héél dankbaar is in ‘De Slimste Mens’ en Brussel­mans gooit met dikke pluimen

  “Damn, ik ben heel dankbaar. Wie had dit kunnen denken?” Dat waren de eerste woorden van Anthony Nti, beginnend regisseur en dankzij zes deelnames aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ meteen gekatapulteerd tot BV voor een paar maanden. De jongeman die naar eigen zeggen zonder voorbereiding aan zijn quizavontuur begon, botste na vijf gewonnen finales op zijn eigen limieten. De dames wonnen. Eerst nieuwkomer Sarah Mouhamou, dan Lisbeth Imbo, de beste kandidate van het lot, in de finale.