DE FESTIVALZOMER

 1. Voodoo Village: van impulsief dagfestivalletje tot haast het Tomorrowland van het Brusselse: “En dan te denken dat de eerste editie evengoed niet had kunnen doorgaan”
  PREMIUM
  humbeek (grimbergen)

  Voodoo Village: van impulsief dagfesti­val­le­tje tot haast het Tomorrow­land van het Brusselse: “En dan te denken dat de eerste editie evengoed niet had kunnen doorgaan”

  Zeven jaar geleden was Voodoo Village nog meer een impulsieve Open Air georganiseerd door broer en zus Maxim (33) en Axelle Dekegel (29) en kameraad Mathias Vlaeminck (33). Vandaag is het prachtig gedecoreerde festival eentje waar je kan shoppen, betalen met cryptomunten, je aan het dansen gezet wordt door zo maar eventjes 80 artiesten, waar Wout Bru en co de smaakpapillen verwennen én waar je met een boot naartoe kan vanuit onze hoofdstad. Dit jaar duurt het festival voor het eerst niet een dag, maar een volledig weekend. Wij gingen al eens langs tijdens de opbouw om te horen hoe het festival zo groot werd.
 1. BuikRock piekt met 11.000 bezoekers: “Blijven groeien, in 2023 gaan we ook voor internationale artiesten”
  PREMIUM
  Deerlijk

  BuikRock piekt met 11.000 bezoekers: “Blijven groeien, in 2023 gaan we ook voor internatio­na­le artiesten”

  Wat een uitgelaten sfeer tijdens het driedaagse BuikRock in Deerlijk. “Een mini-Werchtergevoel”, zoals mede-organisator Henk Verbeke het omschreef. “Met een breed aanbod muziek, voor elk wat wils. En we investeerden zwaar in klank en licht, we zitten nu bij de top van België.” We gingen zaterdagnamiddag langs, tijdens de show van Camille. De kracht die de popster uitstraalt, is indrukwekkend. “Ik ben superverliefd op jullie allemaal”, sprak Camille haar vele fans toe.
 2. Dance-festival Contrair Open Air aan Ekerse Putten succesvol afgetrapt: “De locatie, de sfeer, het publiek, de line-up, alles klopt”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Dan­ce-festival Contrair Open Air aan Ekerse Putten succesvol afgetrapt: “De locatie, de sfeer, het publiek, de line-up, alles klopt”

  Feesten in beschermd natuurgebied Ekerse Putten. Een primeur. Het is sinds dit weekend een feit dankzij Contrair Open Air. Het alternatief dancefestival trekt dit jaar alle registers open met vier prachtige podia en een internationale line-up om van te smullen die gaat van rustige jazz tot loeiharde beats. “We willen hier blijven groeien op de site, niet richting een tweede Tomorrowland maar een fijn festival met respect voor de natuur.”
 3. Nachtclub Ampere pakt last-minute nog uit met gratis editie van Ampere Open Air: “Terug naar de roots”
  ANTWERPEN

  Nachtclub Ampere pakt last-minute nog uit met gratis editie van Ampere Open Air: “Terug naar de roots”

  Geen derde editie van Ampere Open Air dit jaar? Ho, maar. De gelijknamige nachtclub gaat in zee met DAKkan, oftewel het ‘hoogste festival van ’t stad’. Het derde weekend van september worden vijftig daken in de stad publiek gemaakt voor tal van culturele activiteiten en bewustmaking hoe onze platte daken onderbenut blijven. Zo ook bij nachtclub Ampere, die de spoorbanen boven de Plantin en Moretuslei inpalmt voor het gratis, vijftien uur durende festival Ampere ‘FREE’ Open Air.