De favoriete plekjes van...

 1. De acht favoriete plekjes van Eurosongwinnaar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomatensaus kan ik blíjven eten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  De acht favoriete plekjes van Eurosong­win­naar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomaten­saus kan ik blíjven eten”

  In mei maakt Antwerpen even plaats voor Liverpool: dan vertegenwoordigt Gustaph, het alter ego van Stef Caers (42) uit Antwerpen, ons land op het Eurovisiesongfestival. De flamboyante en sympathieke ex-achtergrondzanger groeide op in Rotselaar, maar vond tien jaar geleden een vaste stek in de Koekenstad. Hier verklapt hij zijn acht favoriete plekken in zijn thuisstad.
 1. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
  PREMIUM
  Sint-Joris-Winge

  De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

  Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
 2. De favoriete plekjes in het Mechelse van ex-profvoetballer Jef Delen: “Afspreken met vrienden in Hnita Jazz Club en tot rust komen op Beerzelberg”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg/Putte

  De favoriete plekjes in het Mechelse van ex-profvoet­bal­ler Jef Delen: “Afspreken met vrienden in Hnita Jazz Club en tot rust komen op Beerzel­berg”

  Deze week neemt ex-profvoetballer Jef Delen (46) ons mee naar zijn favoriete plekjes in de regio Mechelen-Lier. Dat de gewezen speler van onder andere KVC Westerlo en KV Mechelen verknocht is aan zijn dorp Beerzel (Putte) blijkt uit het verloop van voetbalcarrière. “Ik wou niet al te ver van mijn vrienden en familie gaan spelen”, vertelt hij. En toch liggen heel wat van zijn favoriete plekjes in buurgemeente Heist-op-den-Berg. “Maar weinig kan tippen aan Beerzelberg.”
 3. De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkampioen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainingsgebied tussen Heuvelland en de zee”
  PREMIUM
  Houthulst

  De geheime plekjes in West-Vlaanderen van wereldkam­pi­oen gravel Gianni Vermeersch, straks ereburger van Houthulst: “Ik woon in een ideaal trainings­ge­bied tussen Heuvelland en de zee”

  Gianni Vermeersch, net 30 jaar geworden, is dan wel al een tijdje profrenner pas dit jaar kent het brede publiek hem als de allereerste wereldkampioen gravel. Hij woont in het kleine Klerken waar hij naar eigen zeggen nooit meer weg wil. “Ik groeide hier op, deed er mijn eerste beklimmingen op de heuvelrug van het dorp en zie de gemeente als dé uitvalsbasis voor fantastische trainingsritten.” Zondag mag hij zich ereburger noemen van Houthulst. Met ons deelt hij zijn favoriete toertochten in de provincie.
 4. Het Kortrijk van Julie Vermeire (24): “Bruisende en opkomende stad, maar meer toffe boetiekjes zijn welkom”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Het Kortrijk van Julie Vermeire (24): “Bruisende en opkomende stad, maar meer toffe boetiekjes zijn welkom”

  Kortrijk heeft er met Julie Vermeire (24) een nieuwe en bekende inwoner bij. De dochter van acteur en artiest Jacques Vermeire (71) woont er sinds een half jaar samen met Laurins ‘Lau’ Dursin (27), aan de rand van het stadscentrum. Dé ster van Dancing With The Stars 2019 leert Kortrijk steeds beter kennen. “Ik voel mij heel welkom in deze niet al te drukke stad, waar het fantastisch wandelen is. Dat vindt ook mijn hondje Sunny”, vertelt Julie. Ze toont ons graag haar favoriete plekken en adresjes, en deelt waar Kortrijk volgens haar nog nood aan heeft.
 1. Het Antwerpen van Brandon Wen (29), de gloednieuwe directeur van de Antwerpse modeacademie: “Ik ga nog maandelijks naar de kerk”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Het Antwerpen van Brandon Wen (29), de gloednieu­we directeur van de Antwerpse modeacade­mie: “Ik ga nog maande­lijks naar de kerk”

  Nadat Walter Van Beirendonck (65) 37 jaar lang aan het roer van de Antwerpse modeacademie stond, is het sinds september de 29 jarige Brandon Wen die er de plak zwaait. De Amerikaan — geboren in 1993 in Los Angeles — heeft een Spaanse moeder en een Chinese vader, is modeontwerper en performancekunstenaar en studeerde in 2019 zelf af aan de Antwerpse modeacademie. Met al enkele jaren op de teller in de Koekenstad toont hij ons een aantal van zijn favoriete plekken.
 2. Het Brugge van MNM-ochtendstem Robin Keyaert (28): “Op deze geweldige plek werd ik letterlijk weggejaagd met mijn gitaar”
  PREMIUM
  Brugge

  Het Brugge van MNM-ochtend­stem Robin Keyaert (28): “Op deze geweldige plek werd ik letterlijk weggejaagd met mijn gitaar”

  Je kan hem kennen als ochtendstem van MNM, maar ook als de zoon van tv-figuur Ingeborg. Robin Keyaert is nog maar 28, maar heeft al verschillende petjes op: die van radiomaker, zanger én acteur. De geboren Bruggeling week met zijn gezin inmiddels uit naar Gentbrugge, maar keert nog regelmatig terug naar zijn stad. “Als ik geen radio maak, dan neem ik de trein naar Brugge om er inspiratie op te doen.”
 3. Bart Wellens fietst langs pareltjes in zijn geliefkoosde Vorselaar: “Wij kunnen zeggen dat we een kasteel hebben. En wat voor één!”
  PREMIUM
  Vorselaar

  Bart Wellens fietst langs pareltjes in zijn geliefkoos­de Vorselaar: “Wij kunnen zeggen dat we een kasteel hebben. En wat voor één!”

  Wie in de Kempen rondfietst kan tussen de vele weilanden of op een terrasje zomaar eens een bekende wielerlegende herkennen. De Kempen heeft een grootse traditie wanneer men over ‘de koers’ praat. Wie kent de heren Rik Van Looy, Tom Boonen, wijlen Herman Vanspringel, Wout Van Aert of Bart Wellens nu niet. Met die laatste gingen we op zoek naar zijn favoriete plekjes in en rond Vorselaar. “Restaurant Wingerd, daar schakelden ze - om het in wieltermen te zeggen - de voorbije jaren een tandje bij”, vertelt de levensgenieter.