De favoriete plekjes van...

 1. De favoriete adresjes in Brugge van Like Me-actrice Sali Haidara: “Wat ik zo leuk vind, is dat je hier ook meer en meer tweedehandszaken ziet”
  PREMIUM
  Brugge

  De favoriete adresjes in Brugge van Like Me-actrice Sali Haidara: “Wat ik zo leuk vind, is dat je hier ook meer en meer tweede­hands­za­ken ziet”

  De naam Sali Haidara (27) doet allicht niet meteen een belletje rinkelen, maar Maria kent iédereen uit de megapopulaire Ketnet-reeks Like Me. Even enthousiast als haar personage stapt Sali - geboren in Knokke-Heist, maar opgegroeid in Brugge - door het leven. Ze neemt ons met veel plezier mee langs de leukste plekjes en fijnste adresjes van de Breydelstad. “De sfeer en de vriendelijke bediening vind ik minstens even belangrijk als wat er geserveerd wordt.”
 2. De acht leukste plekjes van judoka Jorre ‘De Beer van Bertem’ Verstraeten (24): “Na een bezoekje daar ben ik klaar voor een afmattende training”
  PREMIUM

  De acht leukste plekjes van judoka Jorre ‘De Beer van Bertem’ Verstrae­ten (24): “Na een bezoekje daar ben ik klaar voor een afmattende training”

  Drie keer brons op de Europese Kampioenschappen Judo, goud op de Judo Grand Slam in Turkije en de Grand Prix in Israël en een deelname aan de Olympische Spelen in Tokio waar hij tegen de latere olympisch kampioen verloor. Judoka Jorre Verstraeten is amper 24 jaar en kan nog jaren naar het hoogtepunt van zijn carrière toewerken. Naast zijn dagelijkse trainingen studeert hij sportmanagement en -beleid aan de VUB. Hij vond voor ons toch nog even tijd om zijn favoriete plekjes in het Leuvense uit de doeken te doen.
 3. De 8 favoriete plekjes van televisiemaker Rob Vanoudenhoven: “Soms waan ik me hier in een klein Zuid-Frans stadje”
  PREMIUM
  Tervuren

  De 8 favoriete plekjes van televisie­ma­ker Rob Vanoudenho­ven: “Soms waan ik me hier in een klein Zuid-Frans stadje”

  Hij mag dan wel opgegroeid zijn in Mechelen, toch woont Rob Vanoudenhoven (53) al ruim dertig jaar in Tervuren. Vandaag is de televisiemaker vooral kunstenaar. Zijn werken worden vervaardigd in de druivengemeente. Na een rondleiding in het atelier waar zijn kunstwerken tot stand komen, laat hij ons ook kennismaken met enkele andere van zijn favoriete plekjes in Tervuren. “Als er één gemeente is waar je tot rust kan komen, dan is het hier wel.”
 1. Welkom in het West-Vlaanderen van Delfine Persoon: “Veel mooie groene plekjes in Gits en Lichtervelde om te lopen met Django”
  PREMIUM
  Gits/Lichtervelde

  Welkom in het West-Vlaanderen van Delfine Persoon: “Veel mooie groene plekjes in Gits en Lichtervel­de om te lopen met Django”

  Delfine Persoon bokst dit weekend op een helikopterplatform in Dubai op 200 meter hoogte. Meestal zoekt ze het een pak dichter bij huis, want bijna al haar favoriete plekjes liggen op minder dan tien kilometer van haar voordeur. Geen wonder, want veel vrije tijd heeft de 37-jarige kampioene niet. Ze werkt fulltime voor de politie, runt een boksclub en is ook nog eens volop bezig een nieuwe bokshal uit de grond te stampen. “Als ik ergens heen ga met Filiep (Tampere – haar partner, nvdr.), dan heeft dat eigenlijk altijd met het boksen te maken.”
 2. Op citytrip door de stad van Dominique Persoone: “Ik vind hier alles dichtbij, dat is ongekende luxe”
  PREMIUM
  Brugge

  Op citytrip door de stad van Dominique Persoone: “Ik vind hier alles dichtbij, dat is ongekende luxe”

  Eigenlijk woont chocolatier Dominique Persoone (51) in Damme, maar Brugge draagt hij in het hart. Hier begon het voor hem allemaal als succesvol chocolatier, met ondertussen winkels in Antwerpen en Brugge, een plantage in Mexico en een fabriek in Congo. “Vaak vergeet je de schoonheid van Brugge, tot je aan de andere kant van de wereld bent geweest. Dan besef je: alles zo dichtbij, dat is ongekende luxe.”
 3. Welkom in het West-Vlaanderen van Flip Kowlier: “In de Westhoek zit je soms in ‘the middle of nowhere’ maar toch is het er plezant”
  PREMIUM
  Izegem

  Welkom in het West-Vlaanderen van Flip Kowlier: “In de Westhoek zit je soms in ‘the middle of nowhere’ maar toch is het er plezant”

  Hij woont tegenwoordig dan wel in het Gentse, maar West-Vlaanderen haal je uiteraard niet zomaar uit Flip Kowlier (46). De zanger met Izegemse roots maakte van ons dialect zijn handelsmerk en schonk ons op dat vlak al heel wat muzikale pareltjes. Ook op zijn nieuwste album ‘September’ zingt hij in zijn kenmerkende stijl over de liefde en het leven. En dat leidt hem soms terug naar West-Vlaanderen. Speciaal voor ons somt hij zijn favoriete plekjes in de provincie op.
 1. De acht favoriete plekken in Antwerpen van kersvers Miss België Chayenne Van Aarle (22): "Als ik in Geraardsbergen was blijven wonen, was ik nu misschien niet Miss België geweest”

  De acht favoriete plekken in Antwerpen van kersvers Miss België Chayenne Van Aarle (22): "Als ik in Geraards­ber­gen was blijven wonen, was ik nu misschien niet Miss België geweest”

  Belgiës mooiste vrouw? Die woont in Antwerpen: Chayenne Van Aarle (22) kreeg twee weken geleden het kroontje van Miss België 2022 overhandigd. Chayenne groeide op in Geraardsbergen, maar woont al enkele jaren op Linkeroever. En daar wil ze nooit meer weg: “Ik ga vaak wandelen aan Sint-Anneke, zo maak ik mijn hoofd leeg.” Hieronder verklapt ze ons haar acht favoriete plekjes in de stad.