Columns Sara Leemans

 1. COLUMN. 33-jarige single Hanne gaat op zoek naar kerstcadeaus: “Die 30 euro kan ik beter sparen voor dat huis dat ik nooit ga kunnen betalen”

  COLUMN. 33-jarige single Hanne gaat op zoek naar kerstca­deaus: “Die 30 euro kan ik beter sparen voor dat huis dat ik nooit ga kunnen betalen”

  Cadeautjes kopen deze tijd van het jaar, het is een hele beleving. De een krijgt er geen genoeg van, de ander vreest het meer dan de dood. Voor de 33-jarige single Hanne staat één ding vast: volgend jaar bestelt ze haar kerstcadeaus online. “Het was wat media zouden noemen: ‘koppen lopen’ in een afgesloten ruimte, en laat dat net het tegenovergestelde zijn wat in tijden van omicronvarianten en stijgende cijfers ‘een slim idee’ is. En ik wist het. Ik wist dat dit een regelrechte fout was.”
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik wil grotemensendingen doen”
  NINA

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik wil grotemen­sen­din­gen doen”

  Als de 33-jarige single Hanne beseft dat ze in het weekend steevast weinig plannen heeft, besluit ze daar verandering in te brengen. Een hobby moet de ultieme oplossing bieden. Een échte hobby. Ze gaat op zoek naar de activiteit die perfect bij haar past. En leert veel bij over zichzelf. “Ik wil iemand zijn die fietstochtjes maakt en zo op mooie plekken komt en niet uitgeput is na de trap te nemen.”
 3. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Het is besloten, ik begin een winterslaap”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Het is besloten, ik begin een winter­slaap”

  Sara Leemans schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Het thema dat deze week aan bod komt: hoe koud en donker het dezer dagen buiten is. Want dat ontgaat niemand, en dus ook Hanne niet. “Na Hot Girl Summer is het Sad Girl Autumn, en het gezelschap waarvoor ik met ijskoude handen na een fietstocht toekom in een Antwerps café kan me helaas niet happyer maken.”
 4. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: "Ben je echt op een Cultureel Evenement geweest als je geen totebag hebt gekregen?”

  De ene dag verloopt al wat vlotter dan de andere, weet ook de 33-jarige single Hanne. Wanneer ze op een doordeweekse herfstdag geniet van een kopje koffie, komt er plots een ongenode gast aandraven. Of beter gezegd: aanvliegen. Dat an sich is al vervelend, maar het beestje brengt ook nog eens ongevraagd Hannes gedachtenmolen op gang. “Ga ik mijn leven nog kunnen betalen? Moet ik opslag vragen, en wat als ik dat niet krijg?”
 1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ochtendboost? Het enige waar ik een ‘boost’ van krijg is het shotje tequila op vrijdagavond”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ochtend­boost? Het enige waar ik een ‘boost’ van krijg is het shotje tequila op vrijdag­avond”

  Als er één ding is waar de 33-jarige single Hanne stikjaloers op is bij anderen, dan is het wel de kracht om op te staan. Ochtenden vindt ze een ware marteling. Om dan nog maar te zwijgen over die yogi’s met hun ‘ochtendroutines’ of die ‘powerbowls’ die je een boost moeten geven om aan je dag te beginnen. “Dat alles heeft één sterke voorwaarde waar niemand echt bij stilstaat: WAKKER ZIJN, verdomme! Daar wringt het schoentje bij mij.”
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Tegenwoordig bestaat er zelfs een forum ‘Am I the asshole?’”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Tegenwoor­dig bestaat er zelfs een forum ‘Am I the asshole?’”

  De 33-jarige single Hanne, het alter ego van Sara Leemans, piekert over wie in moeilijke situaties nu die grote klootzak is en wie niet. Goede vrienden durven zeggen dat jij dat was en dat je sorry moet zeggen, maar alles blijft verdacht subjectief, vindt Hanne. “Ik heb nood aan een soort van autoriteit. Een soort bureau dat objectief weet wat juist is en wat niet. Simpel. Zwart-wit.”
 3. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Eens de 30 voorbij, vallen de weekendplannen in twee categorieën”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Eens de 30 voorbij, vallen de weekend­plan­nen in twee catego­rieën”

  Op tram drie veranderen er veel dingen, weet de single 33-jarige Hanne, het alter ego van Sara Leemans. Zo ook hoe je de weekendavonden met je vrienden doorbrengt. Ze vertelt deze week over het contrast tussen feestjes bij de singles in de stad en zij die verhuisden naar de rand. “Als we er eindelijk uit zijn hoe we in godsnaam vijf wagens kunnen parkeren in een doodlopende straat, is het weer zo’n fijne avond.”
 4. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik vind het fijn dat ik na m’n dertigste toch één fancy ding heb staan in de keuken, buiten mezelf”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Ik vind het fijn dat ik na m’n dertigste toch één fancy ding heb staan in de keuken, buiten me­zelf”

  Sara Leemans, van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen, schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Deze week bespreekt Hanne de favoriete bezigheid van de doorsnee millennial: etentjes bij vrienden thuis. “In de keuken zie ik altijd apparatuur staan die verdomd goed bij elkaar past. In mijn keuken staat het vol kneusjes ... en één grote fancy professionele keukenrobot.”
 1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Mijn collega’s lijken wel een handboek te hebben gelezen over ‘How to be fun at parties’”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Mijn collega’s lijken wel een handboek te hebben gelezen over ‘How to be fun at parties’”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Hanne kan de ongemakkelijkheid van dansen op een bedrijfsfeest niet van haar afkrijgen. Een gevoel van jaloezie tegenover haar swingende collega’s? “Ze doen het zo goed, zoveel van hen, verstand op nul, niet denken aan al dan niet meezingen, handen in de lucht, alles lekker los, iemands hand vastnemen ...”
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Er zijn meer dingen in het leven dan je beleggingsapp, Frederik”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Er zijn meer dingen in het leven dan je beleggings­app, Frederik”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Als Hanne een autosticker van het Apple-logo ziet, fronst ze de wenkbrauwen. “Ik vraag me af waarom mensen altijd de noodzaak voelen zich te identificeren met merken, producten of bedrijven waar ze grote fan van zijn.”
 3. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Liefste Action-zak, ik zou je meer moeten appreciëren”
  NINA

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Liefste Action-zak, ik zou je meer moeten apprecië­ren”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Deze week neemt Hanne haar winkeltassen onder de loep. “Naar de supermarkt gaan met een zak van een andere winkel? Da’s zoals naar een modeshow gaan in een outfit van een andere ontwerper.”
 4. Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”

  Sara Leemans schrijft over het leven van 33-jarige single Hanne: “Wat als ik mijn Tinderdate kon reviewen? ‘Stel mij ook eens een vraag, man!’”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft voor NINA elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en situaties uit het echte leven. Situaties die soms gênant of absurd zijn, maar vooral erg herkenbaar. Deze week moet Hanne zowel haar psycholoog als het restaurant dat ze bezocht, feedback geven. “De sessie viel mee, maar 50 euro voor 20 minuten huilen en 30 minuten knikken vond ik wat scherp.”