COLUMN. Sylvia en Elise

 1. COLUMN. Elise Crombez hoort backstage over de oorlog: “Waar had ik gezeten? In mijn eigen wereldje”

  COLUMN. Elise Crombez hoort backstage over de oorlog: “Waar had ik gezeten? In mijn eigen wereldje”

  Topmodel Elise Crombez (40) zit backstage bij een modeshow wanneer ze hoort dat Poetin de oorlog verklaart aan Oekraïne. Tijd om zich in het conflict te verdiepen heeft ze niet, want er is iemand bezig aan haar nagels en make-up. Gelukkig staat Brian (22) klaar om al haar vragen te beantwoorden. “Ik zat naast een achttien jaar jongere gast die in zijn perfect Engels alles wist te vertellen over de escalerende gebeurtenis.”
 2. COLUMN. Topmodel Elise Crombez: “New Yorkse agente raadde me botox, fillers en chemische peelings aan”
  NINA

  COLUMN. Topmodel Elise Crombez: “New Yorkse agente raadde me botox, fillers en chemische peelings aan”

  “Ervaring is belangrijk in elke job, maar in die van mij komt dat meestal pas op de derde plaats, na jeugdigheid en aantal volgers.” Elise Crombez (39) draait al lang mee in de modewereld, maar weet zich perfect te verweren tegen onrealistische schoonheidsidealen en veeleisende agenten. En daar hebben de sterke vrouwen om haar heen heel wat mee te maken. “Voor die schoonheid en kracht zal ik haar altijd dankbaar zijn.”
 3. COLUMN. Sylvia Van Driessche over BOOS: “Bart De Pauw stuurde me ooit iets schokkends ongepast terwijl mijn man en ik met hem aan tafel zaten”

  COLUMN. Sylvia Van Driessche over BOOS: “Bart De Pauw stuurde me ooit iets schokkends ongepast terwijl mijn man en ik met hem aan tafel zaten”

  Sylvia Van Driessche is journalist, mama en vrouw. Drie rollen die elk met hun eigen, bijhorende problemen komen, maar toch dicht bij elkaar liggen. Omdat dochtertje Aster (6) corona heeft domineert haar moedergevoel deze week: haar journalistieke functies voert ze uit vanuit de zetel. In haar column voor NINA reflecteert ze over wat het betekent om vrouw te zijn in tijden van #MeToo en BOOS, nadat ze gevraagd wordt om in De Afspraak te praten over de wantoestanden bij The Voice of Holland.
 1. COLUMN. Topmodel Elise Crombez (39) gaat op date met zichzelf: “Het lukt me niet zonder te luistervinken”

  COLUMN. Topmodel Elise Crombez (39) gaat op date met zichzelf: “Het lukt me niet zonder te luistervin­ken”

  Het is iets dat veel mensen afschrikt, en toch zou iedereen het eens moeten proberen: een dagje bewust met jezelf spenderen. Topmodel Elise Crombez (39) is fan van het concept, en beslist zichzelf op date te nemen in Brussel. “iPhone aan de kant, langer en harder kijken en gewoon luisteren. Het laatste lukt me niet zonder te luistervinken, geef ik eerlijk toe. Misschien is dat een neveneffect van jarenlang alleen de tijd te verdrijven of als model verondersteld te worden de taal niet te verstaan.”
 2. COLUMN. Schrijfster Sylvia Van Driessche heeft in bad de beste gesprekken met haar jongste zoon. “Mama, je bent soms té lief”

  COLUMN. Schrijf­ster Sylvia Van Driessche heeft in bad de beste gesprekken met haar jongste zoon. “Mama, je bent soms té lief”

  Sylvia Van Driessche (45) is mama van Ellis (13), Flynn (10) en Aster (6). Op het moment dat Ellis haar vroeg om voortaan iets over haar doorzichtig ondergoed te dragen, wist ze dat hij te oud was geworden om nog samen met hem in bad te gaan. Dus wil ze die bijzondere momenten met haar jongere zoon Flynn koesteren, nu het nog even kan. “Er is tijd. Er is wiegend water. En je kan niet gaan lopen.”
 3. COLUMN. Sylvia Van Driessche over haar belabberde slaapgewoontes: “Het dieptepunt was toen ik in slaap viel op restaurant”
  PREMIUM

  COLUMN. Sylvia Van Driessche over haar belabberde slaapge­woon­tes: “Het dieptepunt was toen ik in slaap viel op restaurant”

  Sylvia Van Driessche (45) is een vroege vogel. Haar dag start soms al om drie uur ’s morgens: nog voor de wereld ontwaakt heeft ze er al enkele uren me-time opzitten. Helaas gaat die gewoonte ook gepaard met enkele hardnekkige nadelen, zo vertelt ze in deze column. “Ik beledigde enkele vrienden door naar hun eerste, zelfgeschreven tv-reeks te gaan kijken en bij elke aflevering al na tien minuten in slaap te vallen. Als wraak werden er foto’s van mij genomen.”