Brand universiteit Antwerpen

In dit dossier vind je alle artikels over de brand die woedde in de Universiteit Antwerpen op 6 juli 2022.

 1. Waarom de brand in Hof van Liere de Antwerpse Universiteit zó raakt :“Gebouw doet denken aan de colleges van Oxford en Cambridge”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Waarom de brand in Hof van Liere de Antwerpse Universi­teit zó raakt :“Gebouw doet denken aan de colleges van Oxford en Cambridge”

  De verwoestende brand in de gebouwen van de Stadscampus raakt de universitaire gemeenschap diep. Logisch ook, het prachtige 16de-eeuwse Hof van Liere en de aanpalende historische gebouwen die in de 17de eeuw door de jezuïeten werden opgetrokken, zijn hét uithangbord van de Antwerpse unief. Maar het Hof kende een bewogen geschiedenis: gaande van eigendom van een Milanese bankiersfamilie, over een militaire kazerne tot onderwijsinstelling opgericht door de jezuïeten.
 2. Zaakvoerder Dakwerken De Vos over brand universiteit: “Onderaannemer was bezig met roofingwerken.”
  Antwerpen/Ninove

  Zaakvoer­der Dakwerken De Vos over brand universi­teit: “Onderaan­ne­mer was bezig met roofingwer­ken.”

  Zaakvoerder Marc De Vos van Dakwerken De Vos uit Ninove was de hoofdaannemer voor de vernieuwing van het dak van gebouw B op de stadscampus van Universiteit Antwerpen. Iedereen kijkt nu in zijn richting om te weten hoe deze zware brand kon ontstaan. Marc De Vos: “Een onderaannemer was bezig met roofing te leggen op het platte dak. Dat werk was afgerond tegen de middag. Ligt daar de oorzaak? Ik weet het niet.”
 1. Brand in gebouw Universiteit Antwerpen is geblust, deel van dak ingestort. “Volledige bovenverdieping is vernield”
  Play
  Antwerpen

  Brand in gebouw Universi­teit Antwerpen is geblust, deel van dak ingestort. “Volledige bovenver­die­ping is vernield”

  De brand in de gebouwen van de Universiteit Antwerpen is geblust. Het vuur ontstond gisteravond tijdens dakwerken aan de noordelijke vleugel van de stadscampus in de Prinsstraat, maar verspreidde zich razendsnel naar de vier onderliggende verdiepingen. De volledige bovenverdieping is vernield en een deel van het dak is ook ingestort. Vandaag en de komende dagen gaan experten aan de slag om de schade te becijferen. Eén dakwerker werd met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. De straten rond de campus zijn intussen vrijgegeven.