BELOOFD IS BELOOFD: hoe ver staat uw gemeentebestuur met de beloftes van in 2018

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Verhuizen de verenigingen van Wijer in Nieuwerkerken straks naar een nieuwe zaal? Wat met de gemeentelijke sporthal? En krijgt elke nieuwe inwoner straks een klimaatboom?
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  BELOOFD IS BELOOFD. Verhuizen de verenigin­gen van Wijer in Nieuwerker­ken straks naar een nieuwe zaal? Wat met de gemeente­lij­ke sporthal? En krijgt elke nieuwe inwoner straks een klimaat­boom?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Nieuwerkerken, een gemeente die een nieuwe polyvalente zaal voor haar verenigingen in Wijer wil en een klimaatboom voor elke nieuwe inwoner moet voorzien tegen 2024.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Westerlo deze legislatuur een (jeugd)ontmoetingscentrum? Wanneer is de nieuwe school in Voortkapel klaar?
  PREMIUM
  westerlo

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Westerlo deze legisla­tuur een (jeugd)ontmoetingscentrum? Wanneer is de nieuwe school in Voortkapel klaar?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Westerlo, een gemeente die nood heeft aan een (jeugd)ontmoetingscentrum, een nieuwe school in Voortkapel aan het bouwen is en stevig heeft geïnvesteerd in Heultje.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgen de Zonhovense leerlingen een veiligere schoolomgeving? Wat met de renovatie van het gemeentehuis? En is een groener Kerkplein in zicht?
  PREMIUM
  Zonhoven

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgen de Zonhovense leerlingen een veiligere schoolomge­ving? Wat met de renovatie van het gemeente­huis? En is een groener Kerkplein in zicht?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Zonhoven, een gemeente die meer ruimte op de begraafplaats moet creëren en een groener én mooier ingericht Kerkplein wil tegen 2024.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Wat is de commerciële strategie voor Maaseik-centrum? En krijgt Neeroeteren nu een fietsbrug over het kanaal?
  PREMIUM
  maaseik

  BELOOFD IS BELOOFD. Wat is de commer­ciële strategie voor Maas­eik-cen­trum? En krijgt Neeroete­ren nu een fietsbrug over het kanaal?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren 10 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Maaseik, waar het bestuur cultuur en natuur naar de mensen wil brengen, zwaar inzet op het bestrijden van overlast en mogelijk een fietsbrug installeert van aan 't Eilandje.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Wat is het laatste grote wapenfeit in de toekomstige fusiegemeente? Hoe oogt de toekomst voor de markt en ‘t Kraanhof?
  PREMIUM
  tessenderlo

  BELOOFD IS BELOOFD. Wat is het laatste grote wapenfeit in de toekomsti­ge fusiege­meen­te? Hoe oogt de toekomst voor de markt en ‘t Kraanhof?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Tessenderlo, waar men tijdens de allerlaatste legislatuur vooral uitpakt met een nieuw cultureel centrum.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Kregen de inwoners meer inspraak? Is de schoolomgeving veiliger? En wat met de werkloosheidsgraad?
  PREMIUM
  Lanaken

  BELOOFD IS BELOOFD. Kregen de inwoners meer inspraak? Is de schoolomge­ving veiliger? En wat met de werkloos­heids­graad?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren zeven beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Lanaken, waar de gemiddelde bevolking te ‘grijs’ is, de schoolomgeving veiliger moest én bewoners meer betrokken moeten bij de leefbaarheid van hun eigen dorp.
 4. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de sportterreinen? En wat met de voetgangerstunnel?
  PREMIUM
  asse

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe zit het met de sportter­rei­nen? En wat met de voetgan­gers­tun­nel?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Asse. Het bestuur beloofde om een nieuwe vrijetijdshotspot te voorzien in Zellik en om de scholen in Mollem en Krokegem een nieuw uiterlijk te geven. Waar het ene volop in de steigers staat, lijkt het andere deze legislatuur maar half te lukken. En hoe staat het met het sportaanbod in Asse?
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met het nieuwe ziekenhuis, het wegwerken van tekort aan kinderopvang en uitbreiden van sportaanbod in Zennestad Vilvoorde?
  PREMIUM
  Vilvoorde

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met het nieuwe ziekenhuis, het wegwerken van tekort aan kinderop­vang en uitbreiden van sportaan­bod in Zennestad Vilvoorde?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Vilvoorde, de stad langs de waterlopen. Ze kondigden een nieuw politiebureau aan, een nieuw ziekenhuis van de toekomst, bouwen verder aan een nieuwe wijk tussen het kanaal en de Zenne en nog veel meer. Hoever staan ze intussen en wat ligt er nog allemaal op die plank?
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Kunnen de Tongenaren binnenkort hun basiliek beklimmen? En wordt er werk gemaakt van de Jekerhippodroom?
  PREMIUM
  tongeren

  BELOOFD IS BELOOFD. Kunnen de Tongenaren binnenkort hun basiliek beklimmen? En wordt er werk gemaakt van de Jekerhippo­droom?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Tongeren, een stad die in laatste rechte lijn richting een fusie met Borgloon gaat, maar eerst nog flink wat erfgoed op eigen bodem wil aanpakken.
 3. BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Wellen een eigen hoppingpunt? Wat met het tekort aan ruimte op Kerkhof Ulbeek? En komt er een uitkijktoren in Oetersloven?
  PREMIUM
  Wellen

  BELOOFD IS BELOOFD. Krijgt Wellen een eigen hopping­punt? Wat met het tekort aan ruimte op Kerkhof Ulbeek? En komt er een uitkijkto­ren in Oeterslo­ven?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Wellen, een gemeente in Limburg die meer hernieuwbare energie via PV-installaties wil creëren en meer ruimte op het kerkhof van Ulbeek moet hebben tegen 2024.
 4. BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Galmaarden een diervriendelijke gemeente? En hoe staat het met de herinrichting van de vijf schoolomgevingen?
  PREMIUM
  Galmaarden

  BELOOFD IS BELOOFD. Wordt Galmaarden een diervrien­de­lij­ke gemeente? En hoe staat het met de herinrich­ting van de vijf schoolomge­vin­gen?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Galmaarden, een Pajotse gemeente die beloofde om de Sint-Pieterskerk te herbestemmen, de vijf schoolomgevingen heraan te leggen, een seniorenraad op te richten en het label diervriendelijke gemeente wil krijgen.