Beachvolleybal > Sport regio

 1. Jade Van Deun vervangt Sarah Cools op het EK ‘Queen of the Court’: “Vooral de ervaring telt”
  beachvolleybal

  Jade Van Deun vervangt Sarah Cools op het EK ‘Queen of the Court’: “Vooral de ervaring telt”

  De volleybaltoppers Lisa Van den Vonder en Sarah Cools waren uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen van ‘Queen of the Court’. Dat is een zeer dynamische variant in het beachvolleybal. Sarah Cools kwetste zich echter op het laatste moment en kon niet aanwezig zijn in Utrecht. Jade Van Deun - jong en veelbelovend - nam haar plaats in. Het 18-jarig talent moest plotseling aan de zijde van Lisa Van den Vonder strijden tegen de beste speelsters uit Europa.
 2. Louis en Gilles Vandecaveye uitgeschakeld in Utrecht: “Toch hebben we een zeer geslaagd beachseizoen achter de rug”
  Beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye uitgescha­keld in Utrecht: “Toch hebben we een zeer geslaagd beachsei­zoen achter de rug”

  De Belgische kampioenen Louis en Gilles Vandecaveye hebben deze week het zomerseizoen in het beachvolleybal afgesloten in Utrecht. Daar waren ze uitgenodigd om deel te nemen aan de spectaculaire beachvariant ‘King of the Court’. De hele week wordt daar het EK van deze flitsende sportdiscipline georganiseerd. De broers uit Kortrijk stonden tegenover de betere spelers uit Europa.
 3. Belgische kampioenen Ruysschaert-Van den Broeck: “Wie had dat gedacht?”
  Beachvolleybal

  Belgische kampioenen Ruys­schaert-Van den Broeck: “Wie had dat gedacht?”

  Na de huldiging van de Belgische kampioenen - een uur nadat de vrouwenfinale was afgelopen - waren Britt Ruysschaert en Isabel Van den Broeck nog steeds niet bekomen van hun emoties. Het tweetal had namelijk op het Muntplein in Brussel voor een regelrechte stunt gezorgd door de nationale titel in het beachvolleybal te veroveren ten nadele van de topfavorieten Van den Vonder-Cools. “Wie had dat gedacht?”
 1. Louis en Gilles Vandecaveye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”
  Beachvolleybal

  Louis en Gilles Vandeca­veye winnen de Belgische titel: “Nu gaan we echt genieten”

  Louis en Gilles Vandecaveye hebben zondag het BK beachvolleybal gewonnen. Een aantal jaar geleden won Louis reeds de nationale titel met de oudere broer Lander. Op het zonnige Muntplein in Brussel was het de eerste keer dat Louis met Gilles Vandecaveye de Masterfinales met winst kon afsluiten. Rekening houdend met de trainingsarbeid die aan de eindstrijd van de ‘Geberit Beach Tour’ vooraf ging, is het meer dan verdiend.
 2. Succes voor volleybalsters uit Sinaai tijdens de finales beachvolleybal voor de jeugd: “Ons geluk kan niet op”
  Beachvolleybal

  Succes voor volleybal­sters uit Sinaai tijdens de finales beachvol­ley­bal voor de jeugd: “Ons geluk kan niet op”

  De familie Vervloet had tijdens deze bloedhete dagen heel wat redenen om een feestje te bouwen op het Muntplein in Brussel. In het centrum van de hoofdstad werden de finales betwist van de Belgische jeugdkampioenschappen beachvolleybal. Dochter Simone haalde samen met Ella Joosen brons in de categorie U14 en de iets oudere dochter Ane-Line stond zelfs twee maal het podium: brons in de U18 en goud in de U16, telkens met Kato Hillen als beachpartner.
 3. Erg jong tweetal Bex-Van Deun start aan de Masterfinales beachvolleybal in Brussel: “Op het veld bikkelhard, naast het veld een vriendengroep”
  Beachvolleybal

  Erg jong tweetal Bex-Van Deun start aan de Masterfina­les beachvol­ley­bal in Brussel: “Op het veld bikkelhard, naast het veld een vrienden­groep”

  Vrijdag de prekwalificaties, zaterdag de kwalificaties en zondag de Grand Slam finalewedstrijden. Dat is het programma van dit weekend wanneer de eindfase van het BK beachvolleybal wordt ingezet. De finales van de ‘Geberit Beach Tour Masters’ worden betwist op het Muntplein en op de ‘Piétonnier’ aan het Brouckèreplein. Het centrum van Brussel wordt drie dagen lang de hotspot van het volleybal in België. En ‘hot’ mag je nu wel letterlijk nemen.
 4. Het beachduo Oprins-Blondeel toont zich paraat voor de Masterfinales in Brussel: “Net op tijd”
  beachvolleybal

  Het beachduo O­prins-Blon­deel toont zich paraat voor de Masterfina­les in Brussel: “Net op tijd”

  Vanaf vrijdag 12 augustus worden de Masterfinales beachvolleybal in het centrum van Brussel georganiseerd. Op en rond het Muntplein worden tonnen zand uitgestrooid, de volleybalnetten en de tribunes klaargezet, zodat de beste ‘beachers’ van het land kunnen strijden voor de titel van Belgisch kampioen. Het eerste jaar van de ‘Geberit Beach Tour’ - met negen prachtige manches - wordt zondagavond na deze boeiende eindfase afgesloten onder de spotlights van Eleven Sports.
 5. Pittige beachvolley-variant King of the Court strijkt neer in Runkst
  Beachvolleybal King of the Court

  Pittige beachvol­ley-variant King of the Court strijkt neer in Runkst

  De nieuwe beachvolleyterreinen in Runkst zijn zaterdag het decor voor een van uit Nederland overgewaaide beachvolleyvariant: King of the Court. Herenvolleybalclub VT SafeSign Hasselt staat met de collega’s van DV Hasselt in voor de organisatie. De spectaculaire sport kan alvast rekenen op de deelname van de Belgische beachtoppers Koekelkoren-Van Walle en Ruysschaert-Van den Broeck. Ook de Limburgers Hannelore Bex, Fleur Baens en Martijn Colson zijn van de partij.
 1. Het Belgisch topduo Cools-Van den Vonder strandt op de vijfde plaats op het internationaal beachtoernooi in Leuven
  beachvolleybal

  Het Belgisch topduo Cools-Van den Vonder strandt op de vijfde plaats op het internatio­naal beachtoer­nooi in Leuven

  Met het bereiken van de kwartfinales en een uiteindelijke vijfde plaats presteerden Sarah Cools en Lisa Van den Vonder uitstekend op het prachtige Ladeuzeplein in Leuven. Eventjes heerste er ontgoocheling nadat de Belgische kampioenen uitgeschakeld werden door het Oekraïens duo Davidova-Lunina, maar meteen ging de focus naar het volgend Europese ‘Future’-toernooi in Ljubljana.
 2. Annelies Vandenabeele debuteert als 41-jarige in een internationaal beachtoernooi: “Het kriebelt nog elke lente om eraan te beginnen”
  Beachvolleybal

  Annelies Vandena­beele debuteert als 41-jarige in een internatio­naal beachtoer­nooi: “Het kriebelt nog elke lente om eraan te beginnen”

  Vorige week werd de achtste manche van de ‘Geberit Beach Tour’ in Leuven georganiseerd. Het zand blijft nog de hele week op het Monseigneur Ladeuzeplein liggen. De Europese Volleybalbond vond vorig jaar de organisatie zo goed en de locatie zo mooi dat ze ontzettend graag naar Leuven terugkwamen om een nieuw toernooi te laten doorgaan in de ‘Volley World Pro Beach Tour’.
 3. Prachtig resultaat voor Youna Coens in de Geberit Beach Tour in Leuven: “Volgende week opnieuw knallen in het ‘Future’ toernooi van de CEV”
  beachvolleybal

  Prachtig resultaat voor Youna Coens in de Geberit Beach Tour in Leuven: “Volgende week opnieuw knallen in het ‘Future’ toernooi van de CEV”

  De 17de editie van Leuven Beach werd op het Ladeuzeplein in tropische omstandigheden afgewerkt. In de kersverse opstelling - voor de nieuwe look mét beachbar en de upgrade werd 900 ton zand aangevoerd - was de achtste manche van de ‘Geberit Beach Tour een schot in de roos. Dit weekend stond het Belgisch kampioenschap op het programma, volgende week zijn de organisatoren van de Lizards-Lubbeek beachclub gastheer voor het internationaal ‘Future-event’ van de Europese Volleybal Federatie.