Basketbal > Limburg

 1. ‘Tribute’ voor Tony Souveryns op 9 mei met een clinic van Italiaanse topcoach Ettore Messina in sporthal Alverberg te Hasselt
  Basketbal - Tribute Souveryns

  ‘Tribute’ voor Tony Souveryns op 9 mei met een clinic van Italiaanse topcoach Ettore Messina in sporthal Alverberg te Hasselt

  Op maandag 9 mei organiseert Hasselt BT in samenwerking met Hubo Limburg United en Basketbal Vlaanderen, de ‘Tribute’ van wijlen Tony Souveryns. Het initiatief achter de schermen kwam van Militza Kuipers, voorzitter Hasselt BT en Philip Wolk, coach Athenas Lummen. Snel sprongen de andere beste vrienden met Marcel Moermans zijn ex-coach bij Ambiorix Tongeren, Paul Rowe algemeen directeur Sport Vlaanderen, ere-gouverneur Herman Reynders en zijn dochter Katherine Souveryns mee op de kar.
 2. Pascal Angillis wordt coördinator van Limburg Talent Factory
  Basketbal

  Pascal Angillis wordt coördina­tor van Limburg Talent Factory

  Met trots zijn de plannen voorgesteld door voorzitster Militza Kuipers van BT Hasselt en voorzitter John Custers van Basket Lummen om vanaf het seizoen 2022-2023 de handen verder in elkaar te slaan. Bij de meisjes en dames is er reeds een aantal jaren een succesvolle samenwerking met Limburg Lizards. Bij de jongens en de heren komt er nu de start van de Limburg Talent Factory. De coördinatie van dit sportieve verhaal komt in handen van ex-prof coach Pascal Angillis.
 1. Van honkvast in Peer tot Kuifje in basketbalgek Valencia: Pascal Meurs bouwt aan zijn sportieve droom
  Basketbal

  Van honkvast in Peer tot Kuifje in basketbal­gek Valencia: Pascal Meurs bouwt aan zijn sportieve droom

  Pascal Meurs (41) woont en werkt sinds 1,5 jaar in Valencia. De Perenaar is er aan de slag in L’Alqueria del Basket, de academie van de Spaanse basketbalgrootmacht. Een droom die uitkomt, al mag het voor Meurs nog meer worden. “Voor ik naar Valencia kwam, zat ik eigenlijk gebeiteld in Luxemburg. Ik was er hoofdcoach in eerste nationale. Toch klonk de lokroep uit Spanje en vooral het aanbod uit Valencia luider. Ik ben erop ingegaan, want ja, ik ben nog niet klaar met dromen in het basketbal.”
 1. Toon Ceyssens (Croonen Lommel): “Klaar voor titanenstrijd tegen Limburg United B”
  Basketbal TDM1

  Toon Ceyssens (Croonen Lommel): “Klaar voor titanen­strijd tegen Limburg United B”

  In TDM 1 zijn de twee Limburgse clubs, Croonen Lommel en Limburg United B, uitstekend op dreef. De strijd aan de top van het klassement is dan ook erg spannend. Met vier clubs staan ze met tien punten uit vier wedstrijden. Lommel staat mee aan de leiding en is klaar voor de derby van het jaar met komend weekend het bezoek van Limburg United B. Center Toon Ceyssens (24), bezig aan een beresterk seizoen, kijkt reikhalzend uit naar de titanenstrijd.